سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

یک‌شنبه 15 مهر 1403
  • گروه: سیاسی
  • کد خبر: 169
  • بازدید: 1,633
  • 1403/06/29 - 07:43:14

گزارشی از ضرورت وحدت بین مسلمانان؛

حفظ وحدت امت اسلامی، راهبرد اقتدار مسلمانان

حفظ وحدت امت اسلامی، راهبرد اقتدار مسلمانان

هفته وحدت فرصت مناسبی است تا آرمان‌های مشترک مسلمانان بازخوانی و برای حل مشکلات امت اسلامی توسط خودشان برنامه‌ریزی شود و قطعاً اتحاد و همبستگی جزء جدایی‌ناپذیر راهکار برای حل مشکلات است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، معمولاً در تاریخ اسلام همیشه علما و مجتهدین بیشترین اثرگذاری را در صحنه‌های اجتماعی به‌ویژه در مقوله مهمّ وحدت مسلمین ایفا کرده و باعث شده‌اند که قدرت اسلام در صحنه‌های ملّی و بین‌المللی بیش‌ازپیش تبلور پیدا کند.

 به اعتقاد اکثریت اهل‌سنت ۱۲ ربیع‌الاول و به نظر اکثریّت اهل شیعه ۱۷ ربیع‌الاول روز میلاد پیامبر اسلام (ص) است. این اختلاف سبب شد تا امام خمینی (ره) با نام‌گذاری این ایّام به نام هفته وحدت هم به نظر دو مذهب بزرگ اسلام احترام گذاشته و هم بر لزوم وحدت بیش‌ازپیش جهان اسلام صحّه گذارد. این حرکت تاریخی در تارک دین مبین اسلام و به دست بنیان‌گذار کبیر جمهوری اسلامی ایران چنان حرکتی سازنده را رقم زد که بر پیکره استکبار جهانی تیر تزلزل را باقدرت هر چه تمام فرود آورد تا جهان اسلام مقابل قدرت‌های استکباری سرافراز و پیروز گردد.

 حفظ وحدت امّت اسلامی، راهبرد مهم اقتدار امّت اسلامی

 سید اسماعیل هاشمی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به اهمیت هفته وحدت اشاره کرد و گفت: هفته وحدت را می‌توان هفته عزم و اراده راسخ و راستین در گام برداشتن به‌سوی بهترین‌های امّت مقتدر اسلام دانست. تعمّق و بررسی‌های متفاوتی در منابع اسلامی در طول سده‌ها و اعصار مختلف توسط محدّثین و رجال حدیثی فریقین در دسترس همگان قرار گرفته است و طبق آن، اتّحاد و وحدت مسلمانان در آن از جایگاه رفیع و با عظمتی برخوردار است؛ و رفتار و گفتار رسول اکرم (ص) و ائمّه معصومین (ع) نیز حجّت و گواه بر این ادّعاست.

 وی ادامه داد: در حقیقت، وحدت امّت اسلامی از اصول و ارزش‌های مورد تأکید پیامبر خدا (ص) محسوب می‌شود و از دیدگاه آن حضرت (ص)، عزّت و اقتدار همه‌جانبه مسلمانان در پرتو وحدت و همبستگی در برابر دشمنان مشترک است.

 استاد دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان خلخال با اشاره به فرامین پیامبر اکرم (ص) مبنی بر حفظ وحدت امّت اسلامی گفت: حفظ وحدت امّت اسلامی از جمله راهبردهای اقتدار امّت اسلامی در همه دوره‌ها بوده و برای تحقّق آن تلاش فراوانی شده، به‌گونه‌ای که شکوه جامعه اسلامی در عصر رسول خدا (ص) بازخورد راهکارهای ارائه شده آن بزرگوار بوده است.

 وی افزود: از نخستین اقدامات پیامبر اکرم (ص) پس از تشکیل حکومت اسلامی در مدینه به‌منظور تقویت بنیه آن، ایجاد روحیّه وحدت و یگانگی میان مسلمانان بود و پیامبر (ص) در این برهه از زمان با اجرای برنامه عقد اخوّت و برادری و مساوات میان مسلمانان برای تحقّق این مهمّ اقدام کردند و هر مسلمانی با مسلمان دیگر پیمان برادری بستند و بدین ترتیب، بنیان اتّحاد بین ایشان مستحکم گردید.

