سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 28 مرداد 1404
  • کد خبر: 36166
  • بازدید: 1,419
  • 1400/08/26 - 15:53:06

مدیرکل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان :

تکذیب حذف بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از آثار ثبت جهانی

مدیرکل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان اردبیل گفت: شایعه خطر قریب‌الوقوع حذف بقعه شیخ صفی ‌الدین اردبیلی از فهرست آثار ثبت جهانی یونسکو صحت ندارد و تکذیب می‌شود.

به گزارش سبلان ما ،نادر فلاحی  مدیرکل‌ میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی استان عصر امروز با اشاره به شایعه حذف بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از فهرست آثار ثبت جهانی یونسکو گفت: هیچ گونه خطر قطعی و بالقوه این اثر باستانی را تهدید نمی‌کند.

وی افزود: بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی میراثی جهانی بوده و با توجه به اهمیت این مجموعه جهانی اجازه آسیب رساندن به مجموعه را چه در سطح حریم و چه در سطح حریم منظر به هیچ‌کس نخواهیم داد.

وی  ادامه داد: در سال‌های اخیر اقدامات گسترده‌ای برای حفاظت و نگهداری مجموعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی صورت گرفته است و طرح‌های توسعه‌ای در حال اجرا است.

فلاحی گفت: این مجموعه ارزشمند که یکی از ۱۰ اثر باستانی مهم ایران به شمار می‌آید، پنجم تیر ۱۳۸۹ به عنوان یازدهمین اثر ارزشمند تاریخی ایران از سوی یونسکو به ثبت جهانی رسید.

مدیرکل‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان اردبیل بیان کرد: در این اثر چه از لحاظ ساختاری و چه از لحاظ تزئینی هیچ گونه تخریبی صورت نگرفته است و بقعه آبادتر و زیباتر از هر زمانی برپاست.

وی گفت: مجموعه پایگاه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی حریم دارد که این حریم مصوب یونسکو بوده و امکان تغییر در آن وجود ندارد.

فلاحی گفت: هرگونه تصمیم در ارتباط با تغییر در ساخت و ساز بقعه و حریم آن، توسط وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و شورای عالی معماری و شهرسازی گرفته می‌شود و تنها در مورد یک ساختمان در حال اجرا در محل اختلاف وجود داشت که این موضوع هم‌اکنون در مراجع قضایی در حال پیگیری است.

وی از اهالی رسانه و فرهنگ و هنر خواست قبل از اینکه به شایعات دامن زده شود اطلاعات لازم را از خود اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان کسب کنند.

 

انتهای پیام/ج

اشتراک‌گذاری

  • تکذیب حذف بقعه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از آثار ثبت جهانی

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
یک به‌اضافه نه