سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 29 اردیبهشت 1404
  • گروه: اقتصادی
  • کد خبر: 71215
  • بازدید: 235
  • 1404/02/29 - 07:12:43

فرماندار شهرستان نیر:

پروژه آبیاری ۵ میلیاردی «یامچی‌علیا» به‌زودی بهره‌برداری می‌شود

پروژه آبیاری ۵ میلیاردی «یامچی‌علیا» به‌زودی بهره‌برداری می‌شود

فرماندار شهرستان نیر گفت: اجرای پروژه آبیاری کم‌فشار، ۹۴ هکتار از اراضی روستای «یامچی‌علیا» را تحت پوشش خود قرار می‌دهد که برای اجرای آن ۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، حسن قبادی صبح امروز در جریان بازدید از اجرای پروژه آبیاری کم‌فشار در روستای «یامچی‌علیا» اظهار داشت: این پروژه به همت جهاد کشاورزی و بنیاد برکت اجرا می‌شود که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید.

 وی افزود: این پروژه آبیاری ۹۴ هکتار از اراضی روستای «یامچی‌علیا» را تحت پوشش خود قرار می‌دهد که برای اجرای آن ۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

 فرماندار شهرستان نیر گفت: پروژه‌های آبیاری کم‌فشار که شامل روش‌هایی مانند آبیاری قطره‌ای و بارانی می‌شوند، تأثیرات قابل‌توجهی بر آبیاری کشاورزی دارند.

وی با اشاره به‌صرفه جویی آب و بهبود راندمان مصرف آب تصریح کرد: اصلی‌ترین مزیت این روش‌ها، کاهش هدررفت آب در مقایسه با روش‌های سنتی آبیاری سطحی (مانند غرقابی)، آبیاری کم‌فشار آب را مستقیماً به ریشه گیاه می‌رساند و از تبخیر و رواناب سطحی جلوگیری می‌کند و این امر منجر به استفاده بهینه‌تر از منابع آب و افزایش بهره‌وری آب می‌شود.

قبادی گفت: آبیاری قطره‌ای، با مرطوب نگه‌داشتن فقط ناحیه ریشه، از رشد علف‌های هرز در سایر مناطق مزرعه جلوگیری می‌کند. این امر نیاز به سموم دفع علف‌های هرز و هزینه‌های مربوط به آن را کاهش می‌دهد.

فرماندار شهرستان نیر با اشاره به کاهش بیماری و آفات گیاهان کشت شده در روش آبیاری کم‌فشار اظهار داشت: با جلوگیری از خیس شدن برگ‌ها و تنه گیاه، آبیاری کم‌فشار می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قارچی و سایر بیماری‌های گیاهی را کاهش دهد و آبیاری یکنواخت و تأمین آب مورد نیاز گیاه در طول دوره رشد می‌تواند منجر به بهبود کیفیت محصول، از جمله اندازه، رنگ و طعم شود.

 وی تصریح کرد: پروژه‌های آبیاری کم‌فشار باوجود برخی معایب، می‌توانند تأثیرات بسیار مثبتی بر آبیاری کشاورزی داشته باشند، از جمله افزایش راندمان مصرف آب، افزایش عملکرد محصول، کاهش علف‌های هرز، کاهش بیماری‌های گیاهی، بهبود کیفیت محصول و کاهش فرسایش خاک بااین‌حال، موفقیت این پروژه‌ها نیازمند برنامه‌ریزی دقیق، طراحی مناسب، نصب صحیح، نگهداری منظم و آموزش کافی کشاورزان است.



انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • پروژه آبیاری ۵ میلیاردی «یامچی‌علیا» به‌زودی بهره‌برداری می‌شود

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
نه منهای چهار