- کد خبر: 3571
- بازدید: 1,297
- 1391/08/22 - 21:42:16
از ارائه امتیاز به مهدی هاشمی تا ابهامات نامه دستنویس ستار بهشتی
سیونهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با حضور نمایندگان رسانههای مکتوب و تصویری برگزار شد.
به گزارش سبلانه به نقل از فارس، سیونهمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه عصر امروز با حضور بیش از 30 نماینده از رسانههای مختلف کشور برگزار شد.
در این نشست موضوعات مهمی از جمله فوت ستار بهشتی، بیماری قلبی مهدی هاشمی، پرونده قضایی حسین هدایتی و برخورد با زمین خواری مطرح شد.
در زیر مشروح نشست خبری را میخوانید.
امتیازات قابل توجهی به مهدی هاشمی داده شد
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه امتیاز خاص به مهدی هاشمی داده شد، گفت: هم پزشکان متخصص بهداری زندان و هم پزشک مورد تائید خانواده هاشمی سلامتی وی را تائید کردند.
وی درباره بیانیه خانواده آقای هاشمی گفت: دوست داریم به هر زندانی تا جایی که ممکن است توجه شود اما فراهم کردن آنچه که خانوادههای زندانیان میخواهند برای ما مقدور نیست. البته باید بگویم خیلی به این زندانی از زمان بازداشت تا بیمارستان امتیاز داده شد، که اگر برای ما مقدور بود به مابقی نیز تعلق می گرفت.
وی ادامه داد: خیلی به وی امتیاز داده شد، اگرچه یک ماه بازداشت وی در انفرادی درست است، ولی او با خانواده ملاقات و چندین بار نیز با اعضای خانواده تماس تلفنی داشتند.
محسنی اژه ای در مورد تحقیق از متهم نیز اظهار داشت: متهم مدعی است دلایل جرم به من گفته نشده است اگرچه بازپرس مستنداتی برای خود دارد و براساس مستندات به اتهام توجه دارد، از ناحیه بازپرس اتهاماتی متوجه متهم بوده که هنوز پرونده در مرحله تحقیقات است.
وی با اشاره به داستان بستری شده مهدی هاشمی گفت: این فرد در تماس با خانواده خود اظهار میکند که دارای ناراحتی قلبی است که بلافاصله بازپرس به مسئولین زندان دستور می دهد تا پزشک زندان او را معاینه کند اگرچه بعد از معاینه پزشک مورد خاصی نمی بیند. ضمن اینکه یک متخصص قلب نیز پس از معاینه و گرفتن نوار قلب می گوید که چیز خاصی را مشاهده نکرده است، این در حالی است که با اصرار خانواده برای اینکه دکترهای مورد اعتماد مهدی را معاینه کنند با توجه به اینکه این موضوع الزامی نداشت، اما بازپرس اجرای آن را بدون اشکال دانست به همین دلیل دکتر ناظری با نظر خانواده روز دهم آبان این فرد را معاینه کرد و گفت در معاینات ناراحتی قلبی مشاهده نمی شود، اما براساس توضیحات متهم و علائم بالینی ضروری است که متهم بستری و آنژیو شود.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: البته متعارف است کسی که در بازداشت موقت است ماموری به همراه او برود به همین دلیل مهدی هاشمی به همراه مامور به بیمارستان مورد نظر خانواده اش برای آنژیوگرافی فرستاده شد در همین حین بازپرس تصور کرد که آنژیوگرافی زمان زیادی نمی برد و پس از اینکه روز دوشنبه به بیمارستان اعزام شد، پنجشنبه نیز مورد آنژیوگرافی قرار گرفت که در همین فاصله ملاقات هایی نیز از طرف خانواده انجام شد.
به گفته محسنی اژه ای پس از آنژیوگرافی پزشک اعلام می کند که مشکلی در قلب و عروق وجود ندارد و ظرف 24 ساعت اگر مشکلی بوجود نیاید، می تواند مرخص شود البته فردای آن روز اظهارات دیگری مبنی بر اینکه نیاز به آزمایشات دیگر است مطرح شد اما پس از 24 ساعت با توجه به اینکه مشکلی برای او پیش نیامد، به زندان منتقل شد.
