سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

یک‌شنبه 24 فروردین 1404
  • گروه: اجتماعی
  • کد خبر: 70626
  • بازدید: 830
  • 1404/01/22 - 00:28:43

رئیس بنیاد مسکن مشگین‌شهر خبر داد:

اجرای طرح هادی ۱۰۴ روستا در مشگین‌شهر

اجرای طرح هادی ۱۰۴ روستا در مشگین‌شهر

رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشگین‌شهر گفت: طرح هادی ۱۰۴ روستای بالای ۲۰ خانوار مشگین‌شهر با پیشرفت‌های فیزیکی متفاوت اجرا شده است.

مهدی وکیلی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، به مناسبت سالروز تأسیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بنیاد مسکن مولود انقلاب است و این نهاد از یادگاری‌های امام راحل و دومین نهادی است که بعد پیروزی انقلاب اسلامی که در ۲۱ فروردین سال ۵۸ تأسیس و رسالت اصلی آن احداث مسکن برای محرومان و اقشار کم‌درآمد است شاخص‌ترین اقداماتی که بنیاد مسکن انجام داده طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی است که توانسته ۹ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی بهسازی و مقاوم‌سازی کند که کل واحدهای مسکونی روستاهای شهرستان ۱۸ هزار واحد است وبا احتساب شهرستان‌های زیر ۲۵ هزار ۲۴ هزار واحد است و به‌عبارت‌دیگر ۴۰ درصد واحد را تا الان بهسازی کرده است که شاهد تحولات چشمگیری در ارائه خدمات به روستاها بودیم.

 

انجمن خیرین مسکن‌ساز در مشگین‌شهر فعال است

وی افزود: وظیفه دیگری که به عهده بنیاد مسکن قرار دادند بحث احداث مسکن اقشار کم‌درآمد بر اساس قانون برنامه پنجم و ششم توسعه انجمنی تشکیل دادند به‌عنوان انجمن خیرین مسکن‌ساز  متشکل از ۸ اداره است و بنیاد مسکن استان و شهرستان به‌عنوان عضو حقوقی و بقیه اعضا به‌عنوان عضو حقیقی هستند که خوشبختانه در شهرستان مشگین‌شهر این انجمن بسیار فعال است.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشگین‌شهر گفت: بنیاد مسکن در طول پنج سال ۹۵ واحد مسکونی احداث و به اقشار کم‌درآمد واقعی تحویل داده که از حساب ۱۰۰ امام راحل و اداره بهزیستی و کمیته امداد هم کمک گرفتیم که البته مقوله بهزیستی فرق می‌کند و برای ۱۷ خانوار دارای دو معلول واحد مسکونی احداث کردیم که ما به این راضی نیستم که باید بیشتر از این انجام می‌دادیم که گرانی مصالح و کمبود زمین یکی از این علت‌ها بود.

بهسازی مسکن وظیفه بنیادمسکن است

وی خاطرنشان کرد:  شهرستان مشگین‌شهر ۳۴۲ روستا  و ۳۱۹ آبادی دارای کد دارد که ۲۸۲ روستا دارای سکنه و ۱۷۲ روستا بالای ۲۰ خانوار  وجودادرد که بنیاد مسکن موظف به تهیه  نقشه‌ دارای طول عمر ۱۰ساله است و همانند طرح‌های تفضیلی شهری است که  به‌نوعی ۱۰ سال آینده یک روستا را هدایت می‌کند؛ همه ۱۷۲ روستا تهیه طرح شدند و ۸۰ روستا طی سال‌های گذشته بازنگری شده است و در سال گذشته  طرح ۱۰ روستا را بازنگری کردیم.

اجرای طرح هادی ۱۰۴ روستا در مشگین‌شهر

وی به اجرای طرح هادی در روستاها اشاره کرد و گفت: اجرای طرح هادی در روستاها به معنای اجرای فیزیکی کاربردی و تجدید حیات مجدد روستاهاست که طرح هادی ۱۰۴ روستای بالای ۲۰ خانوار مشگین‌شهر با پیشرفت‌های فیزیکی متفاوت اجرا شده است.

رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشگین‌شهر اظهار داشت: هدف از اجرای طرح هادی حفظ بهداشت. روستا توانمندسازی اهالی روستا چه از بعد اقتصادی و چه از بعد اجتماعی و تقویت مراکز محلی روستا مثل اطراف مساجد را بازسازی می‌کنیم تا محیط روستاها دل‌نشین شود و در روستاهایی مثل نصیرآباد آلوچ، روستای گردشگری موئیل دوچی، روستای ابلاغ و روستای کندر   و   بسیاری از روستای مشگین‌شهر اجرا شد؛ چون واقعاً روستاهای این شهرستان پتانسیل لازم را به‌عنوان یک شهر توریست و گردشگر پذیر دارد و عملیات‌هایی نظیر سنگ‌فرش، بهسازی چشمه‌های روستا بهسازی جلوی مساجد به‌عنوان تجمع‌گاه همیشگی روستا جلوی خاصی به روستاها بخشیده است.

