سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 1 شهریور 1404
  • کد خبر: 19086
  • بازدید: 2,182
  • 1394/04/20 - 10:44:45

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل تشریح کرد؛

توصیه‌هایی برای خرید، پخت و مصرف مواد غذایی

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، نکات بهداشتی خرید، آماده سازی، پخت و مصرف مواد غذایی را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار  به نقل از پیام پزشکی، صادق حضرتی گفت: غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن موافق با نیازهای تغذیه ای بدن بوده و در عین حال سالم و بدون آلودگی مصرف شود.

وی با بیان اینکه تغذیه نادرست همیشه از کمبود مواد مغذی حاصل نمی شود بلکه در بسیاری از موارد غذای خوب و کافی با دست انسان به غذای آلوده و بی ارزش و  یا حتی زیان بخش تبدیل می شود، به تشریح نکات بهداشتی خرید، آماده سازی، پخت و مصرف مواد غذایی پرداخت.
 
شیر و فراورده های آن
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اظهار کرد: شیر سالم طعم مطبوعی داشته کمی شیرین و رنگ آن سفید مایل به زرد است.
وی با اشاره به اینکه شیر خیلی زود آلوده شده و محل مناسبی برای رشد میکرو ب ها است، توصیه کرد: حتی الامکان از شیر پاستوریزه کم چرب استفاده کنید و در صورت استفاده از شیر خام، آن را به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
حضرتی ادامه داد: از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر اینکه با شیر پاستوریزه تهیه شده و یا اینکه درست کردن آن به کمک ماست، سرکه و یا آب لیمو از شیر در حال جوش صورت گیرد.
وی افزود: هنگام خرید کشک مایع دقت کنید تا کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد و قبل از مصرف آن را به مدت 15 دقیقه بجوشانید همچنین از بستنی هایی که با شیر جوشیده و یا پاستوریزه تهیه شده اند، استفاده کنید.
حضرتی سفارش کرد: به منظور جلوگیری از بیماری های مزمن و قلبی عروقی از شیر و فراورده های لبنی کم چرب استفاده کنید.
 
گوشت، غذاهای گوشتی و تخم مرغ
حضرتی، رنگ طبیعی، داشتن مهر کشتارگاه، نداشتن بوی بد و سطح لیز و مرطوب را از خصوصیات گوشت سالم برشمرد و گفت: در موقع خرید گوشت چرخ کرده از فروشنده بخواهید که عمل چرخ کردن را در حضور شما انجام دهد.
وی اظهار کرد: گوشت یخ زده را به همان صورت در فریزر نگهداری کرده و برای خارج کردن آن از حالت یخ زده، شب قبل گوشت را داخل یخچال بگذارید.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، با تاکید بر اینکه مرغ سالم دارای پوست شفاف و مرطوب بوده و بوی بد نمی دهد، افزود: رنگ گوشت مرغی که در شرایط نامناسب نگهداری شده خاکستری و گاهی سبز رنگ است که باید از مصرف آن اجتناب کرد.
وی مرغ در اندازه متوسط را بهترین مرغ برای مصرف معرفی کرد و گفت: جوجه هایی که برای کباب استفاده می شوند نباید کمتر از 300 گرم باشند.
این مسئول با توصیه به اینکه پوست مرغ را به دلیل داشتن چربی زیاد قبل از پخت جدا کنید، بیان کرد: از سرخ کردن گوشت بپرهیزید و در عوض آن را بریان کنید و در مصرف مغز و زبان که دارای چربی زیادی هستند، افراط نکنید.
وی ماهی هایی را که دارای چشم برجسته و شفاف، فلس درخشنده، آب شش های قرمز و بوی مطبوع هستند را تازه و قابل خریداری برشمرد و افزود:  برای پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی دو بار در هفته ماهی بخورید و از خرید فیله ماهی و ماهی پاک کرده بدون مشخصات بسته بندی خودداری کنید.
حضرتی خاطر نشان کرد: تخم مرغ سالم را وقتی در ظرف آب قرار دهیم در ته آن قرار گرفته و موقع تکان دادن لق نمی زند همچنین بعد از شکستن زرده آن با سفیده مخلوط نشده و در مقابل نور زرد و شفاف است.
 
غلات و حبوبات
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اظهار کرد: مواد غذایی خشک مانند گندم، برنج و حبوبات را می توان در هوای معمولی نگهداری کرد اما قبل از انبار کردن باید توجه داشت که حشره یا کپک نداشته باشد همچنین مواد غذایی که در منزل انبار می شوند، باید هر چند وقت یک بار جا به جا و از نظر آلودگی و فساد بررسی شوند.
وی با توصیه به مصرف نان کم نمک افزود: نان را به اندازه مصرف روزانه بخرید و در جای خشک و بدون رطوبت نگهداری کنید تا کپک نزند و در صورت کپک زدگی آن را مصرف نکنید.
 
روغن ها
حضرتی گفت: برای پیشگیری از چاقی و بیماری های قلبی- عروقی استفاده از روغن را کاهش داده و از حرارت دادن زیاد و طولانی آن خودداری کنید، همچنین از مصرف روغنی که چند بار حرارت دیده به طور جدی بپرهیزید.
وی ادامه داد: هنگام خرید به تاریخ تولید و مصرف روغن توجه کرده و روغن هایی که بو و غلظت آنها زیاد بوده و یا تغییر رنگ داده اند را خریداری نکنید و در ظرف آن را پس از هر بار مصرف بسته و در جای خنک و دور از نور نگهداری کنید.
 
کنسروها
حضرتی بیان کرد: از خرید کنسروهایی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت، تاریخ تولید و مصرف نداشته و همچنین کنسروی که ظرف آن باد کرده و یا زنگ زده خوداری کنید.
وی با اشاره به اینکه کنسرو را در یخچال و محیط مرطوب نگهداری نکنید، تاکید کرد: قبل از باز کردن در کنسرو آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه درداخل آبی که در حال جوشیدن است قرار داده و حرارت دهید.
 
انتهای پیام/

اشتراک‌گذاری

  • توصیه‌هایی برای خرید، پخت و مصرف مواد غذایی

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وپنج به‌اضافه دو