- کد خبر: 14481
- بازدید: 849
- 1393/10/24 - 08:40:19
متخصص قلب و عروق خبر داد؛
ابتلای 10 درصد ایرانیان به فشارخون
یک متخصص قلب و عروق در اردبیل از ابتلای 10 درصد ایرانیان به بیماری فشارخون خبر داد.
به گزارش سبلانه به نقل از پیام پزشکی، دکتر حسین دوستکامی اظهار کرد: فشارخون جزء مهمترین و شایع ترین عوامل خطر در بیماری های قلب و عروق بوده و با تاثیری که بر روی سایر ارگان های بدن دارد، در کنار مصرف سیگار و بیمارهایی مانند دیابت و چربی خون یکی از عوامل تهدید کننده سلامت محسوب می شود.
وی با بیان اینکه میزان ابتلا به این بیماری در زنان دو تا سه درصد کمتر از مردان است، ادامه داد: با افزایش سن درصد ابتلا به فشارخون بیشتر شده و حتی بعد از میانسالی از هر دو یا سه نفر، یک نفر دچار این بیماری می شود.
این متخصص بیان کرد: فشارخون بیشتر از 14 روی 9 طبیعی نبوده و باید مراقبت های لازم صورت گیرد البته در بیماران کلیوی علی رغم فشارخون کمتر از این میزان نیز باید فشارخون به صورت دقیق کنترل شود.
وی تاکید کرد: بیماری فشارخون در اکثر افراد بدون علامت بوده و فرد ممکن است زمانی متوجه بیماری خود شود که اثرات و عوارض آن در بدن ایجاد شده باشد، که برخی از این عوارض غیرقابل برگشت بوده و بیشتر در چشم، مغز، قلب و کلیه ها دیده می شود، از این رو افراد سالم بالای 25 سال نیز باید فشارخون خود را به صورت روتین کنترل کنند.
وی گفت: شایع ترین علامت این بیماری بی علامتی آن است، ولی ممکن است فرد دچار علائمی مانند سردرد، درد سینه و تهوع شود.
این عضو هیات علمی، وراثت، تیپ زندگی، فعالیت بدنی کم ، استرس زیاد، مصرف برخی داروها و قرص های ضد بارداری، چاقی، بیماری های مادرزادی مانند تنگی شریان آئورت و بیماری کلیوی و مصرف غذاهای پرنمک، غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس، کنسروها، غذاهای سنگین و پرحجم، شیرینی جات، تنقلات و غذاهای پرنشاسته از قبیل برنج، نان سفید و ماکارونی را از عوامل ایجاد فشارخون برشمرد.
وی افزود: افرادی که در رژیم غذایی خود بیشتر از میوه جات، سبزیجات، حبوبات و لبنیات استفاده می کنند کمتر به فشارخون مبتلا می شوند.
دوستکامی خاطر نشان کرد: بعضی جایگزین های نمک با عنوان نمک رژیمی در داروخانه ها موجود است که به جای سدیم حاوی پتاسیم بوده و توصیه می شود پس از پخت کامل غذا از آن استفاده شود.
وی همچنین در مورد تاثیر سیر و ادویه جات بر روی فشارخون، گفت: از آنجایی که ادویه ها اثر محافظتی بر قلب و عروق دارند سبب افزایش فشارخون نشده و مصرف سیر نیز موجب کاهش فشارخون می شود و حتی قرص هایی به همین نام وجود دارد که مبتلایان به فشارخون می توانند از آنها استفاده کنند.
این پزشک بیان کرد: افراد مبتلا به فشارخون با رعایت رژیم غذایی مناسب، استفاده از داروهای خاص و کنترل فشارخون می توانند باردار شوند.
انتهای پیام/
دیدگاهها