 وی با بیان اینکه مشگین‌شهر   بزرگ‌ترین شهرستان  و ۳۳ برابر شهرستان اردبیل بوده  و مجموع شهرستان‌های شمال استان با مساحت مشگین‌شهر برابر است، تصریح کرد: شهرستان مشگین‌شهر ۳۵۰۰ مترمربع سطح معابر روستایی دارد و در طول ۳۰ سالی که طرح هادی که برعهده بنیاد مسکن است یک میلیون ۲۵۰ مترمربع معابر و  حدوداً ۳۰ درصد آسفالت‌ریزی شده که واقعاً شایسته و زیبنده مشگین‌شهر نیست؛ چون در قانون آمده طرح هادی بر اساس مشارکت مردمی اجرایی شود و اگر همه دهیاران عزیز مثل قبل همیاری کنند و همچنان این همکاری را حفظ کنند و دولت اعتبارات طرح هادی را تقویت کند می‌توانیم این نقیصه را کاهش دهیم و حداقل نورم استانی که ۵۰ درصد است به آن برسیم.

ملکی افزود: تا سال ۱۳۹۰ تهیه طرح هادی و اجرای طرح هادی و بازگشایی مسیرها بر اساس نقشهٔ طرح هادی به روستاهای که پیشنهاد داده شده بود بر عهده  بنیاد مسکن بود و بعد از ۱۳۹۰ بر اساس مشارکت مردمی این طرح به دهیاری‌ها و شوراهای روستایی واگذار شد که به نظر می‌رسد این طرح بسیار خوب است و معلوم شد که به مشارکت کشیدن مردم تأثیر بسیار مثبتی بر این طرح گذاشته است.

وکیلی خاطرنشان کرد: بنیاد یک وظیفه تفاهم‌نامه مشترک مابین کمیته امداد، بهزیستی و بسیج سازندگی و بنیاد مستضعفان دارد که در این راستا با تلاش و همکاری این چهار دستگاه‌ها که اجراکننده پروژه هستند و این طرح‌ها را بسیج سازندگی باقیمت بسیار پایین و کمک‌های بلاعوض را کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد مسکن تسهیلات و خدمات فنی داده که چند سال گذشته ۲۸ واحد مسکونی از این طریق احداث و به محرومان تحویل داده شد.

صدور ۱۶ هزار جلد سند روستایی در  مشگین‌شهر

رئیس بنیاد مسکن شهرستان مشگین‌شهر گفت: وظیفه دیگر بنیاد مسکن سنددار کردن اماکن روستایی با همکاری اداره ثبت و اسناد املاک کشوری است که در شهرستان مشگین‌شهر ۱۶ هزار جلد سند  صادر و تحویل روستائیان داده شده و  روند این طرح همچنان تا سنددار کردن ۲۴ هزار واحد مسکونی ادامه دارد.

وی افزود: در حوزه مسکن شهری  ۸۰۰  واحد احداث و به مردم واگذار کرده‌ایم؛ در طرح مسکن مهر شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر چیزی در حدود ۲۴۰ واحد احداث و تحویل شد که این مختص شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر آن زمان بود.

پیشرفت ۸۰ درصدی مسکن ملی مشگین‌شهر

وی به عملکرد بنیاد مسکن شهرستان در ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: ۱۰۰ هزار مترمربع سطح معابر روستایی را آسفالت و ۳۵۰ جلد سند مالکیت روستایی صادر کرده و یک پروژه ۹۶ واحدی تجاری مسکونی با پیشرفت ۸۰ درصدی در خیابان دانش و پروژه ۱۶۰ واحدی در قالب طرح مسکن ملی دارد.

وی در پایان گفت:  در اواخر سال گذشته موفق شدیم با شهرداری تفاهم بندیم و برای پروژه ۲۳۳ واحدی در کوی وحدت روبروی خیابان دانش پروانه تهیه کرده در مرحله نقشه‌کشی است ، در  طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی موفق شدیم ۵۰۰ واحد احداث کنیم و دو دهنه پل روستاهایی پریخان وپیرزمیان به‌زودی افتتاح خواهد شد.


انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • اجرای طرح هادی ۱۰۴ روستا در مشگین‌شهر

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هفده به‌اضافه هشت