به گزارش پایگاه خبری تحلیلیسبلانمابه نقل ازآذرسلام، محسن ارزنلو در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته جهانی غذا در این معاونت برگزار شده بود اظهار داشت: امسال شعار پیشگیری و سرمایه گذاری در بخش غذا نامیده شده و در این راستا ارتقاء کیفیت و ایده آل شدن استانداردها از اهداف آتی است.
ارزنلو از نصب برچسب سه رنگ بیش از 90 درصد کارخانجات استان خبر داد و افزود: برچسب های قرمز، زرد و سبز رنگ روی هر کالایی بسیار مهم بوده و مردم در خرید خود می توانند مقدار افزودنی ها شامل؛ نمک، شکر، مقدار چربی و اسید های چرب بکار رفته را در این برچسب ها مشاهده و بعد اقدام به خرید یا عدم خرید کنند؛ که این اقدام به نوبه خود فرهنگ مصرف مردم را بالا برده و واحدهای تولیدی را نیز ملزم به جلب رضایت مردم خواهند کرد.
معاون غذا و دارو معنی خط رنگ قرمز در روی کالاها را حاکی از مواد مضر زیاد- زرد را متوسط و سبز را کم برشمرد و ادامه داد: در کشور ما متاسفانه بیشتر بیماری ها و مرگ و میر عروقی و قلبی بوده که بیشتر آن نیز به نوع تغذیه مربوط است.
وی همچنین درج کد 16 رقمی روی کالاهی غذایی خارجی را مورد توجه قرار داد و گقت: در صورت ارسال این کد سامانه هوشمند چرخه ورود مجاز قانونی و یا غیر مجاز آن را اعلام می کند که مردم می توانند از این گزینه نیز استفاده کنند.
ارزنلو در ادامه با بیان اینکه تمامی اختیارات و ابزارها در دست این معاونت نیست تصریح کرد: تنها 25 درصد از عوامل موثر در کنترل و نظارت غذایی در دست معاونت بوده و 75 درصد آن به دیگر ارگان و دستگاها مربوط می شود.
این مسئول از تشکیل معاونت اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی خبر داد و در این باره گفت: با هدف اصلاح و اطلاع رسانی از تغذیه درست و اصولی مردم، این معاونت در اردبیل راه اندازی خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در ادامه از نظارت و کنترل لوازم آرایشی و اهتمام دراین باره خبر داد و گفت: اکیپ های سیار بازرسی متشکل از چند دستگاه بطور سرزده در مراکز توزیع و فروش سطح شهر حضور یافته و بازرسی می کنند.
وی درباره کنترل کیفیت گندم نیز گفت: بمنظور پیشگیری اساسی و اولیه؛ سیلو ها و سوله های انبار گندم در سطح استان مورد شناسایی و بازرسی قرار گرفت و مکان هایی که قارچ زده و فاسد بودند از انبار کردن گندم جلوگیری و تعطیل شد و در سیلو های پاک انبار شدند.
وی در ادامه از 271 بازدید فنی و کارشناسی- ارجاع 48 پرونده تخلف به مراجع قضایی- صدور مجوز تولید 202 واحد، صدور پروانه 84 واحد تولیدی خبر داد و افزود: 36 واحد خرد شناسایی و کد آن صادر شده و 45 واحد برای صدور مجوز در دست بررسی است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار آذرسلام مبنی بر تولید محصولات تراریخته در استان گفت: هیچ محصول تراریخته ای در استان تولید نمی شود و در خصوص دانه های سویا و روغنی نیز آزمایشات در سطوح بالا انجام می شود.
ارزنلو در پاسخ به اینکه میزان مواد شیمیایی در میوه جات در استان در چه سطحی بوده گفت: با نمونه برداری میوه جات از سطح شهر و میادین تره بار مقدار مواد شیمیایی بکار رفته آزمایش و بررسی می شود اما به دلیل ورود محصولات سایر استانها باید هر مزرعه و کالای هر استان دارای کد شناسایی بوده تا قابل رد گیری شود.
دکتر ارزنلو در ادامه از تجهیز و به روز بودن آزمایشگاه ها خبر داد و گفت: در صورت مشاهده موارد تخلف بهداشتی سامانه 1490 و 33502118 آماده دریافت گزارش و بررسی است.
انتهای پیام/
نظر شما
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیریت در وب سایت منتشر خواهد شد