- کد خبر: 17416
- بازدید: 2,767
- 1394/03/03 - 18:19:13
طبیعت راه قدیم "چاروادار یولی" اندبیل خلخال
راه قدیم چاروادار یولی خلخال به گیلان یکی از زیباترین مسیرهای تورگردی و طبیعت گردی در خلخال است
به گزارش خبرنگار به نقل از ازناو ،راه قدیم چاروادار یولی به گیلان همان مسیری است که امروزه راه تفرجگاه اندبیل به طرف گیلان است.
شاید برای عده از مخاطبان که به زبان آذری تکلم نمی کنند واژه ( چاروادار ) گنگ و نامفهوم باشد ولی در لغت ترکی این کلمه به معنی کسی است که در زمانی که خبری از ماشین و امکانات امروزه زندگی نبود کسانی که شهرت چاروادار داشتند با اسب و قاطر آذوقه را برای مردم از مسیرهای مختلف به شهرستان خلخال می آوردند و محصولات تولیدی منطقه را نیز برای فروش به سایر شهرهای دور دست می بردند.
یک چاروادار به همراه خودچند نفر دیگر ار نیز به سفریک یا دورزه خود می برد که در قدیم الایام وقتی یک چاروادار از شهر خلخال به طرف گیلان حرکت می کرد حدود یک و نیم روز در راه بود تا به شهر پره سر یا اسالم برسد و در این راه خیلی مشقت ها از جمله سختی راه ـ بیماری ـ خطر حیوانات درنده و سوز و سرمای قدیم را به جان می خریده است و برای تامین معیشت مردم قدم در این مسیر می نهادند.
این تصاویری که در این گزارش تصویری منتشر شده مسیری است که چاروادار ها از این مسیر تردد می کردند و دوستمان محمد علی کریمی به اتفاق کارکنانآب و فاضلاب روستایی این مسیر سخت و طاقت فرسا اما آرامش بخش را طی کرده اند وتصاویری زیبا برای پایگاه تحلیلی خبری ازناو آوردنده اند که شایسته تقدیر است.
همیشه در این مسیر مه بوده و سرمای آن طاقت فرسا و نیازمند بدنهای آماده بوده که چاروادار در طول چندین سال به این آمادگی می رسیدند .
در حال حاضر اگر با یک نفر بخواهد از مسیر خلخال به اسالم را از مسیر اندبیل و گیوره و یا خانقاه سادات به محل نهربند و مسیر نو پایین و نو بالا برود بیش از 13 ساعت طول می کشد تا به گیلان برسد و واقعا طاقت فرسا است و این نشان می دهد که قدیمی ها چقدر از لحاظ بدنی در کنار غذاهای ارگانیک مقاوم و پویا بوده اند.






















انتهای پیام /
دیدگاهها