- گروه: سیاسی
- کد خبر: 68903
- بازدید: 780
- 1403/09/20 - 14:24:45
کارشناس مسائل سیاسی:
خلع سلاح بسیج مردمی مهمترین اشتباه اسد بود
کارشناس مسائل سیاسی گفت: بشار اسد با امیدواری که از مذاکرات با کشورهای غربی و عربی کسب کرده بود با درخواست آنها مبنی بر خلع سلاح نیروهای وطنی موافقت کرد که این تصمیم مهمترین اشتباه وی بود.
محسن پناهیان در گفتگو با خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، اظهار داشت: کشور سوریه به لحاظ همسایگی با کشور لبنان، فلسطین، اردن و رژیم صهیونیستی نقش مهمی در محور مقاومت دارد و علاوهبرآن در بحث حمایتهای لجستیکی از محور مقاومت نقش ویژهای را داشت.
وی افزود: وجود اختلافات تاریخی و ریشهای سوریه با رژیم صهیونیستی که از سال ۱۹۴۸ شروع شده بود موجب حس تنفر از رژیم صهیونیستی و تبدیل این کشور به کشوری مهم در محور مقاومت شده بود.
کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: هم زمان با شکلگیری رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی نزدیک به ۷۵ سال پیش از سال ۱۹۴۸ کشورهای اسلامی اقدام به تحریم و جنگهای متعدد علیه رژیم صهیونیستی کردند و تنها کشور اسلامی که با رژیم صهیونیستی روابطش را تقویت میکرد حکومت پهلوی بود.
وی ادامه داد: به لحاظ همین اقدامات پهلوی، کشور سوریه نسبت به اقدامات محمدرضا شاه پهلوی حالت مخالفت داشت و اوج این اختلاف بحث کمپ دیوید خود را نشان داد؛ اما با شروع انقلاب و نهضت امام خمینی (ره) سوریه یکی از حامیان اصلی انقلاب اسلامی شد بهطوریکه بعد از تبعید حضرت امام (ره) به پاریس حافظ اسد بهتمامی سفارتخانههای سوری دستور داد تمام تلاش خود را برای پیروزی انقلاب اسلامی به کار گیرند.
پناهیان اضافه کرد: بعد از انقلاب اسلامی ایران نیز با شروع جنگ تحمیلی علیرغم اجماع کشورهای غربی، سوریه با اقداماتی از قبیل حمایت از ایران در مجامع بینالمللی و نشست سران کشورهای عربی، اجازه نداد جنگ عراق و ایران به اجماع جنگ اعراب و عجم تبدیل شود.
وی بیان کرد: سوریه با ارسال کمکهای سیاسی، اطلاعاتی و تسلیحاتی در دوران جنگ تحمیلی علیرغم تحریم آمریکا و آموزشهایی که در تولید موشک برای ایرانیان ارائه داد باعث تغییر معادلات جنگ به نفع ایران شد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: گروهی که فعلاً در سوریه فعال و مسئول تشکیل دولت موقت هستند، گروه تحریرالشام نام دارد که بقایای النصره و القاعده است که از معارضین، تروریستها و مخالفان اسد تشکیل شدهاند.
وی افزود: تحریرالشام با وجهه سال ۲۰۱۴ تغییراتی داشته است و در آن زمان بهعنوان یک گروه تروریستی اقدامات خود را پیش میبردند؛ ولی ما شاهدیم که در این برهه با هدف تشکیل حکومت و دولت موقت ورود کردند و طبیعی است که رفتارشان تروریستی نباشد تا به هدفشان برسند.
پژوهشگر مسائل سیاسی با اشاره به اینکه ماهیت گروهی که سوریه را در دست گرفتند همان تکفیریها و گروههای تروریستی است؛ اما فعلاً بنا به مصالحشان از وضعیت قبلی خود فاصله گرفتهاند، تصریح کرد: جنگ داخلی طولانی سوریه با تروریستها که هشت سال طول کشید موجب شد اکثر زیرساختهای این کشور از بین برود، همچنین تحریمهای شدید آمریکا و در کنار اینها با توجه به اینکه مناطق عمده گازی و نفتی سوریه دست آمریکا است و این امر قسمت عمده اقتصاد سوریه را محدود کرده بود که این دلایل باعث مستأصل شدن دولت سوریه شد.
وی
افزود: بشار اسد برای رهایی از این شرایط وارد مذاکره با کشورهای غربی و
عربی شد و بعداً از ۱۲ سال به مجمع سران کشورها عربی دعوت شد و حتی در این
جلسه با بن سلمان دیدار کرد و با امیدواری که از مذاکرات با کشورهای غربی و
عربی کسب کرده بود با درخواست آن مبنی بر خلع سلاح نیروهای قوات وطنی را
خلع سلاح کرد که مهمترین اشتباه بشار اسد بود.
این پژوهشگر با اشاره به اینکه ارتش سوریه یک ارتش اعتقادی نبود و همین مسئله باعث شد که نتوانند در برابر متجاوزان ایستادگی کنند، ادامه داد: حضور ایران در سوریه در گذشته با دعوت رسمی دولت، مجلس و ارتش سوریه بود و هدف اصلی تروریستها هم در این برهه ازبینبردن اماکن زیارتی بود و ملت حسینی وظیفه خود دانستند که در دفاع از حرمین در مقابل تروریستها حضور پیدا کنند.
وی تأکید کرد: بحث دیگر حضور ایران در سوریه حفظ امنیت در خارج از مرزها بود اگر در آن زمان جلو تروریستها گرفته نمیشد همین اتفاقی که در سوریه افتاد برای کشور ما میافتاد.
این کارشناس ادامه داد: بهخاطر وعدههای که به بشار اسد داده بودند از ایران کمک نخواست و وقتی کشوری درخواست کمک نمیکند و ارتش آن کشور نیز قصد دفاع ندارد کشور دیگری نمیتواند آنچنان که باید اقدام کند.
وی تأکید کرد: گروههایی که مسئول تشکیل دولت موفت سوریه هستند رسماً اعلام کردهاند که بر علیه شیعیان سوریه و اماکن مذهبی اقدامی نخواهند کرد.
انتهای خبر/ م
دیدگاهها