سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 3 دی 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 69079
  • بازدید: 243
  • 1403/10/03 - 17:26:13

نقش‌آفرینی زنان ایرانی در اجتماع؛

اشتغال یا خانه‌داری علاج کار در کجاست؟

اشتغال یا خانه‌داری علاج کار در کجاست؟

موفقیت زنان ایرانی حکایت از این دارد که اصلاً مسئولیت اجتماعی زن با انجام مسئولیّت خانوادگی آنها منافات ندارد و زنان با تفکر ولایی در هر دو عرصه خانه و اجتماع موفق‌تر عمل کرده‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، همواره دوراهی خانه یا کار برای زنان یک دغدغه است؛ اما موفقیت زنان ایرانی حکایت از این دارد که این دوراهی حل‌شدنی است و اصلاً مسئولیت اجتماعی زن با انجام مسئولیّت خانوادگی منافات ندارد چنانچه مقام معظم رهبری در ۴ بهمن سال ۱۳۶۳ بر این موضوع تأکید دارند که خانم‌ها اگر گفته می‌شود که مسئولیت‌های خانوادگی دارند، یعنی مسئولیّت امور داخلی خانه این به معنای این نیست که مسئولیت اجتماعی از دوش اینها برداشته است. بایستی این مسئولیّت را هم حفظ کنند و هر مقداری که با وجود حفظ این مسئولیت توانایی دارند، آن توانایی را به مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی هم ضرب کنند.


 ایشان همچنین در ۱۴ دی‌ماه سال ۱۴۰۱ نیز فرمودند: خیال می‌کنند می‌گوییم داخل خانه بنشینید، هیچ کار نکنید، هیچ وظیفه‌ای انجام ندهید، تدریس نکنید، مجاهدت نکنید، کار اجتماعی نکنید، فعّالیّت‌های سیاسی نکنید؛ معنای خانه‌داری این نیست؛ و همه این فرمایشات بیانگر این است که طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دیگر بزرگان در هر میدانی بانوان مسئولانه وارد شوند، پیشرفت و ترقّی و تعالی کشور مضاعف و چندبرابر خواهد شد، چراکه تجربه ثابت کرده است که در هر میدانی که زن وارد شود، درحقیقت همه آن خانه را در آن میدان وارد می‌کند.

 کارشناسان نیز بر این مطلب صحه می‌گذارند که اگر جامعه اسلامی زنان با الگوی اسلامی تربیت شوند، آن وقت زن به مقام شامخ حقیقی خود نائل آمده و شاهد درخششش بانوان اسلامی در عرضه‌های مختلف خواهیم بود که مصداق عینی این امر درخشش زنان ایرانی در عرصه.های مختلف است.  


زنان با تفکر ولایی در هر دو عرصه خانه و اجتماع موفق عمل کرده‌اند

اطلس وهابزاده مدرس حوزه علمیه ثامن‌الحجج شهرستان پارس‌آباد در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با پرداختن به این موضوع که زنان ایرانی با الگوگیری از سیره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س)، موفقیت‌های چشمگیری کسب کرده‌اند، گفت: حضرت زهرا (س) به‌عنوان یک شخصیت جامع و الگو در ابعاد مختلف اخلاقی، علمی، عبادی، سیاسی و اجتماعی شناخته می‌شود و ایشان نمونه‌ای بی‌نظیر برای تمامی انسان‌ها، به‌ویژه بانوان، هستند.

 وی افزود: اگر جامعه بشری، به‌ویژه زنان، حضرت فاطمه (س) را به‌عنوان الگوی خود قرار دهند، می‌توانند به نیازهای خود در تمام زمان‌ها، به‌ویژه در دوران آخرالزمان، پاسخ دهند و با پیروی از سبک زندگی و روش‌های ایشان، می‌توانند در مسیر موفقیت گام بردارند.

 مدرسه حوزه علمیه خواهران شهرستان پارس تصریح کرد: حضرت زهرا نه‌تنها به‌عنوان یک مادر و خانه‌دار، بلکه به‌عنوان یک شخصیت سیاسی و اجتماعی نیز فعالیت داشته‌اند و نقش اصلی ایشان در تربیت فرزندان و دفاع از حریم ولایت و ارزش‌های دینی موردتوجه قرار گرفته است و این نکته مهم است که نشان می‌دهد زنان می‌توانند هم‌زمان در عرصه‌های مختلف زندگی فعال باشند و به‌عنوان مدافعان اصول‌دینی و اجتماعی عمل کنند و به‌طورکلی، حضرت زهرا (س) به‌عنوان یک الگوی جامع برای زنان معرفی شده‌اند که می‌توانند در خانواده و جامعه تأثیرگذار باشند.

