سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 1 آبان 1403
  • گروه: اقتصادی
  • کد خبر: 68113
  • بازدید: 278
  • 1403/07/23 - 10:31:31

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل خبر داد:

برداشت ۲۹ هزار تن انگور در اردبیل

برداشت ۲۹ هزار تن انگور در اردبیل

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ۲۹ هزار تن محصول انگور در تاکستان‌های استان اردبیل تولید شده و پس از برداشت روانه بازارهای مصرف داخلی و خارجی شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما» به نقل از روابط‌عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل، رحیم یوسفی اعلام کرد: استان اردبیل دارای ۴۱ هزار هکتار باغ است که از این میزان باغ، سالانه بالغ بر ۳۷۰ هزار تن محصول برداشت و روانه بازار مصرف می‌شود.

وی سطح تاکستان و باغات انگور استان اردبیل را حدود ۲ هزار و ۴۲۰ هکتار اعلام کرد و با اشاره به‌قرار گرفتن ۹۵ درصد این باغات در شهرستان مشگین‌شهر، بیان کرد: ۷۰ هکتار از این میزان تاکستان به‌صورت دیم و مابقی به‌صورت آبی کشت شده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از برداشت سالانه ۲۹ هزار تن محصول انگور از تاکستان‌های استان اردبیل خبر داد و اظهار کرد: شهرستان مشگین‌شهر در مجموع دارای ۱۵ هزار هکتار باغ است که سالانه ۳۲۰ هزار تن محصول در این باغات تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان می‌شود.

وی با اشاره به کاشت حدود ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار باغ انگور در شهرستان مشگین‌شهر افزود: متوسط عملکرد در باغات سنتی ۱۳ تن در هر هکتار و در باغات فراز و روسیمی بالغ بر ۴۰ تن در هر هکتار است.

 یوسفی با اشاره به روسیمی شدن حدود ۵۰۰ هکتار از تاکستان‌های شهرستان مشگین‌شهر بیان کرد: انگور تولید شده در این شهرستان آن قدر باکیفیت است که انگور مناطق دیگر هم با نام انگور مشگین‌شهر در بازارهای داخلی عرضه می‌شود.

وی علت شیرین و باکیفیت بودن محصول انگور مشگین‌شهر را قرارگرفتن باغات در ارتفاعات بالای یک هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا، شب‌های خنک منطقه در اواخر دوره رسیدن محصول، رنگ طلایی محصول و خاک مناسب و رقم کشمشی بی‌دانه این محصول ذکر کرد و گفت: انگور مشگین‌شهر بازارپسند بوده و زبانزد خاص و عام است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: تاکنون ۵۰۰ هکتار از باغات انگور استان اردبیل روسیمی و نوسازی شده که این امر موجب افزایش سه برابری برداشت محصول شده است. 

برداشت محصول انگور از تاکستان‌های استان اردبیل که از حدود ۱.۵ ماه قبل آغاز شده بود، این روزها پایان یافته است.

رقم غالب انگور کشت شده در شهرستان مشگین‌شهر به‌عنوان قطب تولید این محصول کشمشی بی‌دانه است و ارقام دیگر مانند شاهانی، صاحبی، خلیلی، یاقوتی، نورس، آلدرق، گلین بارماقی، رسمی و سلطانی نیز در تاکستان‌های این شهرستان استحصال می‌شود.

رقم غالب انگور کشت شده در شهرستان مشگین‌شهر انگور سفید کشمشی بی‌دانه یا سلطانی بوده که شهرت ملی دارد و علاوه بر تأمین نیاز استان اردبیل، به سایر مناطق کشور نیز ارسال می‌شود.

سیلیس‌دار بودن خاک منطقه، موقعیت خاص جغرافیایی و اختلاف شدید دمای شب و روز عامل اصلی مرغوب بودن انگور مشگین‌شهر اعلام شده و محصول انگور این شهرستان اغلب، مصرف تازه‌خوری دارد و باتوجه‌به قند بیش از ۲۷ درصد و تُرد بودن محصول، مشتریان زیادی در سایر مناطق کشور هم دارد.



انتهای خبر/ س

اشتراک‌گذاری

  • برداشت ۲۹ هزار تن انگور در اردبیل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هشت به‌اضافه یک