سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

جمعه 19 اردیبهشت 1404
  • گروه: فرهنگی
  • کد خبر: 71050
  • بازدید: 329
  • 1404/02/19 - 13:25:24

امام‌جمعه جعفرآباد:

عشایر مبدع فرهنگ اصیل هستند

عشایر مبدع فرهنگ اصیل هستند

امام‌جمعه جعفرآباد گفت: عشایرهم ابداع‌کنندگان فرهنگ اصیل هستند، هم عاملان این فرهنگ غنی و هم حافظان و کاتبان آن و فرهنگ اصیل خود را در قالب نمادهایی در زندگی، آلاچیق، فرش و قالیچه‌های خود مکتوب کرده‌اند.

حجت‌الاسلام یاسر باقری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»،  اظهار کرد: هر خانواده عشایر، یک مجموعه خودجوش دامداری است که انواع اقسام لبنیات و گوشت جامعه را تأمین می‌کند.

وی افزود: هر خانه یا چادر عشایر، یک کارگاه خودجوش تولیدی و بافندگی فرش و ریسندگی است. سرمایه و پشتوانه اقتصادی عشایر، جانشان است و در واقع، نان بازو می‌خورند. اینجاست که مهم‌ترین رکن اقتصاد، یعنی حلال بودن لقمه، شکل می‌گیرد.

امام‌جمعه جعفرآباد در ادامه به مقوله فرهنگ و سبک زندگی اشاره کرد و گفت: چه کسی می‌تواند صفا و صمیمیت را از کلمه عشایر جدا کند؟ این مفاهیم درهم‌تنیده شده‌اند.

وی همچنین به دل‌های پاک و باصفا، مهربانی، اخوت و برادری، غیرت، حمیت، شجاعت، مقاومت و ایستادگی اشاره کرد و گفت: همه این ویژگی‌ها از خصوصیات فرهنگ عشایر هستند و نمی‌توان آن‌ها را از این کلمه جدا کرد.

وی با اشاره به لباس عشایر، بیان کرد: لباس‌های رنگارنگ و متنوع عشایر که الهام‌گرفته از طبیعت روح‌بخش است، نشان می‌دهد که زن عشایر با نقش‌بندی لباسش، یک طبیعت متحرک است. این نشان می‌دهد که هم می‌توان محجبه بود و هم زیبا.

 عشایر مبدع فرهنگ اصیل هستند

باقری گفت:  عشایر هم ابداع‌کنندگان فرهنگ اصیل هستند، هم عاملان این فرهنگ غنی و هم حافظان و کاتبان آن و فرهنگ اصیل خود را در قالب نمادهایی در زندگی، آلاچیق، فرش و قالیچه‌های خود مکتوب کرده‌اند.

امام‌جمعه جعفرآباد تصریح کرد: شکل دایره‌ای آلاچیق، به معنای سیدالقوم خادِمُه است که پیغمبر اکرم (ص) می‌فرمودند: به‌صورت دایره‌ای بنشینید تا مجلس ما به تفاخر و صدر و ذیلی کشانده نشود.

باقری تصریح کرد: این جشنواره، فرصتی است تا به اهمیت و ارزش‌های فرهنگ عشایری پرداخته شود و یادآور شود که خانواده بزرگ عشایر، آینده ایران را می‌سازند.

امام‌جمعه جعفرآباد با اشاره به زندگی ۱۵ هزار جمعیت عشایری در شهرستان بیله‌سوار و بخش قشلاق دشت، توجه به مشکلات عشایری از جمله تسهیلات عشایری، آرد عشایری، مشکلات آب شرب و جاده‌های مواصلاتی را خواستار شد.

وی همچنین از تلاش‌های دولت و مسئولان شهرستان در راستای تأمین آب پایدار و حل مشکلات جامعه عشایری و تمهیدات لازم در خصوص سیل اخیر در منطقه تشکر کرد.

خبرنگار:مهدی بیگ زاده


انتهای خبر/ م

اشتراک‌گذاری

  • عشایر مبدع فرهنگ اصیل هستند

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
نه به‌اضافه شش