سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 69149
  • بازدید: 1,252
  • 1403/10/08 - 10:37:51

رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان سرعین:

حسن‌نیت اصول انسانی و اخلاقی است

حسن‌نیت اصول انسانی و اخلاقی است

رئیس تبلیغات اسلامی سرعین گفت: حسن‌نیت یکی از اصول انسانی و اخلاقی است که در اسلام، مسیحیت، یهودیت و حتی ادیان شرقی نیز مورد تأکید قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام سید جعفر موسوی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، گفت: نیت، روح عمل است و اگر نیتی خیر باشد، حتی کار کوچک نیز ارزش بسیار پیدا می‌کند. در حدیث دیگری از پیامبر اکرم (ص) نقل شده: نیت مؤمن از عمل او بهتر است.

 وی در پاسخ به سؤال که چرا حسن‌نیت به‌عنوان یکی از اصول اساسی اخلاق اسلامی مطرح است اظهار داشت: سن نیت می‌تواند پایه و اساس اعتماد و محبت در روابط انسانی باشد. وقتی افراد با نیت خیر به یکدیگر نزدیک شوند، سوءتفاهم‌ها کاهش می‌یابد و جامعه به سمت صلح و آرامش حرکت می‌کند. مثلاً اگر کسی در معامله‌ای به نفع طرف مقابل نیت خیر کند، نه‌تنها به رضایت خدا نزدیک‌تر می‌شود، بلکه روابط اقتصادی نیز سالم‌تر خواهد بود.

 رئیس تبلیغات اسلامی شهرستان سرعین گفت: وقتی افراد نیت خیر داشته باشند، به انجام کارهای نیک ترغیب می‌شوند. این اعمال مثبت زنجیره‌ای از خیروبرکت ایجاد می‌کند. مثلاً اگر فردی نیت کند که به نیازمندان کمک کند، این عمل خیر می‌تواند دیگران را نیز تشویق به انجام کار مشابه کند. در نتیجه، جامعه به سمت همبستگی و همدلی حرکت می‌کند.

 موسوی تصریح کرد: یکی از نمونه‌های برجسته حسن‌نیت، داستان هدیه‌دادن پیامبر اکرم (ص) به زنی است که هر روز بر سر راه ایشان خاکروبه می‌ریخت. وقتی این زن بیمار شد، پیامبر به عیادت او رفت. این عمل پیامبر نشان می‌دهد که نیت ایشان همیشه خیر بود، حتی در مقابل کسانی که با او دشمنی می‌کردند.

 وی افزود: برای جهانی‌سازی حسن‌نیت، باید از مفاهیمی که در همه ادیان مشترک است، بهره ببریم. حسن‌نیت یکی از اصول انسانی و اخلاقی است که در اسلام، مسیحیت، یهودیت و حتی در ادیان شرقی نیز مورد تأکید قرار گرفته است. ایجاد روزی مثل «روز جهانی حسن‌نیت» می‌تواند فرصتی باشد تا مردم در سراسر جهان به یاد بیاورند که نیت خیر پایه بسیاری از تحولات مثبت در جامعه است.

 رئیس تبلیغات اسلامی سرعین با بیان اینکه داشتن حسن‌نیت شرط لازم است، اما کافی نیست گفت: نیت خیر باید با عمل نیک همراه باشد تا تأثیر واقعی خود را بگذارد. برای مثال، نیت کمک به دیگران خوب است، اما وقتی فرد دست به عمل نزند، این نیت در زندگی دیگران تغییری ایجاد نمی‌کند. ازاین‌رو، اسلام بر ارتباط میان نیت و عمل تأکید فراوان دارد.
 انتهای خبر/ م

اشتراک‌گذاری

  • حسن‌نیت اصول انسانی و اخلاقی است

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌ویک به‌اضافه پنج