سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 28 مرداد 1404
  • کد خبر: 20461
  • بازدید: 1,545
  • 1394/06/01 - 06:37:28

57 درصد زنان و 42 درصد مردان ایرانی چاق‎اند؛

توصیه‌های یک متخصص تعذیه به افراد چاق

یک متخصص تغذیه در اردبیل از چاقی 57 درصد زنان و 42 درصد مردان ایرانی خبرداد.

به گزارش به نقل از پیام پزشکی، علی نعمتی گفت: چاقی، مادر بیماری‎های مزمن بوده و کسانی که دچار چاقی شکمی هستند بیشتر در معرض بیماری‎ قلبی عروقی، سرطان و دیابت اند.

وی به افراد میانسال توصیه کرد: روزانه یک تا یک و نیم ساعت فعالیت ورزشی، متناسب با سن خود داشته باشند؛ چرا که هر چقدر فعالیت بیشتر باشد، اشتها کاهش می یابد.
این متخصص تغذیه اظهار کرد: دوران میانسالی از سن 20 تا 65 سالگی را شامل می‎شود و دارای دو مرحله است  که مرحله اول آن از 20 تا 45 سالگی و مرحله دوم 45 تا 65 سالگی است.
وی ادامه داد: در فاصله 20 تا 30 سالگی همه اندامها تشکیل و مستحکم شده و ارگانها به حد نهایت اعمال فیزیولوژیکی می‎رسند.
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: افرادی که در مرحله اول میانسالی هستند، بهتر است روزانه یک و نیم ساعت و کسانی که در مرحله دوم قرار دارند یک ساعت پیاده روی یا نرمش نرم و ورزش‎‎های هوازی داشته باشند.
وی بیان کرد: معمولا در مرحله دوم میانسالی وزن افزایش یافته و در حالت طبیعی به ازای هر 10 سال، چهار تا پنج کیلوگرم به وزن فرد افزوده می‎شود؛ به طور مثال نمای توده بدنی 25 در مرحله اول میانسالی طبیعی بوده ولی در مرحله دوم 26 و 27 نیز نرمال محسوب می‎شود.
نعمتی با اشاره به اینکه میزان غذای مصرفی آقایان به دلیل داشتن توده عضلانی، نسبت به خانها بیشتر است، گفت: در ایران برای خانم ها روزانه دو هزار کیلو کالری و برای آقایان دو هزار و 500 کیلو کالری انرژی نیاز است.
وی اضافه کرد: در یک رژیم غذایی نرمال اگر 180 گرم غلات مانند نان، سیب زمینی، برنج، ذرت و بیسکویت و در کنار آن دو عدد میوه 100 گرمی، 300 گرم انواع سبزیجات، 120 گرم گوشت و دولیوان شیر وجود داشته باشد، یک هزار و 400 کیلو کالری انرژی برای بدن تامین می‎کند.
این متخصص تغذیه خاطر نشان کرد: اگر فردی وزن نرمالی داشته باشد، می تواند مقدار گوشت و یا شیر را افزایش داده و افرادی که از نظر وضع اقتصادی در سطح پایینی هستند، می توانند بر میزان غلات بیفزایند مثلا اگر دو عدد نان لواش به این رژیم اضافه شود؛ هر لواش معمولا 200 کیلو کالری انرژی دارد.
وی گفت: هر گروه غذایی نقش خاص خود را دارد به طور مثال نان و غلات انرژی بدن را تامین کرده و سبزیجات منبع  ویتامین‎ها، فیبر و آنتی اکسیدان‎ها هستند.
نعمتی با توصیه به مصرف میوه و سبزی، بیان کرد: افرادی که در دوران میانسالی روزانه نیم کیلوگرم میوه و سبزی مصرف کنند کمتر به بیماری‎‎های مزمن ازجمله بیماری‎های قلبی و عروقی، دیابت، گوارش و سرطان‎ها مبتلا می‎شوند.
وی با بیان اینکه گوشت، حبوبات و آجیل، پروتین و آهن بدن و شیر و لبنیات، نیز کلسیم مورد نیاز را تامین می کند، افزود: اگر فرد روزانه دو لیوان شیر یا جانشین آن استفاده کند مثلا به جای هر لیوان شیر یک لیوان ماست یا دو لیوان دوغ و یا 50 گرم پنیر مصرف کند، حداقل نیاز کلسیم بدن را تامین می کند.
این عضو هیات علمی گفت: از سن 30 سالگی به بعد هر سال پنج درصد از حجم استخوان کاسته می‎شود و فرد در معرض خطر پوکی استخوان قرار می‎گیرد که مهمترین عامل شکستگی و ناتوانی استخوان است.
انتهای پیام/

اشتراک‌گذاری

  • توصیه‌های یک متخصص تعذیه به افراد چاق

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
پنج منهای هفت