سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 28 مرداد 1404
  • کد خبر: 44875
  • بازدید: 2,627
  • 1402/11/28 - 08:30:36

این روستای اردبیل یک بیکار هم ندارد

روستای کنزق که به گنج پنهان سرعین معروف است، این روزها نامش به روستای بدون بیکار گره‌خورده است و از جمعیت یک هزار و ۳۰۰ نفری این روستا، حتی یک نفر هم بیکار نیست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی  «سبلان ما» ، کنزق روستایی ۴۰۰ خانواری است که یک هزار و ۳۰۰ نفر جمعیت دارد؛ این روستا که از دوران قدیم با قدمت تاریخی و غارهای بی‌نظیرش شهره بوده، این روزها با خصلتی جدید موردتوجه قرار گرفته است و نامش به روستای بدون بیکار گره‌خورده است که البته این نام را اهالی کنزق مدیون تلاش‌های خانوادگی روستاییان می‌دانند.

صدای کار و تلاش در روستای کنزق که در سه کیلومتری شهر سرعین و در ۲۵ کیلومتری اردبیل قرار دارد، در همه‌جا پیچیده است و هیچ فرد بیکاری در این روستا وجود ندارد؛ دامپروری، کشاورزی، زنبورداری، برپایی گلخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی و گردشگری بخشی از فعالیت‌های اهالی روستای کنزق سرعین است که موجب شده تا بیکاری میان جمعیت این روستا که بیش از یک هزار نفر است به صفر برسد .

طبق گفته اهالی کنزق، یکی از تولیدات دامی راهبُردی که نسل به نسل در این روستا انتقال یافته، پرورش گاومیش است و هر خانه‌ای حتماً یک گاومیش دارد. پیرمردی از اهالی کنزق می‌گوید: سرشیرهای کنزق معروف‌اند و از قدیم‌الایام تاکنون در این روستا در هر خانه‌ای یک گاومیش داریم.

 در روستای کنزق زنان روستا نیز همپای مردانشان در حال تلاش و کوشش‌اند و علاوه بر مشارکت زنان در کارهای دامپروری و کشاورزی، کارگاه دوزندگی نیز در این روستا براه است، این بانو که لباس بیمارستان می‌دوزد، می‌گوید: هیچ‌کس در روستای ما بیکار نیست و بانوان سهم به سزایی در چرخش چرخ تولید در این روستا را دارند، در اینجا نیز ما پنج نفری دست‌به‌دست هم داده‌ایم و تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنیم.

 اهالی کنزق می‌گویند: عسل محصول دیگر این روستا است که طعم آن بی‌نظیر است و طرفداران پروپاقرصی دارد؛ جمشید که همراه پنج نفر از اعضای خانواده‌اش، در زمینه تولید عسل فعالیت دارد، می‌گوید: ما خانوادگی در کار تولید عسل هستیم و ۲۰۰ عدد کندو زنبورعسل داریم که پنج تُن عسل تولید می‌کنیم.

 

اما علاوه بر سرشیر، کره و عسل، سیب‌زمینی از محصولات ارزشمند این روستا است که کشاورزان کنزقی ۴۰۰ تن سیب‌زمینی برداشت می‌کنند که از نظر کیفیت، کم‌نظیر است.

غارهای کنزق قابلیت تبدیل به موزه را دارد

 در گردشگری نیز روستای کنزق  شهرسالت توریستی سرعین حرفی برای گفتن دارد و یکی از ۱۲ روستای هدف گردشگری در استان اردبیل است، به همت و تلاش اهالی و دولت زیرساخت‌های گردشگری در این روستا در حال مهیاشدن است به‌گونه‌ای که غارهای این محوطه باستانی قابلیت تبدیل به موزه، مجموعه پذیرایی و اقامتی را دارد و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اردبیل قصد دارد به ایجاد نورپردازی‌های خاص و آلاچیق و کافی‌شاپ‌هایی در معیار جهانی در محوطه کنزق اقدام کند.


طبق اعلام باستان‌شناسان، غارهای باستانی کنزق این محوطه باستانی شامل قبرستان تاریخی، تپه و دخمه‌های صخره‌ای به‌هم‌پیوسته‌ای است که شواهد سطحی‌الارضی محوطه نشانگر استقرار قبل از اسلام است؛ در دوره‌های اسلامی روی محوطه قدیمی خانه چینه‌ای و خشتی دوره متأخر ساخته و به‌عنوان محل زندگی استفاده می‌شد که طی زلزله سال ۱۳۷۵ تخریب و هم اکنون این محوطه متروک و دخمه‌ها نیز در زیر انبوهی از آوار ناپدید شده است.

قدمت این محوطه تاریخی به دوره اسلامی نسبت داده می‌شود که به دلیل زلزله اردبیل قسمت اعظمی از این منطقه دچار آسیب‌دیدگی شده است. روستای کنزق قدمتی دیرینه دارد که نشانه‌هایی از آن در بقایای روستای قدیمی کنزق و غارهای طبیعی روستا قابل‌ملاحظه است.

مهاجرت معکوس در روستای کنزق سرعین 

در روستای کنزق سرعین همت بلند بالای اهالی علاوه بر چرخاندن چرخ تولید در این روستا سبب شده تا مهاجرت معکوس هم رخ بدهد و همین امر نیز باعث راه‌اندازی گلخانه و کارگاه در این روستا شده است و اکنون در گلخانه این روستا ۶۰ و ۷۰ تُن محصول گوجه و خیار برداشت می‌شود.

کنزق رازهای مگوی بسیاری دارد

کنزق روستایی است که همیشه در تاریخ، خاص بوده و غارهای دستکند و معماری آن، هنوز هم‌رازهای مگوی بسیاری دارد، این روستا که قدمت تاریخی ۲ هزار و ۵۰۰ سال دارد و مربوط به دوره اشکانیان است، در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است؛ این روستا در زلزله سال ۱۳۷۵ متروکه شده و کنزق جدید در جوار روستای قدیمی شکل گرفت.

 روستای کنزق که به گنج پنهان سرعین معروف است، اکنون در لیست روستاهای بدون بیکار قرار گرفته و در گردشگری نیز جزو روستای هدف گردشگری در استان اردبیل است و غارهای کنزق در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.

 انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • این روستای اردبیل یک بیکار هم ندارد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هفده به‌اضافه شش