سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 4 شهریور 1404
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 72578
  • بازدید: 129
  • 1404/06/04 - 10:06:37

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان نیر:

مهارت‌های سنتی آشپزی در جشنواره‌ها زنده می‌شوند

مهارت‌های سنتی آشپزی در جشنواره‌ها زنده می‌شوند

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان نیر گفت: غذاهای سنتی بخش مهمی از میراث‌فرهنگی و هویت منطقه هستند و برگزاری جشنواره‌ها باعث می‌شود نسل جوان با دست‌پخت اجداد و تاریخ غذایی خود آشنا شوند.

محمد صلحی نیری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در رابطه با تأثیر برگزاری جشنواره غذاهای سنتی بر شکل‌گیری فرهنگ یک منطقه اظهار داشت:تأثیر برگزاری جشنواره غذاهای سنتی بر شکل‌گیری فرهنگ یک منطقه بسیار جالب و چندوجهی است، زیرا غذا نه‌تنها خوراک، بلکه حامل تاریخ، هویت و آداب فرهنگی یک منطقه است.

وی با اشاره به حفظ و انتقال هویت فرهنگی توسط برگزاری جشنواره‌های بومی و محلی افزود: غذاهای سنتی بخش مهمی از میراث‌فرهنگی و هویت منطقه هستند و برگزاری جشنواره‌ها باعث می‌شود نسل جوان با دست‌پخت اجداد و تاریخ غذایی خود آشنا شود و این رویدادها به‌نوعی آموزش غیررسمی فرهنگ محلی برای جامعه و گردشگران هستند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نیر گفت: وقتی مردم در جشنواره شرکت می‌کنند، احساس می‌کنند بخشی از یک فرهنگ مشترک و هویت جمعی هستند که این امر باعث تقویت همبستگی اجتماعی و افتخار به فرهنگ بومی می‌شود و تقویت حس تعلق به جامعه می‌شود.

وی تصریح کرد: جشنواره غذاهای سنتی جذابیت گردشگری ایجاد می‌کند و بازدیدکنندگان را با آداب، رسوم و سبک زندگی منطقه آشنا می‌کند که این آشنایی باعث می‌شود فرهنگ و هنر منطقه در سطح وسیع‌تری شناخته و حفظ شود. حفظ و احیای مهارت‌های سنتی و برگزاری جشنواره فرصتی برای آشپزهای محلی و هنرمندان غذا است تا مهارت‌های سنتی خود را ارائه کنند که این کار به انتقال تجربه و آموزش نسل بعدی کمک می‌کند و از فراموش‌شدن تکنیک‌های سنتی جلوگیری می‌کند.

صلحی با اشاره به تأثیر اقتصادی و اجتماعی برگزاری جشنواره آش و غذاهای بومی محلی افزود: جشنواره‌ها با جذب گردشگر و فروش محصولات محلی، به تقویت اقتصاد فرهنگ‌محور کمک می‌کنند و درآمد حاصل به حمایت از فعالیت‌های فرهنگی و حفظ سنت‌ها اختصاص می‌یابد.

وی بیان داشت: برگزاری جشنواره‌های غذاهای سنتی نه‌تنها لذت خوردن غذا را به جامعه منتقل می‌کند، بلکه به‌عنوان ابزاری برای آموزش فرهنگ، تقویت هویت و همبستگی اجتماعی و جذب گردشگر فرهنگی عمل می‌کند. به‌این‌ترتیب، چنین جشنواره‌هایی نقش کلیدی در شکل‌گیری و تداوم فرهنگ یک منطقه دارند.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان نیر خاطرنشان کرد: جشنواره‌های آش و غذاهای سنتی طبق روال همیشه در شهرستان نیر و در منطقه گردشگری و توریستی بولاغلار از ۱۲ لغایت ۱۴ شهریورماه برگزار می‌شود.


انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • مهارت‌های سنتی آشپزی در جشنواره‌ها زنده می‌شوند

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شانزده به‌اضافه شش