 مدرس حوزه علمیه شهرستان پارس‌آباد در پایان گفت: در جامعه امروز، زنانی با تفکر ولایی در هر دو عرصه خانه و اجتماع موفق عمل کرده‌اند و این موفقیت‌ها به‌نوعی یادآور حضرت زهرا (س) و الگوهای بانوان مدینه در زمان‌های گذشته است و زنان می‌توانند با الهام از شخصیت حضرت زهرا (س)، ارزش‌های اسلامی را حفظ و ترویج کنند.


 نباید بانوان شاغل از اصل وظیفه خود غافل بمانند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید رضا قدسی، امام‌جمعه خلخال در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «سبلان ما»، با تأکید بر اینکه بانوان شاغل در ادارات و دستگاه‌های دولتی بیش از سایر اقشار به داشتن اخلاق حسنه و ترویج شعائر اسلامی باید توجه کنند؛ گفت: کار در ادارات و دستگاه‌های دولتی نباید بانوان شاغل را از اصل وظیفه آنان که توجه به اصل همسرداری، تربیت فرزندان و توجه خاص به کانون گرم خانواده همانند حضرت فاطمه زهرا (,س) است غافل کند.

 وی اضافه کرد: خانواده کوچک‌ترین نهاد جامعه و مادران نیز محور کانون گرم خانواده بوده و تربیت فرزندان سالم و صالح نتیجه تلاش مادران الگو گرفته از زندگانی و سیره اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) است.

 امام‌جمعه خلخال افزود: امروزه دشمن با هدف قراردادن محور خانواده در تلاش برای ایجاد فاصله مردم به‌خصوص بانوان جامعه با اعتقادات خود جهت دستیابی به اهداف شوم و پلید و حذف دین از خانواده و جامعه است.

 وی خاطرنشان کرد: دشمن پس از ناامیدی از توفیق در رویارویی نظامی با ایران اسلامی در تلاش برای استفاده حداکثری از قدرت رسانه‌ای، فضای مجازی و جنگ نرم برای گرفتن اعتقادات و باورهای دینی مردم از دست آنها است.

 قدسی افزود: دشمن با بهانه دلسوزی برای بانوان جامعه امروز ارزش زن و اعتقادات مذهبی کانون‌های گرم خانواده و باورهای اعتقادی مردم را به تمسخر گرفته است.

 وی اظهار کرد: تنها زمانی می‌توانیم هویت ایرانی، اسلامی خود را حفظ کنیم که به ارزش‌های اعتقادی خودباور داشته و مانع از بروز رخنه و شکاف در باورهای دینی خود شویم.

 این کارشناس علوم دینی و خانواده گفت: بانوان باید با الگوگیری از سیره اخلاقی حضرت فاطمه زهرا (س) خود را همواره در مسیر ایشان قرار دهند.


حضرت زهرا الگویی کامل برای حضور اجتماعی زنان

شهناز بوستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، گفت: روز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) فرصتی است برای قدردانی از مقام والای مادران و زنان در جامعه که سرچشمه عشق، مهربانی، و تربیت نسل‌های آینده هستند.

بوستانی تصریح کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی کامل از ایثار، تقوا، شجاعت، و نقش مؤثر اجتماعی و خانوادگی برای همه زنان مسلمان محسوب می‌شوند.

این کارشناسان امور مذهبی گفت: این روز، فرصتی است برای ابراز احترام و قدردانی از زحمات بی‌پایان مادران و همچنین برای تأمل در زندگی و اخلاق نیکو و پاکی حضرت فاطمه (س) است.

وی افزود: حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علی‌ها)، زنی بی‌بدیل بود که بااخلاق برتر و محبت بی‌پایان به نمونهٔ برتری از زنان اسلام تبدیل شد؛ مادری که ام‌ابیها لقب گرفت و نشان داد که با ایمان و تقوا می‌توان به بالاترین درجات اخلاقی و جایگاه عرفانی دست‌یافت.

 بوستانی تصریح کرد: ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) به‌عنوان روز مادر و روز زن، فرصتی است تا نقش بی‌بدیل زنان در ساختن خانواده و جامعه موردتوجه قرار گیرد؛ این روز به ما یادآوری می‌کند که زنان، با الهام از ویژگی‌های حضرت زهرا (س) همچون مهربانی، صبر، فداکاری، و ایمان، می‌توانند ستون‌های استوار خانواده و محرک‌های اصلی پیشرفت جامعه باشند و در این روز، علاوه بر گرامیداشت مقام مادران، باید به حقوق، جایگاه و مسئولیت‌های زنان نیز توجه ویژه‌ای شود تا ارزش‌های انسانی و اجتماعی آنان به‌درستی شناخته و ارج نهاده شود.

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • اشتغال یا خانه‌داری علاج کار در کجاست؟

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
سی منهای هفت