با دستدرازی به بیتالمال در انتخابات ریاست جمهوری برخورد خواهیم کرد
غلامحسین محسنی اژه ای در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه کمتر از 9 ماه دیگر انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد، اقدامات دستگاه قضایی برای مقابله با هرگونه تخلف چیست؟ گفت: قانون انتخابات تخلفات انتخاباتی را به وضوح و روشنی مشخص کرده است و معلوم است چه مواردی جرم تلقی میشود.
وی گفت: دستگاه قضایی یک وظیفه ذاتی در جهت پیشگیری از وقوع جرم دارد هر چند در زمان برگزاری انتخابات این وظیفه مضاعف هم میشود.
محسنی اژهای تصریح کرد: البته در جریان انتخابات ریاست جمهوری این وظیفه در قالب یک کمیسیون مطرح میشود که دادستان کل کشور در آن کمیسیون عضویت دارد و مسائل مربوط به انتخابات را بررسی میکند.
دادستان کل کشور در پاسخ به این سؤال که برخی از افرادی که نامشان به عنوان کاندیدای احتمالی مطرح شده است دارای مناصب دولتی هستند و این احتمال وجود دارد که از بیتالمال به جهت تبلیغ و فعالیتهای انتخاباتی استفاده کنند، گفت: به طور قطع اگر مورد اینچنینی مطرح شود دستگاه قضایی با متخلفان برخورد خواهد کرد.
وی گفت: اگر شکایتی شود که نشان دهد کاندیدایی به بیتالمال دسترسی داشته و از اموال دولتی استفاده کرده در آن زمان دستگاه قضایی با این فرد برخورد خواهد کرد.
اژهای: رفتار غرب دوگانه است/ تنها اتهام فاضل خداد اختلاس بود
غلامحسین محسنی اژهای در بخش دیگری از نشست خبری خود با نمایندگان رسانههای کشور با اعلام این مطلب افزود: در هفتههای گذشته چندین نفر از قاچاقچیان عمده مواد مخدر اعدام شدند.
وی افزود: برای ما بسیار شگفـتآور است زمانی که جمهوری اسلامی ایران هزینه گزافی میپردازد در حالی که مدعیان مبارزه با جرائم سازمان یافته ما را محکوم میکنند.
اژهای گفت: در یکی از موارد متهم بیش از 50 کیلو مواد مخدر از نوع کراک و شیشه داشته که اگر این فرد بیش از یک بار هم اعدام میشد حقش بود و اشتباهی رخ نداده بود.
دادستان کل کشور تصریح کرد: البته برخوردهای دوگانه غرب منوط به حمایت از قاچاقچیان مواد مخدر نیست بلکه آنها از تروریستها نیز حمایت میکنند.
محسنیاژهای گفت: هنوز کسی حادثه تروریستی تاسوعا در چابهار را که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 100 نفر از هموطنانمان شد را فراموش نکرده اما دستگاههای مدعی حفاظت از حقوق بشر محاکمه و اجرای حکم این افراد را هم نقض حقوق بشر تصور میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات خصمانه آمریکا اشاره کرد و گفت: اینها بعد از انتخابات ریاست جمهوریشان باز هم حرف از تحریمهای بیشتر علیه کشورمان زدند در حالی که غافل از این کشور بیش از سی و چند سال است با تحریم مواجه است و مردم ما با اینگونه تحریمها از پای درنمیآیند.
وی گفت: آمریکاییها از ابتدای انقلاب کشورمان را تهدید کردند و ما را مورد تحریم قرار دادند که نمونه بارز آن تحمیل یک جنگ 8 ساله بود در حالی که مردم ما گوششان به این تهدیدها بدهکار نیست و از پای نخواهند نشست.
یکی از خبرنگاران خطاب به محسنیاژهای گفت: متأسفانه اپراتور دوم تلفن همراه اقدام به فروش سیمکارتهای دوقلو میکند که در مواردی این سیم کارتها به دست افراد غیر میافتد که موجب وقوع برخی از جرائم میشود آیا دادستانی کل کشور به عنوان مدعیالعموم در رابطه با مبارزه با چنین اتفاقی برنامهای دارد؟
محسنیاژهای گفت: تذکر شما تذکری به جا بود اما اینکه آیا فراگیری این معضل چقدر باشد نیازمند بحث و بررسی است و باید در یک فرصت مقتضی به آن رسیدگی کرد.
