سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 11 اسفند 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 70087
  • بازدید: 241
  • 1403/12/11 - 08:30:27

رئیس نمایندگی حفاظت محیط‌زیست شهرستان سرعین:

خرس قهوه‌ای در حال انقراض است

خرس قهوه‌ای در حال انقراض است

رئیس نمایندگی حفاظت محیط‌زیست سرعین گفت: در حوزه این شهرستان خرس قهوه‌ای از گونه‌های در حال انقراض است که حفظ زیستگاه، بررسی تعارضات و ارائه راهکار در جهت رفع این تعارضات مهم و حیاتی است.

 المیرا فرخی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، دررابطه‌با روز جهانی حیات‌وحش گفت: تاریخچه روز جهانی حیات‌وحش به سال ۱۹۷۳ بازمی‌گردد، زمانی که کنوانسیون بین‌المللی تجارت گونه‌های وحشی (CITES) با هدف حفاظت از گونه‌های وحشی در سراسر جهان تأسیس شد.

وی افزود: در این مجمع بین‌المللی، اعلام شد که شکار غیرقانونی، تخریب زیستگاه‌های طبیعی و تجارت غیرقانونی گونه‌های وحشی باعث کاهش جمعیت بسیاری از این‌گونه‌ها در سراسر جهان شده است و به همین دلیل، در سال ۱۹۷۳، کنوانسیون CITES معاهده‌ای را امضا کرد که به‌عنوان یکی از اولین تلاش‌های جهانی برای حفاظت از گونه‌های وحشی شناخته می‌شود.

 رئیس نمایندگی حفاظت محیط‌زیست سرعین گفت: هدف اصلی این روز، جلب‌توجه عمومی به اهمیت حفاظت از حیات‌وحش و تنوع زیستی در سراسر جهان است؛ حیات‌وحش و تنوع زیستی کره زمین، بخشی از ثروت‌های طبیعی کره زمین هستند و نقش مهمی در تعادل بین اجزای مختلف محیط‌زیست و در حفظ زیستگاه‌های طبیعی و استفاده از منابع طبیعی دارند و همچنین، بسیاری از گونه‌های وحشی برای انجام فرایندهای زیستی؛ مانند پالایش هوا و آب، کاهش آلودگی و کمک به انتقال اطلاعات در اکوسیستم‌های طبیعی نقش مهمی دارند.

وی افزود: بااین‌حال، حیات‌وحش با چالش‌های مختلفی روبرو هستند، از جمله تخریب زیستگاه‌های طبیعی، تغییرات اقلیمی، تخریب‌کردن زیستگاه‌های مهم، شکار و صیادی غیرقانونی، بیماری‌های واگیر، واردآمدن گونه‌های بیگانه است.

 فرخی با بیان اینکه از جمله فعالیت‌های این نمایندگی در حوزهٔ حیات‌وحش، انجام600 نفرساعت گشت و کنترل، تیمار و رهاسازی هشت گونه‌ی آسیب‌دیده، کشف و ضبط چند مورد سلاح غیرمجاز از شکارچیان منطقه و نصب دو تابلوی هشداردهنده در خصوص حیات‌وحش منطقه بوده است، اذعان کرد: در این روز توجه به حیات‌وحش خصوصاً حیات‌وحش در حال انقراض از اهمیت والایی برخوردار است، چنانچه در حوزهٔ شهرستان سرعین خرس قهوه‌ای جزو گونه‌های در حال انقراض بوده و حفظ زیستگاه و بررسی تعارضات و ارائهٔ راهکار در جهت رفع این تعارضات مهم و حیاتی است.

 وی ادامه داد و افزود: در همین راستا نمایندگی حفاظت محیط‌زیست سرعین اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی چهره‌به‌چهره برای زنبورداران و باغداران منطقه و همچنین تشکیل پرونده دررابطه‌با پرداخت خسارت و اطلاع‌رسانی دراین‌خصوص کرد که در تعارض اصلی با این‌گونهٔ در خطر انقراض هستند.

 رئیسنمایندگی حفاظت محیط‌زیست سرعین گفت: از سایر گونه‌های در حال انقراض منطقه ماهی قزل‌آلای خال قرمز است که نصب تابلوی هشداردهنده، گشت و کنترل منطقه و انجام برنامهٔ عمل و ثبت زیستگاه این گونه در دستور کار این نمایندگی قرار گرفته است.

 فرخی در پایان اظهار داشت: از سایر گونه‌های حیات‌وحش این منطقه می‌توان به گرگ، روباه، تشی، راسو، جوجه‌تیغی، خرگوش و پرندگان شکاری اشاره کرد.



انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • خرس قهوه‌ای در حال انقراض است

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هیجده به‌اضافه ده