 وحدت بین برادران شیعه و سنّی

 حجت‌الاسلام قنبر دلاوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، وحدت بین برادران شیعه و سنّی امری مهم در جهان اسلام دانست و گفت: اساس استواری و پایداری هر جمع و گروهی از سطح خانواده تا جامعه "وحدت و همدلی" بوده که در هر زمانی لازم و ضروری است، بر همین اساس اسلام سفارش و تأکید زیادی بر اتحاد و برداری تک‌تک افراد جامعه و کل امّت مسلمان دارد.

 وی تأکید کرد: بنیاد و محور پایداری و دوام هر جامعه‌ای "وحدت" است و جامعه اسلامی هم از این امر مستثنی نیست. بر همین اساس، اسلام همه مؤمنین را برادران و دوستان هم می‌داند، چرا که وحدت و همدلی بین مسلمانان، موجب وحدت جامعه اسلامی می‌گردد. اسلام به اتّحاد بین مسلمین اهمیّت زیادی می‌دهد و از تفرقه و اختلاف بین آنها منع می‌کند.

 امام‌جمعه موقت و مدرس حوزه علمیه شهر کلور خلخال خاطرنشان کرد: در سطح ارتباط تک‌تک مسلمانان با همدیگر می‌توان به این حدیث پیامبر گرامی اسلام (ص) اشاره کرد که می‌فرمایند: جایز نیست مؤمن بیش از سه روز با برادر ایمانی خود قهر باشد.

 وی افزود: اسلام علاوه بر اینکه بر اتّحاد و برادری امّت مسلمان تأکید کرده به راه‌های استحکام وحدت هم اشاره کرده و هر آنچه را که موجب تقویت دوستی بین امّت می‌شود را مورد تأکید و سفارش قرار می‌دهد و "راهبردی عملی" در این باره از قرآن و احادیث قابل‌استخراج است.

 سیره پیامبر، سند و عامل وحدت مسلمانان

 حجت‌الاسلام شیخ حکمت‌الله رمضانی امام‌جمعه اهل‌سنت شهر هشجین در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به جایگاه والای پیامبر اکرم (ص) اشاره کرد و گفت: پیامبر اسلام (ص) را پیامبر رحمت و مهربانی بوده و مراجعه به سیره و روش زندگانی پیامبر اکرم (ص) راه نجات جوامع امروزی بشری است.

وی از منطقه خورش رستم به‌عنوان الگوی وحدت و همدلی در جامعه واحد اسلامی یادکرد و خواستار توجه ویژه مسئولان استان برای رفع محرومیت‌های این منطقه شد.

 امام‌جمعه اهل‌سنت شهر هشجین با تبریک سالروز میلاد پیامبر اکرم (ص) و گرامیداشت هفته وحدت مراجعه به سیره پیامبر را بهترین سند و عامل وحدت در بین مسلمانان جهان دانست و گفت: استفاده از سیره مبارک نبوی نیاز ضروری مردم و راهنمای خوبی در زندگی فردی و اجتماعی افراد باتوجه‌به مشکلات عدیده امروزی است.

 وی خطاب به برادران شیعه و سنی تأکید کرد: نیک بدانیم مسلمانان با هم برابر و برادر هستند و باید با اتحّاد، همدلی و انسجام، در سایه قرآن و سیره پیامبر اسلام، یکرنگی خود را حفظ کنیم و زیبایی‌های دین مبین اسلام را در جهان به منصهٔ ظهور برسانیم.

 حجت‌الاسلام رمضانی خاطرنشان کرد: بی‌شک هوشیاری و اتحاد مسلمانان جهان، مجالِ تفرقه‌افکنی را به دشمنان و بدخواهان نخواهد داد و مسلمانان در سایه پیام قرآن و رهبری حکیمانه ولی‌امر مسلمین جهان، دستِ پیوند و همدلی می‌دهند تا روشنایی‌بخش قلوب ملت‌های آزاده جهان باشند.

 انتهای خبر/ج

اشتراک‌گذاری

  • حفظ وحدت امت اسلامی، راهبرد اقتدار مسلمانان

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وهفت به‌اضافه هفت