یکی از خبرنگاران درباره وضعیت دلالان ارزی و پرونده اتهامی آنها سؤال پرسید که محسنیاژهای گفت: پرونده در حال انجام تحقیقات است و امیدواریم حداقل تعدادی از متهمان زودتر محاکمه شوند.
وی گفت: پرونده هنوز به دادگاه نرفته است و این در حالی است که تعداد بازداشتیها به تعداد 47 نفر میرسد.
یکی از خبرنگاران درباره مقدار دلارهای معامله شده توسط دلالان پرسید که محسنیاژهای گفت: رقم دقیقی از این دلارها در دست نیست اما در جریان باشید که این دلارها میان افراد رد و بدل می شده است.
دادستان کل کشور درباره سرنوشت تعدادی از دراویش گناباد و سه نفر از وکلای آنها گفت: من بارها گفتهام که کسی به عنوان بهایی بودن، درویش بودن و هر چیز دیگری دستگیر نمیشود اما ممکن است فردی درویش باشد و کاری خلاف هم انجام داده باشد.
وی تصریح کرد: این افراد پروندهشان در حال بررسی است اما هنوز دادگاهی برای آنها تشکیل نشده است.
سخنگوی دستگاه قضا کشور درباره اظهارات رفیقدوست درباره رسیدگی به پرونده فاضل خداداد و اینکه مطرح شده اتهامات این فرد اقتصادی نبوده است، گفت: آن زمان پرونده به صورت کاملا علنی بررسی شد و تنها اتهامی که به این فرد نسبت داده شد بحث اختلاس بود، نمیدانم چرا عنوان شده که اتهام این فرد اقتصادی نبوده است.
خبرنگار روزنامه ایران خطاب به محسنیاژهای گفت: شنیده شده که برخی از مدیران شهرداری و یا منسوبین به شهردار تهران در پرونده دلالان بازار ارز و سکه دستگیر شدهاند آیا چنین موضوعی صحت دارد؟
وی تصریح کرد: با دو وجهی که شما گفتید ابتدا منصوبین به شهردار و سپس کارمندان شهرداری یا مدیران دستگیر شدهای نداشتیم.
محسنیاژهای همچنین درباره آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده محمد جواد لاریجانی برادر رئیس قوه قضائیه و تأکیدات رئیس قوه در عدم مراعات حال منصوبین به ایشان گفت: پرونده این فرد در مرحله رسیدگی قرار دارد هر چند که در گذشته نیز گفته بودید اختلاف بر سر مسائل مربوط به زمین شهری است.
وی گفت: البته من مدتی است پرونده را دنبال نکردهام و از آخرین وضعیت آن بیخبر هستم.
یکی از خبرنگاران خطاب به محسنیاژهای گفت: عدهای از مردم کردستان معتقد بودند که در رسیدگی به چند پرونده به آنها ظلم شده است و به همین دلیل بازرسانی به منطقه سنندج اعزام شدند آیا نتیجه این گزارشات به شما رسیده است یا خیر؟ گفت: متأسفانه هنوز چنین گزارشی به دست من نرسیده است.
برای ح-هـ پرونده قضایی تشکیل شده است
غلامحسین محسنیاژهای افزود: اینکه متأسفانه مجازات زمینخواری یک سال حبس است امری قابل انتقاد است اما میشود در برخی از موارد زمینخواری که همراه با جعل و یا گونههای دیگر باشد مجازاتی بیش از یک سال حبس نیز در نظر گرفت.
یکی از خبرنگاران خطاب به محسنیاژهای گفت: یکی از دلایل آنکه موضوع فوت ستار بهشتی مورد توجه بیگانگان قرار گرفته شاید برخورد غیر صریح و غیر قاطع با عاملان حادثه کهریزک باشد، نظر شما چیست؟ گفت: آیا مجازاتی بالاتر از قصاص وجود دارد.
وی تصریح کرد: چند نفر از متهمان پرونده کهریزک به قصاص محکوم شدند و برخی انفصال از خدمت، زندان و حتی شلاق.
غلامحسین محسن اژهای گفت: اگر بخشش از جانب اولیای دم نبود برخی از متهمان پرونده حتی قصاص میشدند به نظر شما چه برخورد قاطعتری باید با این پرونده صورت میگرفت.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: بخشی از پرونده مربوط به کهریزک که مسائل حقوقی آن بود خوشبختانه تکمیل شده و به دادگاه رفته است و در نوبت رسیدگی قرار دارد.
یکی دیگر از خبرنگاران خطاب به محسنیاژهای گفت: خانواده ستار بهشتی گلایهمند بودند که متأسفانه برخورد نیروی انتظامی با متهم و خانواده وی درست نبوده است، آیا این مطلب از جانب شما مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت یا خیر؟ گفت: رئیس دستگاه قضا دستور دادهاند که از بدو تا ختم پرونده مورد رسیدگی دقیق قرار گیرد.
وی تصریح کرد: قطعا اینگونه مواردی هم که خانواده این فرد به آن اذعان کردهاند با دقت هر چه تمام مورد رسیدگی واقع میشود.
سخنگوی دستگاه قضا درباره اینکه گفته میشود سپاه از وزارت صنعت و معدن بابت تصادف اتوبوسهای راهیان نور شکایت کرده است، گفت: من از چنین شکایتی اطلاع ندارم هر چند که در همان حادثه در دادگستری استان مربوط پروندهای برای مشخص شدن مقصرین و رسیدگی به اتهامات آنها تشکیل شده است.
وی همچنین درباره مرحله دوم دادگاه رسیدگی به پرونده فساد 3 هزار میلیاردی گفت: در آن پرونده کیفرخواستها پس از صادر شدن به دادگاه ارسال می شود و در نوبت رسیدگی قرار میگیرد و با نظر قاضی زمان رسیدگی به آنها مشخص می شود.
یکی از خبرنگاران گفت: گویا بخشنامهای که از جانب رئیس قوه قضائیه برای مراعات حال درماندگان از پرداخت جرائم مالی صادر شده از سوی برخی از قضات اشتباه برداشت شده و برخی از بدهکاران بانکی و حتی محکومین چکهای برگشتی هم شامل آزادی شدهاند، آیا این موضوع رسیدگی شده یا خیر؟ گفت: به محض آنکه بخشنامه ابلاغ شد برای برخی از قضات ابهاماتی ایجاد شد اما آن ابهامات به سرعت پاسخ داده شد و در حال حاضر خوشبختانه مشکلی وجود ندارد.
یکی از خبرنگاران با گلایه از دستگاه قضا گفت: چگونه است که یک متهم به نام مهدی هاشمی میتواند از برخی امکانات استفاده کند در حالی که سایر متهمان از این امکانات محروم هستند؟
محسنیاژهای گفت: خانواده متهم از تمکن بالای مالی برخوردار بودند و توانستند متهمشان را برای معالجه به یک بیمارستان خصوصی ببرند.
وی گفت: متأسفانه دستگاه قضا تنها با چند بیمارستان دولتی قرارداد دارد و امکان آنکه همه متهمان به بیمارستان خصوصی اعزام شوند وجود ندارد.
وی گفت: درباره ملاقات خانواده هاشمی با متهم در داخل بیمارستان هم باید گفت که این موضوع بستگی به نظر قاضی پرونده داشته است و ایشان تشخیص دادهاند که چه کارهایی میتوانند انجام دهند.
یکی از خبرنگاران گفت: آقای «حسین- هـ» اخیرا مصاحبهای کرده و گفته هیچ پرونده قضایی برای این فرد تشکیل نشد، گفت: من همان روز هم اشاره کردم که برای این فردی که شما نام میبرد پرونده قضایی تشکیل شده است.
محسنیاژهای درباره مجازات مواد روانگردان شیشه گفت: در اصلاح قانون این ماده روانگردان هم ارز با کراک و هروئین تشخیص داده شده و مجازاتی شبیه به آن خواهد داشت.
ابهامات زیاد در نامه متوفی/ زمان مرگ متهم در اختیار پلیس بوده است
غلامحسین محسنیاژهای درباره پرونده فوت ستار بهشتی گفت: ستار بهشتی در اوایل آبان امسال برایش در دادسرای جرایم رایانهای پروندهای تشکیل میشود.
وی افزود: پس از تشکیل پرونده مشخص میشود این فرد در رباطکریم ساکن است و به همین دلیل به دادسرای رباطکریم نیابت داده میشود تا برای جلب این فرد اقدام لازم صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در ظهر روز 9 آبان این فرد در منزلش دستگیر میشود و به طور طبیعی به دادسرای رباطکریم برده میشود و پس از انجام اقدامات اداری این فرد به تهران اعزام میشود.
محسنیاژهای گفت: فردای آن روز در تاریخ 10 آبان در تهران توسط بازپرس برای این فرد قرار وثیقه 100 میلیونی صادر میشود.
وی گفت: از آنجا که متهم نمیتوانست وثیقه را تأمین کند وی به همراه نامه معرفی که شامل اتهام فرد و قرار تعیین شده برای وی بوده به زندان اوین ارجاع میشود. در نهایت در ساعت 16:30 دقیقه روز 10 آبان این فرد توسط زندان اوین پذیرش میشود و به بند 350 که یک بند عمومی است منتقل میشود.
فردای آن روز براساس نامه نوشته توسط بازپرس این فرد به پلیس تحویل داده میشود و حوالی ساعت 11 صبح روز 11 آبان این فرد تحویل پلیس داده میشود تا اینکه در روز 13 آبان پلیس اعلام میکند که برای وی ناهار بردیم اما فهمیدیم او فوت کرده است.
بلافاصله دستورات لازم برای مشخص شدن برخی موارد صادر میشود و مقرر میشود تا از این فرد کالبدشکافی شود.
محسنیاژهای گفت: البته این نکته را بگویم که این فرد در زمانی که به زندان اوین منتقل میشود داخل زندان میگوید من خستهام و قلبم سنگین است که دکتر زندان او را معاینه میکند ولی دکتر مدعی میشود مطلب خاصی در بیماری قلبی از آن ندیدم ولی خوب است یک پزشک که اعصاب و روان هم که بیمار را معاینه میکند که گویا بیشتر مشکل عصبی است.
وی افزود: پس از معاینه اولیه پزشکی قانونی مشخص شد که در 5 نقطه از بدن این فرد نظیر ساق پا، دست، پشت کتف و ران پای وی علامت کبودی وجود دارد.
وی تصریح کرد: البته مطالبی مثل شکستگی جمجمه یا قفسه سینه، شکستگی دست یا پا در گزارشی کالبدشکافی نبوده و گزارش حاکی از آن است که اعضای بدن از لحاظ شکستگی سالم بوده است.
هر چند پزشکی قانونی کالبد شکافی کاملی از سر و صورت، گردن و اندام تحتانی و فوقانی و حتی اندام تناسلی انجام میدهد.
وی افزود: البته پزشک قانونی اعلام میکند که برای مشخص شدن علت تامه مرگ نیاز به انجام آزمایشهایی مثل آزمایش سم شناسی، بررسی کبد و کلیهها است که بین 30 تا 45 روز طول میکشد. هر چند ما دستور دادیم تا زودتر این آزمایشات انجام شود.
محسنیاژهای تصریح کرد: البته چندین سؤال پیش میآید نظیر اینکه آیا این فرد در گذشته سابقه مریضی داشته یا خیر و اینکه چگونه فردی جوان و یا سالم دستگیر میشود و چند روز بعد هم فوت میکند.
وی گفت: براساس دستور رئیس قوه قضائیه مقرر شد از دادسرای رباطکریم، دادسرای تهران، زندان اوین، پلیس و بهداری زندان از همه تحقیق شود تا مشخص شود علت مرگ چیست تا اگر کسی قصور یا تقسیری داشته به آن رسیدگی شود.
وی گفت: البته نامهای که از این فرد به جا مانده دارای ابهاماتی است که من تنها میتوانم به یکی از آنها اشاره کنم زیرا ممکن است سرنخهای پلیسی برای مشخص شدن پرونده بسوزد.
وی گفت: خطاب نامه به مسئول اندرزگاه اوین است و موضوع آن شکایت علیه بازجوی آن که نوشتن چنین نامهای توسط برخی از زندانیان امری معلوم است و معمولا یا خود زندانی یا فردی به نیبت از او نامه را تحویل مسئول اندرزگاه میدهد و پس از داده شدن نامه دو اقدام یکی تایید نوشته شدن نامه توسط خود زندانی و دیگری اجازه خروج از زندان انجام میشود که البته در این موضوع این دو اتفاق نیفتاده است.
وی گفت: در این مورد به مسئول اندرزگاه مراجعه کردیم و پرسیدیم چه کسی نامه را به شما تحویل داده که این فرد گفت من اصلاً از وجود نامه خبر نداشتم و بعد از آنکه نامه در سایتی منتشر شد دیدم.
محسنیاژهای تصریح کرد: پس از بررسی اتاق متهم مشخص شد که دو نسخه دیگر این نامه که کاربن نویس شده در اتاق وجود دارد اما اصل نامه هنوز به دست ما نرسیده است.
وی گفت: به سراغ مسئول اتاق رفتیم و او گفت بله این نامه را متهم نوشت ولی نمیدانیم نسخه اصلی را کجا گذاشته است در حالی که امروز سرنخی پیدا کردهایم و به فرد مورد نظر نزدیک شدیم.
وی تصریح کرد: ما از مسئولان زندان پرسیدیم آیا معمول است نامه در دو نسخه نوشته شود مسئولان به ما پاسخ دادند بله برخی موارد اندک متهمان نامه را در دو نسخه مینویسند پرسیدیم سه نسخه هم سابقه داشته گفتند نه سه نسخه تا کنون سابقه نداشته است.
محسنیاژهای تصریح کرد: در نامه آمده که من بدون حکم بازداشت شدهام در حالی که این موضوع غیرقابل قبول است. چون حکم بازداشتی وجود داشت اما ما از این نکته هم گذشتیم و گفتیم شاید مأموران در هنگام بازداشت حکم را نشان متهم ندادهاند.
در بخش دیگر نامه ارائه شده که دو روز از من بازجویی کردهاند و در آن دو روز من را مورد ضرب و شتم قرار دادهاند و به من فحاشی کرده اند و اینکه الان در تاریخ 11 آبان به پلیس فتا منتقلم کردند. ابتدا باید گفت، متهم یک روز بیشتر در زندان اوین نبوده و گفتن دو روز تحت بازجویی بودن غیرواقعی است ثانیا چگونه متهم باخبر شده که مأموران پلیس فتا به سراغ آن آمدهاند و خواستند او را باخودشان ببرند.
وی گفت: علیفرض که متهم فهمیده که از پلیس فتا به سراغ وی آمدهاند چگونه باخبر شده که قرار است او را از زندان ببرند چون ما بررسی کردهایم و مشخص شد که معمول نیست که به متهم بگویند.
وی تصریح کرد: از این نکات هم بگذریم متهم گفته که من 12 ساعت در زندان اوین بودهام حالا هم که ساعت تحویل و ساعت خروج متهم فاصله 19 ساعته را نشان میدهد که در این بخش هم ابهاماتی وجود دارد.
محسنیاژهای گفت: خود متهم که دسترسی نداشته که نسخه اصلی را به بیرون بدهد که باید بررسی شود که نسخه اصلی در دست چه کسی بوده است هر چند دو ابهام اساسی وجود دارد که ما نمیتوانیم آنها را امروز بگویم.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: به هر حال جان یک انسان و یا یک شهروند که مسلمان هم بوده برای ما مهم است و وظیفه خود میدانیم با جدیت و دقت این پرونده را پیگیری کنیم.
وی تصریح کرد: اگر مشخص شود در دستگاه قضایی، پلیس یا حتی هر جای دیگر قصور یا تقسیری رخ داده به طور قطع با آن برخورد خواهیم کرد.
انتهای پیام/
دیدگاهها