- کد خبر: 6842
- بازدید: 853
- 1393/04/07 - 13:57:31
توصیههای غذایی برای روزهداری در روزهای گرم
یک کارشناس تغذیه در اردبیل گفت: افراد می توانند با رعایت نکات تغذیه ای ساده، در هوای گرم به سهولت روزه بگیرند.
به گزارش سبلانه به نقل از پیام پزشکی ،محمدرضا آقاجانی، به افرادی که به هر دلیل تحت مراقبت پزشک قرار دارند، توصیه کرد: برای روزه داری بهتر، حتما با پزشک خود مشورت کنند.
وی ادامه داد: روزه داران باید در ماه مبارک رمضان تغذیه ای متعادل داشته و از تمامی گروههای اصلی مواد غذایی از قبیل نان، غلات، گوشت و جانشین های آن شیر و لبنیات، میوه ها و سبزی ها استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه بر ضرورت تامین آب بدن در ایام روزه داری اشاره و افزود: کاهش بیش از اندازه آب بدن عوارض زیادی بر روی سلامتی دارد بنابراین افراد باید برای تامین آب از دست رفته بدن، در فاصله زمانی افطار تا سحر آب و مایعات کافی مصرف کنند.
وی اظهار داشت: هنگام افطار بهتر است مایعات گرم نوشیده و از باز کردن روزه با آب سرد و یا نوشابه پرهیز شود چرا که معده به یکباره سرد و منقبض شده و منجر به دردهای شکمی می شود.
آقاجانی خاطر نشان کرد: روزه داران بعد از گذشت حداقل ۱۲ ساعت گرسنگی با کاهش قند خون مواجه می شوند به همین جهت توصیه می شود برای رفع این مشکل، در وعده افطار از قندهای طبیعی مانند خرما، کشمش و یا عسل استفاده شود.
وی نوشیدن چای کم رنگ، شیر گرم، فرنی، حلیم کم چرب، شله زرد، نان و پنیر و به همراه سبزی و یا مغز گردو و سوپ ساده را از جمله غذاهای مناسب برای افطار برشمرد.
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: استفاده از مقادیر کافی میوه، سبزی، آب و همچنین فعالیت بدنی بهترین روش برای پیشگیری از یبوست در ماه مبارک رمضان است.
وی با تاکید بر اینکه وعده سحری باید در آرامش صرف شود، گفت: بهتر است در وعده سحر از مصرف مواد غذایی حاوی ادویه و نمک زیاد خودداری شود زیرا این مواد موجب تشنگی می شوند، از میوه ها حتما در سحر استفاده شود که در کاهش تشنگی موثر است.
انتهای پیام/
دیدگاهها