سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 2 اردیبهشت 1404
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 70792
  • بازدید: 141
  • 1404/02/02 - 10:44:56

شاعر پارس‌آبادی:

سعدی شاعر اخلاگرا و اجتماعی است

سعدی شاعر اخلاگرا و اجتماعی است

شاعر پارس‌آبادی گفت: سعدی ارزش‌های انسانی را در قالب جملات و حکایت‌های داستانی به مخاطب منتقل می‌کند و در فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارد و به حق نمونه بارز یک شاعر توانمند، اخلاق‌گرا و اجتماعی است.

شهلا شمس در گفتگو با  خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، اظهار داشت: سعدی نه‌تنها یک شاعر بزرگ، بلکه معلم اخلاق و انسان‌دوستی و میراث جاودانه شعر و اندیشه است.

 وی با تأکید بر جایگاه بی‌بدیل سعدی در ادبیات فارسی افزود: تأثیر سعدی بر زبان فارسی انکارناپذیر است و آثار او در مکتب‌خانه‌ها و مدارس تدریس می‌شده و بسیاری از ضرب‌المثل‌های رایج از نوشته‌های او اقتباس شده‌اند. او را استاد سخن نام نهاده‌اند؛ زیرا زبان و کلامش در عین سادگی، ژرفا و عمق بی‌نظیری دارد. 

شاعر پارس آبادی گفت: تمام آثار سعدی حتی امروز نیز دارای کاربرد هستند، گلستان سعدی با هشت باب خود، آموزه‌هایی جاودانه دارد که هرگز کهنه نمی‌شوند و بیت معروف او درباره آدمیت نمونه‌ای از نگاه عمیق او به مفاهیم انسانی است:
 تن آدمی شریف است به جان آدمیت
 نه همین لباس زیباست نشان آدمیت

وی با اشاره به مقبولیت جهانی آثار سعدی تصریح کرد: سعدی شاعری است که در میان مشاهیر جهانی جای دارد و آثارش همواره مورد توجه تمامی سلایق قرار می‌گیرد.

 شمس گفت: سعدی در گلستان تغییر بزرگی در زبان فارسی ایجاد کرد و در بوستان درس اخلاق و زندگی داد؛ بنابراین نمی‌توان میان آثارش تفاوت قائل شد.
 وی با اشاره به نقش‌برجسته اجتماعی سعدی گفت: سعدی ارزش‌های انسانی را در قالب جملات و حکایت‌های داستانی به مخاطب منتقل می‌کند و در فرهنگ‌سازی نقش مهمی دارد و به حق نمونه بارز یک شاعر توانمند، اخلاق‌گرا و اجتماعی است.

 وی درباره اهمیت روز سعدی در تقویم ملی ایرانیان خاطرنشان کرد: این روز که هم‌زمان با سالروز تولد شیخ اجل سعدی در اول اردیبهشت است، می‌تواند با برنامه‌های متنوع و خلاقانه فرهنگی و ادبی گرامی داشته شود. چنانچه سعدی خود سروده است:
 بنی‌آدم اعضای یکدیگرند
 که در آفرینش ز یک گوهرند
 
 انتهای خبر/ م

اشتراک‌گذاری

  • سعدی شاعر اخلاگرا و اجتماعی است

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شش به‌اضافه دو