سرویس: گروه شهرستانی
کد خبر: 71097
|
12:02 - 1396/06/28
نسخه چاپی

گزارش/

پارس آباد قطب تولید طلای سفید ایران/ پيش بيني استحصال 12 هزار تن پنبه در این شهرستان + عكس

 پارس آباد قطب تولید طلای سفید ایران/ پيش بيني استحصال 12 هزار تن پنبه در این شهرستان + عكس
پنبه به‌دلیل اهمیت و نقش مؤثر در اقتصاد کشورها به «طلای سفید» معروف بوده و پارس آباد مغان به سبب حاصلخیزی خاک و آب و هوای مساعد، محل مناسبي برای تولید اين محصول است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلیسبلان‌مابه نقل ازآران مغان، پنبه به‌دلیل اهمیت و نقش مؤثر در اقتصاد کشورها از ديرباز به «طلای سفید» معروف است. طلاي سفيدي كه اين روزها در شمالي ترين نقطه از كشورمان در پارس آباد مغان نيز استحصال و آماده صادرات به ساير شهرها است.

شهرستان پارس آباد مغان با توجه به تنوع اقلیمی، به عنوان قطب تولید انواع محصولات زراعی و باغی استان اردبيل شناخته شده که در این میان پنبه به عنوان یکی از باسابقه ترین محصول کشت شده در پارس آباد، از مرغوبیت بالایی برخوردار است.

///

این محصول از جمله محصولات مهم و استراتژیک کشور محسوب می شود که هر ساله بخشی از سطوح اراضی کشاورزی شهرستان پارس آباد برای پاسخ به نیاز صنعت نساجی کشور به کشت این محصول اختصاص داده می شود.

مدير جهاد كشاورزي شهرستان پارس آباد در اين باره بهآران مغانگفت: سطح زیر کشت این محصول در سالجاری در شهرستان پارس آباد 3 هزار و 440 هکتار مي باشد.

علي اكبر حسنيان با بيان اينكه ارقام كشت شده در اين منطقه عمدتا مهر و مای 344 مي باشد، افزود: امسال پيش بيني مي شود بیش از 12 هزار تن پنبه از اراضي شهرستان پارس آباد برداشت شود.

وي با اشاره به اينكه ارقام مهر و مای به علت مقاومت در برابر آفات و امراض از میزان محصول بیشتری نيز برخوردار است، اظهار داشت: در همين ارتباط کشاورزان پنبه کار می‌توانند با شرکت در کلاس‌های آموزشی کوتاه مدت که توسط اداره آموزش و ترویج این مدیریت در روستاها برگزار می‌شود شرکت کرده و از اطلاعات بروز لازم در زمینه آماده سازی بستر بذر و رعایت اصول کاشت، داشت و برداشت را از کارشناسان فرا گرفته و بر اطلاعات علمی و عملی خود بیافزایند.

///

مدير جهاد كشاورزي شهرستان پارس آباد در عين حال بر ضرورت حمایت از كشاورزان پنبه کار تاكيد كرد و گفت: نوسانات قیمت، درآمدزایی مناسب محصولات رقیب و بالابودن هزینه تولید و نیز برداشت به صورت دستی باعث شده تا كشت پنبه در اين منطقه کاهش يابد.

حسنيان تصريح كرد: پنبه از مهمترین محصولات کشاورزی است که علاوه بر تامین مواد اولیه صنایع نساجی و روغن‌کشی در اشتغال‌زائی بخش‌های کشاورزی، صنعت و بازرگانی نقش مهمی ایفا می‌کند و کمتر محصول کشاورزی از نظر قابلیت ایجاد ارزش افزوده و تنوع فرآورده‌ها، توانايي برابری با پنبه را دارد.

با توجه به اینکه هم اکنون پنبه کاران منطقه مغان در حال برداشت محصول وش پنبه از مزارع خود هستند، ديركرد در پرداخت خريد تضميني و فقدان ماشین آلات مکانیزه برداشت موجب شده است تا پنبه کاران با روش هایی کاملا سنتی محصولات خود را برداشت کنند که این روند نيز هزینه های تولید آنان را بسیار افزایش می دهد.

///

با این وجود منطقی تر این است كه دست اندار کاران دغدغه های سال جاری پنبه کاران را که در حال حاضر مشغول برداشت وش پنبه هستند را بشنوند تا برای سال آینده برنامه های کاربردی تری را در دستور کار قرار دهند.

پنبه به لحاظ اهمیت منحصر بفرد کاربردی خود در صنایع مختلف به ویژه نساجی، روغنکشی، خوراک دام، صنایع آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. کیفیت و برتری الیاف و وابستگی اقتصاد خانوار کشورهای زیادی از جهان به زراعت، تولید و فرآوری این محصول، جایگاه پنبه را در تجارت جهانی ویژه می کند.

///

کشت پنبه در زمین های کشاورزی پارس آباد مغان در سال های نه چندان دور رواج داشت و این منطقه به عنوان سرزمین طلای سفید شناخته می شد، اما با توسعه دیگر کشت ها و دوره طولانی کشت، داشت و برداشت این محصول و مقرون به صرفه نبودن برای کشاورز، جای خود را به دیگر محصولات داد و اینک كشت اين محصول دوباره در حال احيا شدن است.

گزارش از مرتضي بري

انتهای پیام/

نظر شما

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد