17:08 - 1399/12/13
کد خبر: 89650

طرز تهیه شیرینی مشهدی یا مربایی خوشمزه با فر به سبک بازاری

شیرینی مشهدی یا شیرینی آلمانی یا شیرینی مربایی از پر طرفدار ترین شیرین های خشک محسوب می شود که از دو لایه شیرینی بیسکویتی تشکیل شده و میان آن را با مارمالاد پر می کنند و در نهایت با پودر پسته و شکلات آب شده تزئین می کنند.

به گزارش سبلان ما ،شیرینی مشهدییا شیرینی آلمانی یا شیرینی مربایی از پر طرفدار ترین شیرین های خشک محسوب می شود که از دو لایه شیرینی بیسکویتی تشکیل شده و میان آن را با مارمالاد پر می کنند و در نهایت با پودر پسته و شکلات آب شده تزئین می کنند. شیرینی مشهدی بدلیل ماندگاری بالا می تواند گزینه خوبی در لیست شیرینی ها نوروزی باشد. شیرینی مشهدی را می توانید با انواع مرباها یا سس شکلاتی پر کنید و به دلخواه روی شیرینی ها را از پودر پسته یا نارگیل استفاده کنید. برای رسیدن به نتیجه دلخواه همیشه سعی کنید تمام مواد را اندازه بگیرید ما در دستور امروز هم به گرم و هم به پیمانه تمام مواد را نوشتیم تا اگر ترازو در منزل نداشتید پیمانه کنید. با ما همراه باشید با طرز تهیه شیرینی مشهدی خانگی.

مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی

 

  • پودر قند ۱۰۰ گرم (۱پیمانه)
  • روغن جامد ۳۰۰ گرم (۱و۱/۳پیمانه)
  • آرد ۶۰۰ گرم (۵ و ۱/۳پیمانه)
  • شیر ۶۰ میلی (۱/۴پیمانه)
  • شربت بار ۶۰ میلی (۱/۴پیمانه) یا عسل
  • تخم مرغ درشت ۱ عدد
  • وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری
  • مارمالاد یا ژله مغزی (بریلو) به مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه شربت بار

  • شکر ۱ لیوان
  • آب ۱/۲ لیوان
  • گلاب ۱ ق غذا خوری
  • زعفران به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی مشهدی بازاری

مرحله اول : تهیه شربت بار

ابتدا شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید تا جوش بیاد و غلیظ شود، سپس بعد از غلیظ شدن نوبت اضافه کردن گلاب و زعفران است آن ها را افزوده و پس چند دقیقه که شربت بار به غلظت رسید از روی حرارت بردارید.

مرحله دوم : هم زدن روغن و پودر قند

روغن و پودر قند را داخل ظرفی ریخته و با دور تند همزن به مدت ۵ دقیقه خوب بزنید تا نرم و پوک شود سپس تخم مرغ را به همراه وانیل افزوده و هم می زنیم در انتها شربت بار را به همراه شیر اضافه کرده و با افزودن هر کدام چند ثانیه هم بزنید (نیاز به همزدن زیاد نیست در حدی که مواد مخلوط و یکدست شوند کافی می باشد).

مرحله سوم : اضافه کردن آرد

حالا آرد را که از قبل الک کردیم را طی چند مرحله به مواد اضافه می کنیم تا جمع شود اصلا نباید خمیر را با دست ورز بدهید وگرنه شیرینی مشهدی خشک می شود کمی با نوک انگشت ورز داد تا خمیر جمع شود سپس روی خمیر را بپوشانید و برای ۱ الی ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر استراحت کند.

مرحله چهارم : کاتر زدن خمیر

پس از استراحت خمیر آن را بین دو نایلون به کمک وردنه به ضخامت ۲ میل باز کرده و به دلخواه کاتر بزنید ( باید دو نوع کاتر بزنید یکی ساده یکی میان تهی که این لایه ها روی هم قرار می گیرند) شیرینی ساده را داخل یک سینی و میان تهی را داخل سینی دیگر بچینید.

مرحله پنجم : پخت شیرینی مشهدی

شیرینی ها ساده را در فر از قبل گرم شده قرار دهید بمدت ۱۵ دقیقه تا زمانی که زیر شیرینی ها طلایی شود سپس سینی شیرینی ها میان تهی را نیز در فر قرار داده تا پخته شوند سپس از فر خارج کرده وقتی خنک شدند روی قسمت سوراخ دار کمی شربت بار بزنید و در مغز دلخواه، پودر نارگیل یا کنجد بزنید و روی قسمت ساده هم مارمالاد یا بریلو بزنید و دو قسمت را روی هم قرار دهید. شیرینی مشهدی خوشمزه ما حاضر شد. نوش جان

نکات و فوت و فن تهیه شیرینی مشهدی (شیرینی مربایی)

 

  1. حتما شیرینی ها را در تابه روحی یا آلومینیومی مخصوص شیرینی که ضخامت مناسبی دارند طبخ کنید.
  2. می توانید کره را جایگزین روغن کنید، فقط ماندگاری شیرینی شما کم می شود.
  3. توجه کنید، مغز شیرینی مشهدی باید کاملا خنک شود و بعد داخل ظرف بچینید و توجه داشته باشید که بین هر لایه شیرینی کیسه پلاستیکی قرار دهید.
  4. داخل شیرینی مشهدی مرباهای رنگی و خوشمزه ای می ریزند که رنگ مربا از میان حفره لایه رویی مشخص است.

منبع :سایت آشپزی پارسی دی 

 

انتهای پیام/ج