- کد خبر: 13895
- بازدید: 2,248
- 1393/10/03 - 13:00:21
دستیار تخصصی طب سنتی عنوان کرد:
ظروف مسی و چدن بهترین ظروف برای پخت و پز
یک دستیار تخصصی طب سنتی، گفت: ظروف مسی قلع اندود شده و چدن بهترین ظروف برای پخت و پز بوده و ظروف سنگی و سفال در اولویت های بعدی قرار می گیرند.
به گزارش سبلانه به نقل از پیام پزشکی، دکتر زهرا نیک طبع بیان کرد: ظرف و غذا با هم ارتباط متقابل دارند چرا که وقتی موادغذایی در ظرف ریخته شده و روی حرارت قرار می گیرد، فعل و انفعالاتی بین آنها اتفاق افتاده و مواد موجود در ظرف، جذب غذا می شود.
وی ادامه داد: اگر رب در ظرف آلومینیومی پخته شود، بعد از پخت مشاهده می شود که ظرف براق شده است و این نشان دهنده تبادل مواد در بین آنها است. پس بهتر است از ظروفی برای پخت و پز استفاده شود که تبادل مواد آن با غذا برای بدن مفید یا بدون ضرر باشد.
این دستیار تخصصی طب سنتی اظهار کرد: ظرف مسی برای پختن برنج، مربا و غذاهای آبکی مانند سوپ و ظروف سنگی برای پختن غذاهای چرب مانند آبگوشت مناسب هستند.
وی گفت: داخل ظروف سفالی باید دارای لعاب باشد چرا که این ظرف ها دارای خلل و فرج بوده و غذایی که در آن پخته می شود در داخل آنها رسوب کرده و زمینه فساد غذا را فراهم می کنند.
این پزشک با تاکید بر صاف و صیقلی بودن داخل ظروف سنگی، افزود: ظرف سفالی که برای نگهداری آب استفاده می شود، نباید لعاب داشته باشد چون این ظرف ها مانند صافی عمل کرده و آبی که از کوزه به بیرون تراوش می کند، بهترین و زلالترین آب است.
وی خاطر نشان کرد: داخل ظرف سنگی که تازه خریداری شده است را باید چرب کرده و یا یک ماده غذایی چرب در آن جوشاند تا رنگ آن تیره شده و آماده استفاده شود. همچنین برای جلوگیری از ترک خوردن ظرف هنگام پخت و پز باید شعله آن را کم کرده و یا شعله پخش کن در زیر آن قرار داد.
نیک طبع گفت: این ظرف ها دیر حرارت گرفته و دیر آن را از دست می دهند و غذا در آنها دیر جوشیده و دیر از جوش می افتد بنابراین برای جلوگیری از اتلاف وقت می توان آب را در ظرف دیگری جوشانده و به غذا اضافه کرد.
انتهای پیام/ر
دیدگاهها