سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

جمعه 3 اسفند 1403
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 69953
  • بازدید: 336
  • 1403/12/02 - 12:10:06

کارشناس مسائل اجتماعی مطرح کرد:

نظام قانونی قوی؛ شرط تحقق عدالت اجتماعی

نظام قانونی قوی؛ شرط تحقق عدالت اجتماعی

کارشناس مسائل اجتماعی گفت: قوانین به‌گونه‌ای طراحی شوند که از حقوق همه افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر، حمایت کرده و به طور عادلانه اجرا شده و هیچ‌کس نباید به دلیل نژاد، جنسیت، مذهب یا وضعیت اقتصادی خود مورد تبعیض قرار گیرد.

حسین شمسی زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به معنی لغوی روز جهانی عدالت اجتماعی اشاره کرد و گفت: عدالت اجتماعی یکی از اصول بنیادین هر جامعه‌ای است که به دنبال ایجاد برابری و رفاه برای همه اعضای آن است که این مفهوم به معنای توزیع عادلانه منابع، فرصت‌ها و حقوق در میان افراد و گروه‌های مختلف جامعه است.

وی با اشاره به اینکه اولین شرط تحقق عدالت اجتماعی، وجود یک نظام قانونی و حقوقی قوی است؛ گفت: قوانین باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که از حقوق همه افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر، حمایت کرده و این قوانین باید به طور عادلانه اجرا شده و هیچ‌کس نباید به دلیل نژاد، جنسیت، مذهب یا وضعیت اقتصادی خود مورد تبعیض قرار گیرد.

کارشناس مسائل اجتماعی دسترسی به آموزش و اطلاعات را از دیگر شروط تحقق عدالت اجتماعی نام برد و اظهار کرد: آموزش به‌عنوان ابزاری برای توانمندسازی افراد، نقش مهمی در تحقق عدالت اجتماعی دارد به‌طوری‌که وقتی افراد به آموزش باکیفیت دسترسی داشته باشند؛ می‌توانند مهارت‌های لازم را کسب کرده و در جامعه مشارکت فعال‌تری داشته باشند. همچنین، دسترسی به اطلاعات به افراد کمک می‌کند تا از حقوق خود آگاه شوند و بتوانند در برابر نابرابری‌ها ایستادگی کنند.

 وی ایجاد فرصت‌های اقتصادی را از دیگر ملزومات تحقق عدالت اجتماعی نام برد و افزود: دولت‌ها و نهادهای اجتماعی باید برنامه‌هایی را برای کاهش نابرابری‌های اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای همه افراد جامعه طراحی کنند؛ این برنامه‌ها می‌توانند شامل حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، آموزش‌های حرفه‌ای و تسهیلات مالی برای اقشار کم‌درآمد باشند.

شمسی زاده با پرداختن به اینکه مشارکت فعال جامعه مدنی در فرآیند تصمیم‌گیری نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ خاطرنشان کرد: سازمان‌های غیردولتی و گروه‌های اجتماعی می‌توانند صدای اقشار مختلف جامعه را به گوش مسئولان برسانند و در ایجاد تغییرات مثبت نقش ایفا کنند؛ این مشارکت می‌تواند به افزایش شفافیت و پاسخگویی در نظام‌های حکومتی کمک کند.

وی افزود: فرهنگ احترام به حقوق بشر و ترویج ارزش‌های انسانی در جامعه نیز از شرایط ضروری برای تحقق عدالت اجتماعی بوده و آموزش و ترویج این ارزش‌ها در خانواده‌ها، مدارس و رسانه‌ها می‌تواند به ایجاد جامعه‌ای عادلانه‌تر و همدل‌تر کمک کند.


انتهای خبر/ س

اشتراک‌گذاری

  • نظام قانونی قوی؛ شرط تحقق عدالت اجتماعی

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
سیزده به‌اضافه چهار