سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 24 دی 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 69362
  • بازدید: 60
  • 1403/10/22 - 14:00:00

کارشناس بهداشت دانشکده علوم پزشکی خلخال خبر داد:

استعمال سیگار عامل ۸۵ درصد سرطان ریه

استعمال سیگار عامل ۸۵ درصد سرطان ریه

کارشناس بهداشت دانشکده علوم پزشکی خلخال گفت: استعمال سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را به طرز قابل‌توجهی افزایش می‌دهد و بر اساس تحقیقات، حدود ۸۵ درصد از موارد سرطان ریه به دلیل استعمال سیگار است.

منیژه حق‌گویی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به خطرات استعمال سیگار اشاره کرد و گفت: استعمال سیگار یکی از بزرگ‌ترین تهدیدات برای سلامت عمومی در سطح جهانی محسوب می‌شود که طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، سیگارکشیدن سالانه باعث مرگ‌ومیر حدود هفت میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود.

 وی ادامه داد: این عدد نشان‌دهنده ابعاد گسترده و جدی خطرات ناشی از استعمال سیگار است.

 کارشناس بهداشت دانشکده علوم پزشکی خلخال با اشاره به اینکه یکی از خطرات عمده سیگارکشیدن، ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است؛ خاطرنشان کرد: سیگار حاوی مواد شیمیایی مضری است که می‌تواند به عروق خونی آسیب بزند و فشارخون را افزایش دهد؛ این عوامل به نوبه خود می‌توانند خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی را افزایش دهند.

 وی تصریح کرد: استعمال سیگار می‌تواند باعث تشکیل لخته‌های خونی در رگ‌ها شود که این نیز خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد.

 حق‌گویی بیماری‌های تنفسی را نیز از دیگر خطرات استعمال سیگار دانست و افزود: سیگارکشیدن می‌تواند منجر به بیماری‌های مزمن ریوی مانند برونشیت مزمن و آمفیزم شود که این بیماری‌ها باعث تنگی نفس و کاهش کیفیت زندگی می‌شوند.

 وی با پرداختن به اینکه استعمال سیگار خطر ابتلا به سرطان ریه را به طرز قابل‌توجهی افزایش می‌دهد؛ افزود: بر اساس تحقیقات، حدود ۸۵ درصد از موارد سرطان ریه به دلیل استعمال سیگار است؛ علاوه بر این، سیگارکشیدن می‌تواند بر روی سیستم ایمنی بدن تأثیر منفی بگذارد.

 کارشناس بهداشت دانشکده علوم پزشکی خلخال افزود: مواد شیمیایی موجود در سیگار می‌توانند عملکرد سیستم ایمنی را تضعیف کرده و فرد را در معرض خطر ابتلا به عفونت‌ها و بیماری‌های مختلف قرار دهند. به‌ویژه، افرادی که سیگار می‌کشند بیشتر در معرض بیماری‌های عفونی مانند آنفولانزا و ذات‌الریه قرار دارند

 وی با اشاره به اینکه خطرات استعمال سیگار تنها به‌سلامت جسمی محدود نمی‌شود؛ تصریح کرد: سیگارکشیدن می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت روانی فرد نیز داشته باشد. تحقیقات نشان داده‌اند که افراد سیگاری بیشتر در معرض اضطراب و افسردگی هستند.

 حق‌گویی افزود: این ارتباط ممکن است به دلیل تأثیرات شیمیایی نیکوتین بر مغز و تغییرات در سطح مواد شیمیایی مغزی باشد. علاوه بر این، استعمال سیگار نه‌تنها بر فرد سیگاری بلکه بر افرادی که در اطراف او هستند نیز تأثیر می‌گذارد.

 وی دود سیگار را خطری بزرگ برای کودکان دانست و افزود: کودکان و زنان باردار در معرض خطرات بیشتری قرار دارند. قرارگرفتن در معرض دود سیگار می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی، کاهش وزن در نوزادان و حتی تولد زودرس شود.

 

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • استعمال سیگار عامل ۸۵ درصد سرطان ریه

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شانزده منهای پنج