سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

جمعه 12 دی 1404
  • کد خبر: 9575
  • بازدید: 902
  • 1393/06/31 - 18:59:02

گام آلمان برای بهبود روابط با ایران

رییس جمهوری اسلامی ایران امروز به منظور شرکت در شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد عازم نیویورک شد و وزیر امور خارجه آلمان تصمیم دارد در حاشیه این نشست با وی دیدار و گفت و گو کند.

به گزارش سبلانه به نقل از ایرنا، معاون سخنگوی وزارت امورخارجه آلمان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران ملاقات با دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران در نیویورک را از جمله برنامه های فرانک والتر اشتاین مایر در این سفر اعلام کرد.

شصت و نهمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سه شنبه گذشته (25 شهریور ماه) در مقر این سازمان در شهر نیویورک گشایش یافت و تا اول ماه اکتبر (9مهر) به کار خود ادامه خواهد داد.

'ساسون شبلی' در تشریح برنامه های سفر اشتاین مایر به نیویورک گفت: وزیر امور خارجه آلمان قرار است درحاشیه این نشست دیدارها و ملاقات های دو جانبه ای داشته باشد که از جمله آنها دیدار با رییس جمهوری ایران و همچنین وزیر امور خارجه آمریکا است.

سفر حجت الاسلام و المسلمین روحانی به نیویورک به منظور شرکت در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد درحالی مورد توجه رسانه های بین المللی قرار گرفته و به اهمیت آن اشاره می شود که هیات مذاکره کننده هسته ای ایران به سرپرستی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه از سه شنبه هفته گذشته به منظور انجام دور جدیدی از مذاکرات هسته ای در نیویورک بسر می برد. در روزهای گذشته گفت و گوهای دو جانبه ای میان هیات ایرانی و 1+5 انجام شده است.

تحلیلگران بین المللی پیش بینی می کنند با ورود سران کشورها به نیویورک به منظور شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل ، شاهد پیشرفت های محسوسی در مذاکرات هسته ای باشیم.

صرف نظر از این که انتظار می رود مسایلی چون بحران های منطقه ای از جمله مبارزه با تروریسم و افراط گرایی در منطقه در ملاقات وزیر امورخارجه آلمان با رییس جمهوری اسلامی ایران در نیویورک مطرح شود، پیشگامی اشتاین مایر برای ملاقات با روحانی را می توان گام عملی ژرمن ها برای بهبود روابط با ایران قلمداد کرد که پس از اعمال تحریم های ناعادلانه و بی سابقه غرب علیه کشورمان دستخوش تغییراتی شده است.

بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم و همچنین توافق هسته ای موقت ژنو، بسیاری از کشورهای اروپایی برای ازسرگیری و بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران پیشگام شده و با اعزام هیات های عالیرتبه سیاسی و اقتصادی به تهران تلاش عملی خود را آغاز کردند.

این درحالی است که آلمان به عنوان یکی از کشورهای اروپایی که از روابط تاریخی بسیار خوبی با ایران در حوزه های سیاسی و اقتصادی برخوردار بوده، بنا به دلایلی از رقیبان قدرتمند اروپایی خود در این رابطه عقب مانده و به همین دلیل بارها از سوی تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی این کشور مورد انتقاد قرار گرفته است.

در جدیدترین اعتراضات و انتقادات به کم کاری دولت آلمان در تلاش برای بهبود روابط با ایران، رییس اتحادیه بازرگانان آلمان درمنطقه خاورمیانه و خاور نزدیک به دست اندرکاران دولت آلمان توصیه کرد تعلل را کنار گذاشته و قطار حامل علاقمندان به از سرگیری روابط اقتصادی با ایران را که از اروپا به حرکت درآمده را از دست ندهد.

' راینر سیله' فعال اقتصادی در آلمان در گفت و گو با خبرنگاران در برلین درخصوص آغاز فصل جدیدی از تلاش کشورهای اروپایی برای ورود به بازار اقتصادی ایران با توجه به شرایط ایجاد شده بعد از روی کار آمدن دولت جدید و همچنین لغو بخشی از تحریم ها بعد از توافق هسته ای ژنو،گفت: قطاری از اروپا برای ورود به بازار اقتصادی ایران به حرکت درآمده که آلمان نباید آن را از دست بدهد.

صاحبنظران و کارشناسان سیاسی بر این باورند انجام دیدار وزیر امور خارجه آلمان با رییس جمهوری ایران در نیویورک می تواند گامی مهم در راستای بهبود روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور باشد و این همان چیزی است که افکار عمومی، شرکت های اقتصادی و تجاری و بخش خصوصی آلمان مدتها است در انتظار آن هستند.

اشتراک‌گذاری

  • گام آلمان برای بهبود روابط با ایران

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌ودو منهای چهار