سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 1 شهریور 1404
  • کد خبر: 42441
  • بازدید: 490
  • 1402/04/30 - 13:42:42

امام جمعه شهرستان اصلاندوز:

نهضت عاشورا، نهضتی انسانی است

امام جمعه شهرستان اصلاندوز به تبیین بزرگ‌ترین درس عاشورا به امت اسلام پرداخت و گفت: تاریخ عاشورا، درس‌هاى اخلاقى، سیاسى و اجتماعى ارزنده و متنوّعى را به امّت اسلامى، بلكه به همه آزادى‌خواهان راستین، ارائه مى‌كند از این جهت نهضت عاشورا، نهضتی انسانی است.

به گزارش سبلان ما، حجت‌الاسلام محمد جعفرزاده امام جمعه شهرستان اصلاندوز در خطبه های این هفته نماز جمعه با اشاره به اینکه 6 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس و روسیه در پایان نشست اخیر خود در مسکو که دوشنبه هفته گذشته برگزار شد ، در بیانیه‌ای مشترک خواهان «ارجاع پرونده جزایر سه‌گانه به دیوان بین‌المللی دادگستری به‌منظور حل و فصل این مسأله مطابق با مشروعیت بین‌المللی» شده بودند اظهار داشت: اماراتی‌ها با شیطنت همیشگی خود، ضمن تأیید وجود اختلاف بر سر جزایر، آن را به بیانیه مشترک روسیه و ۶ کشور جنوب خلیج فارس وارد کردند تا همزمان بتوانند در آینده دعوای حقوقی خود علیه ایران را که حالا با تأیید کل اعضای دارای حق وتوی شورای امنیت، پشتیبانی می‌شود در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح نمایند.  

وی گفت: شیوه کار اماراتی‌ها برای کسب حمایت چین درچندماه گذشته و روسیه در موضوع جزایر سه گانه این گونه است: امارات وارد اعلام مالکیت خود بر جزایر نمی‌شود بلکه صرفا دعوت به حل اختلاف از طریق راه‌های مسالمت‌آمیز می‌کند، در نتیجه بسیاری از کشورها آن را می‌پذیرند، با این حال صرف پرداختن به‌وجود این اختلاف، به سود ابوظبی و تقویت‌کننده موضع این کشور است و او به‌زعم خود می‌خواهد از این رهگذر دستاوردی برای خود داشته باشد.

جعفرزاده با بیان اینکه چرا امارات این‌گونه عمل می‌کند تصریح کرد: این ویژگی ذاتی کشورهای حاشیه خلیج فارس است که دارای ضعف در قدرت ملی هستند. چون از بیشترین مولفه‌های اقتدار بی‌بهره‌اند؛ مانند وسعت جغرافیایی، جمعیت، پیشینه تمدنی، قدرت تاثیرگذاری فرهنگی، ساختار و نظام سیاسی مردمی، نیروهای مسلح مقتدر، اقتصاد پویا و مستقل و... هیچکدام از کشورهای جنوب خلیج فارس این مولفه‌ها را ندارند. تنها مولفه قدرت آنان در نفت و اقتصاد نفتی است. ازاین رو دچار وابستگی نهادینه‌شده به غرب هستند و نمایش‌های نزدیکی به روسیه و چین هم نوعی نمایش است.

وی افزود: چین و روسیه به‌خوبی می‌دانند که روابطشان با اعراب خلیج فارس تا حدّی پیش خواهد رفت و بیش از آن را، آمریکا برنخواهد تافت و لذا انتظار ندارند به روابط و شراکت راهبردی پایدار برسند و لذا با نگاه منفعت‌محور و سودجویانه به امید جذب منافع کوتاه وارد عرصه می‌شوند و به تصور خود بیانیه را امضاء می‌کنند که حاکمیت امارات را به رسمیت نشناخته و فقط توصیه به گفتگو و ارجاع به دیوان داوری داده است. اشتباه و خطای محاسباتی آنان در همین جاست که به امید همین منافع کوتاه تکیه برباد می‌کنند و بیراهه می‌روند. زیرا به زودی خواهند فهمید که بر دیوار این دولت‌های کوچک و وابسته نمی‌توانند تکیه کنند.

خطیب جمعه اصلاندوز با تبیین پاسخ ایران در این رابطه خاطر نشان کرد: ایران کشوری است اسلامی و انقلابی با هویت روشن ملی و تاریخی و تمدنی و برخوردار از همه مولفه‌های اقتدار ملی با نظام سیاسی مردم‌سالار و رهبری هوشمند و حکیم و بی‌نظیر و مردمی با طیف‌های رنگارنگ قومیتی و مذهبی اما متحد و منسجم و نیروهای مسلح مقتدر و قوی و عمق راهبردی در غرب آسیا و جهان و دارای اقتصادی رو به رشد و رو به استقلال و خودکفایی.  

ایران انقلابی با مبنای عزت و حکمت و مصلحت و محوریت منافع ملی که سیاست خارجی خود را بر آن اساس تنظیم می‌کند در این رویکردها، نگاه اول ایران به همسایگان و سپس به شرق و بعد از آن کشورهای مستقل در همه جای جهان است. در ماجرای همراهی چین با بیانیه شورای همکاری مواجهه روشن و قاطعی را انجام داد که چینی‌ها مجبور به جبران موضع‌گیری خطای خود شدند.

وی با تشریح بزرگ‌ترین درس عاشورا به امت اسلام افزود: تاریخ عاشورا، درس‌هاى اخلاقى، سیاسى و اجتماعى ارزنده و متنوّعى را به امّت اسلامى، بلكه به همه آزادى‌خواهان راستین، ارائه مى‌كند؛ لیكن بزرگ‌ترین درس آن، هشدار نسبت به استحاله فرهنگى و سیاسى یك جامعه ارزش‌مدار است. این درس، خصوصاً براى ملّت ایران- كه با الهام گرفتن از فرهنگ عاشورا و رهبرى یكى از فرزندان راستین ابا عبد اللَّه الحسین علیه السلام، امام خمینى رحمة‌الله، انقلابى را بر پایه ارزش‌هاى اسلامى پدید آوردند-، فوق‌العاده مهم، بیداركننده و عبرت‌آموز است.

جعفرزاده نهضت عاشورا را نهضتی انسانی دانست و افزود: با نگاهی کلان می‌توان برای مبارزه و قیام اباعبدالله (علیه‌السلام) در گستره‌ی تاریخی و تمدنی، امتدادی عظیم و بی‌پایان یافت. نهضت عاشورا ماهیتی صرفاً شیعی یا اسلامی ندارد بلکه نهضتی انسانی است و نجات بشریت را در هدف الهی خود تعریف کرده است.

 

 

انتهای خبر/ج

اشتراک‌گذاری

  • نهضت عاشورا، نهضتی انسانی است

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
ده منهای پنج