سرویس: گروه شهرستانی
کد خبر: 62852
|
14:51 - 1395/11/05
نسخه چاپی

گامی بلند در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی؛

پرورش ماهیان خاویاری برای اولین بار در مغان +عکس

پرورش ماهیان خاویاری برای اولین بار در مغان +عکس
یک جوان اهل اسلام آباد مغان با استفاده از تسهیلات اقتصاد مقاومتی سپاه توانست برای اولین بار در استان اردبیل ماهیان خاویاری در این شهر پرورش دهد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلیسبلان‌مابه نقل ازآران مغان، با اینکه بیکاری دامن بسیاری از خانواده‌ها در شهرستان پارس آباد مغان را گرفته است اما هنوز هستند کسانی که با اراده و پشتکار زمینه‌های رونق اقتصادی را برای خود و خانواده و حتی سایر افراد در راستای تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی فراهم آورده‌اند.

در همین ارتباط یک جوان اهل اسلام آباد شهرستان پارس آباد با دریافت تسهیلات از سپاه در قالب اقتصاد مقاومتی توانسته است با ایجاد دو حوزچه در قسمتی از حیاط خود اقدام به پرورش ماهیان خاویاری یا همان فیل ماهی کند و با این کار خود برای چند نفر هم اشتغالزایی ایجاد کند.

در همين راستا سری زدیم به يك طرح پرورش ماهيان خاویاری در شهر اسلام آباد مغان از توابع شهرستان پارس آباد که توسط یک کارآفرین اهل اسلام آباد اداره می‌شود؛ امروز او با دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی توانسته با پرورش ماهي خاویاری، جزء اولین تولیدکننده‌های این نوع ماهی در استان اردبیل باشد.

«تارودی جعفری» يكي از کارآفرینان باانگیزه شهر اسلام آباد است كه توانسته در كنار خانواده‌اش با استفاده از سرمایه اولیه و تسهيلات اقتصاد مقاومتي، کسب‌وکار پررونقی را در این شهر براي خود و خانواده‌اش ايجاد كند.

جعفری که شروع فعالیت خود در این عرصه را از چهار سال گذشته آغاز کرده است، در این باره بهخبرنگار آران مغانمی گوید: با راه‌اندازی طرح پرورش ماهی تاکنون برای پنج خانواده اشتغال‌زایی ایجاد شده و این کار برکات زیادی برای ما به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه این استخر پرورش ماهی خاویار در حیاط خانه اش راه اندازی شده، گفت: با سرمایه گذاری اولیه و کمک 50 میلیون تومانی بسیج سازندگی سپاه ناحیه پارس آباد که در قالب اقتصاد مقاومتی برای توسعه این طرح داده شد و خوشبختانه بعد از چند سال زحمت و تلاش پرورش این ماهی خاویاری در آستانه استحصال از آن هستیم.

جعفری درباره نحوه پرورش ماهی خاویار و شرایط دشوار آن می گوید: پرورش ماهی خاویار مثل قزل‌آلا و ماهی سفید نیست، چرا که ماهیان خاویاری 6 سال طول می کشد تا آماده بهره‌برداری شود و از سویی دمای آب هم بسیار مهم است. چون دمای آبی که ماهی خاویار در آن رشد می‌کند باید بالای ۱۸ درجه باشد.

وی با بیان اینکه هر ماهی خاویار بین 80 تا 100 کیلوگرم وزن دارد، گفت: در کنار استحصال از ماهی خاویاری که برای اولین بار در استان اردبیل و در شهر اسلام آباد مشغول پرورش آن هستیم به دنبال تکثیر بچه ماهی و صادرات آن به استانهای همجوار هستیم.

این کارآفرین اسلام آبادی در پایان از جوانان خواست تنها به فکر کارهای اداری و پشت‌میزنشینی نباشند چرا که افراد جویای کار می‌توانند با دریافت تسهیلات و پشتکار برای خود و خانواده ایجاد شغل و کسب درامد نمایند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه شهرستان پارس آباد نیز در این رابطه بهخبرنگار آران مغانگفت: امروز بسیج سازندگی سپاه شهرستان پارس آباد توانسته در عرصه‌های مختلف به ویژه اقتصاد مقاومتی گام‌های بلندی بردارد.

سرهنگ پاسدار مطلب شاهی افزود: تاکنون 30 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره بانکی در 24 عرصه در قالب اقتصاد مقاومتی و صنایع تبدیلی به متقاضیان در شهرستان پارس آباد اعطا شده است که پرداخت این تسهیلات نقش بسزایی در تحقق اقتصاد مقاومتی براساس منویات مقام معظم رهبری دارد.

وی با اشاره به اینکه با اعطای تسهیلات کم بهره به واحدهای تولیدی برای 180 نفر در شهرستان پارس آباد ایجاد اشتغال شده است، تصریح کرد: عمده واحدهای تولیدی راه‌اندازی شده در زمینه پرورش ماهی، شترمرغ، زنبور عسل، بوقلمون، مرغ، دام سبک و سنگین بوده و همچنین تسهیلاتی در رابطه با تولید فرآورده‌های لبنی و پرورش قارچ خوراکی و زعفران به متقاضیان ارائه شده و این واحدهای تولیدی نقش موثری در درآمدزایی و پویایی اقتصاد منطقه داشته است.

اقلیم و شرایط مناسب جوی حاکم در شهرستان پارس آباد موجب شده تا برای اولین بار در سطح  استان انواع ماهیان خاویاری، اوزون برون یا فیل ماهی در این شهرستان پرورش داده شود که با استحصال از خاویار آنها و همچنین احداث مرکز تکثیر صنعت آبزی پروری در این منطقه گسترش خواهد یافت.

پرورش ماهیان خاویاری بصورت صنعتی قدمت 45 ساله دارد که برای اولین بار در کشور روسیه انجام شده است.

گزارش  از مرتضی بری

انتهای پیام/

 

 

 

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد