سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

دوشنبه 27 مرداد 1404
  • کد خبر: 43181
  • بازدید: 499
  • 1402/07/06 - 14:47:39

هستی شناسی در وصیت‌نامه شهدا

در وصیت نامه شهدا درمورد هستی شناسی به میزان زیادی به صفات خداوند ازنظر دامنه و فراوانی پرداخته شده است، به گونه ایکه خواننده با مراجعه به وصیت نامه های شهدا تصویر روشنی از خداوند به دست می‌آورد.

به گزارش سبلان ما، رهبر فرزانه انقلاب، بارها در بیاناتشان به این نکته اشاره داشته اند که «وصیت نامه شهدا را بخوانید...» این توصیه در کلام گهربار حضرت امام خمینی(ره) نیز دیده می شود. در این مجال فرصتی دست داده تا وصایای شهدای اردبیل را مرور کنیم .

در وصیت نامه شهدا درمورد هستی شناسی به میزان زیادی به صفات خداوند ازنظر دامنه و فراوانی پرداخته شده است، به گونه ایکه خواننده با مراجعه به وصیت نامه های شهدای دانشجو تصویر روشنی از خداوند به دست میآورد. اما هرچند شهدای دانشجو به تعلق هستی به خداوند و تقابل حق وباطل و فناپذیری دنیا توجه کرده اند ولی به چیستی، آینده و خط سیر هستی به میزان کم تری پرداخته اند. بر این اساس در وصیت نامه شهدای دانشجو به خوبی روشن نیست که هستی امری ذهنی است یا عینی و خارجی.

در مبحث ویژگیهای انسان، شهدای دانشجو به طور برجسته و با فراوانی بالا به ماهیت انسان و مباحثی مانند آزادی، اراده و حق انتخاب انسان، شناساگربودن او و توانایی شناخت خود، طبعیت و خداوند، مسئولیت پذیری، پاکسرشت بودن و ترکیب جسم و روح در انسان پرداخته اند. در زمینه جایگاه و ارزش انسان و راه رسیدن به جایگاه اصلی خود به طور روشن و مستند توجه اما از رابطه انسان با طبیعت غفلت شده است و بیشتر به رابطه انسان با خدا و مردم و به طور ویژه رابطه فرد با خانواده و خویشان و دیگر افراد پرداخته شده است.

درخصوص شناخت شناسی، بیشترین استناد شهدا برای شناخت، وحی و در مرتبه بعد کاریزما و درنهایت عقل میباشد. اغلب شناخت شهدا را می توان جزو شناخت حصولی و از نوع عین الیقین محسوب کرد. به این دلیل که منبع شناخت آنها قرآن، احادیث پیامبر و ائمه و در مرتبه آخر مراجع تقلید، علما و شخصیت های برجسته انقلاب میباشند.

شهدا در زمینه ارزش شناسی توجه بارزی به نقش اراده و آگاهی در شکل گیری خیر و ارزش داشته و به ارزش های عبادی و اخلاقی به خوبی پرداخته اند، اما به منشأ ارزش ها توجه کم تری کرده اند؛ یعنی نمیتوان در وصیت نامه آنها دریافت که ازنظر آنها ارزش ها امری عینی یا ذهنی هستند. به علاوه به خیر و شر و به خصوص خیر وشر ذاتی اشاراتی دیده نمیشود.

پيوند رزمندگان و شهيدان با امام خمينی(ره) پيوند مراد و مرید و عاشق و معشوق است. دست نوشته‌ها، وصایا و خاطرات شهدا و رزمندگان این ارادت عاشقانه و پیوند را نشان می‌دهد. آنچه می‌خوانید ارادت خاص شهیدان اردبیل به امام خمینی (ره) را بیان می‌کند:

شهید داور یسری:

خدایا! در بند کشیدگان زمین را به راه امام خمینی که همان راه انبیای الهی است رهنمون باش، زیرا او به قرآن عمل کرد و قدرت تو را در آستین دارد.

شهید بنامعلی محمدزاده:

امروز بر همه امت، لازم و واجب است که از امام خمینی با جان و دل پیروی کنند و امر ایشان را واجب الامر و واجب العین خود قرار دهند. 

شهید محبوب رضاپور:

سلام مرا به رهبر برسانید و بگویید تا آخرین قطره خونم سنگر اسلام را ترک نخواهم کرد، با خداوند پیمان می‌بندم که در تمام عاشوراها و در تمام کربلاها با حسین (ع) همراه باشم و سنگر او را خالی نکنم تا هنگامیکه احکام اسلام در زیر پرچم اسلامی امام زمان (عج) به اجرا درآید.

شهید سعادتعلی آرتمند:

عده‌ای به این فکر باشند که اگر امام حسین (ع) بود ما حتما به کمک امام حسین(ع) می‌رفتیم و با یزید زمان می‌جنگیدیم این ظالمان دنیا باید بدانند که اکنون اسلام همان اسلام است که به رهبری حضرت امام خمینی ظالمان را سرکوب می‌نمایند و حضرت امام پرچم اسلام را به دست گرفته و مانند امام حسین(ع) با یزیدیان و صدام کافر جنگ می کند ما نیز از لشکر اسلام هستیم و تا آخرین نفر و آخرین نفس با صدام کافر نبرد خواهیم کرد و بعد از مرگ و شهادت من گریه و زاری مکن اگر می خواهی گریه کنی بر احوال حسین گریه کن که در دشت کربلا بدن نازنین او را تکه تکه کردند.

شهید یونس نیکنام:

تمام شما را به اتحاد و همبستگی در راه پیشبرد اهداف انقلاب دعوت می نمایم و از شما می‌خواهم طرفدار خط رهبری و ولایت فقیه باشید و تا آخرین قطره خون خود در راه دفاع از انقلاب اسلامی و امام عزیزمان ایستادگی کنید و با اتحاد خود با برادران انقلابی مشت محکمی بر دهان یاوه گویان و منافقین ضد انقلاب بکوبید.

شهید عادل شجاعی:

این انقلاب را به رهبری امام خمینی و با عنایت خاص پروردگار تا استقرار کامل حکومت جهانی امام زمان(عج) ادامه می‌دهیم و این انقلاب را به صاحب اصلی اش امام زمان(عج) تحویل دهیم.

شهید قهرمان فرح:

برهمه مسلمانان متعهد و معتقد به مبانی قران کریم و متعهد به انقلاب اسلامی میهنمان و بنا به امر امام خمینی بت شکن واجب است از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن که باهزاران کشته و مجروح به دست آمده است پاسداری نمایند.

شهید الرحمان احدی:

  قدر رهبر را حتما بدانید و الا خوف آن می‌رود که در صورت عدم قدردانی از رهبر و ولایت، مشمول عذاب الهی شوید.

شهید مرحمت بالازاده:

  خدایا! تو را قسم می‌دهم به من توفیق سربازی امام زمان و نایب برحق او خمینی بت شکن را بده تا در راه آن‌ها اگر هزاران جان داشته باشم قربانی بدهم.

شهید ناصر چهره برقی:

  به طور خلاصه و قاطع و کوتاه می‌گویم که بدانید جز پیروی از دستورات و فرامین خدا، یعنی پیروی از مکتب اسلام و گردن نهادن به ولایت فقیه و اطاعت از امام خمینی، راهی به سوی سعادت نیست.

شهید رضوان حامدسلطانی:

  همیشه گوش به فرمان رهبر عظیم‌الشان اسلام و مسلمانان جهان، امام خمینی باشید. چون اگر فرجی هست تنها در عمل به سخنان او و در رضایت اوست.

شهید میرابراهیم طاهری:

  قدر امام را بدانید؛ چون این امام است که ما را از ظلمت به نور دعوت کرد. همیشه پشتیبان امام خمینی و ولایت فقیه باشید.

شهید اصلان علیزاده:

  یک توصیه اساسی به شما ملت ایران می کنم؛ حامی امام خمینی و ولایت فقیه باشید چرا که اسلام با او زنده است.

شهید احمد قدیرنژاد:

  در این برهه که کفار و جهان خواران غرب و شرق، قصد استعمار و غارت کشورمان را دارند بر ما وظیفه و فریضه اسلامی است که به حکم جهاد رهبرمان فریاد لبیک سر دهیم و بر امت حزب الله و شهید پرور ایران است که راه امام کبیرمان امام خمینی این اسطوره مقاومت و فضیلت را ادامه دهند و همیشه در صحنه حاضر باشند.

 

اشتراک‌گذاری

  • هستی شناسی در وصیت‌نامه شهدا

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
یک به‌اضافه سه