سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

سه‌شنبه 1 آبان 1403
  • کد خبر: 45891
  • بازدید: 206
  • 1403/02/29 - 11:57:39

رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان سرعین:

برای حفظ میراث‌فرهنگی از ظرفیت رسانه‌ها استفاده شود

رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان سرعین گفت: آموزش همگانی برای حفظ میراث‌فرهنگی از راه رسانه‌ها و مطبوعات، و بالابردن فرهنگ نگهداری از آثار باستانی از عوامل مهم حفاظت از میراث‌فرهنگی است.

 امید حسینی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با اشاره به روز جهانی موزه و میراث‌فرهنگی گفت: یکی از اهداف تشکیل موزه حفظ و حراست از میراث‌فرهنگی است، ازاین‌رو بین موزه و میراث‌فرهنگی رابطهٔ عمیق و تنگاتنگی برقرار است.

 وی توضیح داد: میراث‌فرهنگی، نشان از هویت و غرور ملی و باعث تداوم و غنی فرهنگ یک کشور است که حفظ آن وظیفه‌ای همگانی و همیشگی است. آموزش همگانی برای حفظ میراث‌فرهنگی از راه رسانه‌ها و مطبوعات، و بالابردن فرهنگ نگهداری از آثار باستانی از عوامل مهم حفاظت از میراث‌فرهنگی است. متأسفانه در زمان رژیم منحوس پهلوی و قبل از آن در دوره قاجار، بسیاری از اشیای قدیمی که حاوی مطالب و نکاتی از گذشتگان ما بود توسط بعضی از کشورهای خارجی همچون روسیه، انگلیس و آمریکا به تاراج رفت.

 رئیس میراث‌فرهنگی شهرستان سرعین در ادامه گفت: میراث‌فرهنگی منحصربه‌فرد، غیرقابل جایگزینی و در میان نسل‌ها از ارزش و احترام برخوردار است. چیزهای کوچک‌تر ازجمله آثار هنری و دیگر شاهکارهای فرهنگی در موزه‌ها و گالری‌های هنری گردآوری می‌شوند حالی که برخی دیگر همچون بناهای باستانی در مجموع یک میراث‌فرهنگی شناخته می‌شود.

 حسینی اظهار داشت: ایران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی، به‌عنوان کشوری که بافرهنگ دیرین، در شکل‌گیری تمدن‌های جهانی دخیل بوده، میراث‌فرهنگی گسترده‌ای دارد. آثار به‌جامانده از گذشتگان ما همواره زینت‌بخش موزه‌های جهان بوده است. نتایج مطالعات و کاوش‌های باستان‌شناسی، بازگوکننده آن است که ایران دارای یکی از قدیمی‌ترین تمدن‌های بشری بوده است.

 وی با اشاره به جاذبه‌های تاریخی شهرستان سرعین گفت: شهر سرعین دارای جاذبه‌های تاریخی و گردشگری زیادی دارد که چند مورد از مهم‌ترین آنها پایگاه ملی غارهای دستکنده روستای کنزق، تپه باستانی آناهیتا، تپه تاریخی آتشگاه، غارهای تاریخی روستای ویندکلخوران، امام زاده عبدالله اکبر روستای آتشگاه است که سالانه گردشگران و مسافران زیادی از سراسر ایران و حتی کشورهای خارجی از مناطق دیدن می‌کنند.

 

 رئیس میراث‌فرهنگی سرعین با معرفی جاذبه‌های طبیعی و انسان‌ساخت افزود: در شهرستان توریستی سرعین جاذبه‌های طبیعی و انسان ساخت زیادی وجود دارد از جمله منطقه نمونه گردشگری آلوارس، منطقه نمونه گردشگری طبیعت سبز پارس، منطقه نمونه گردشگری بیله درق، روستای هدف گردشگری کنزق، پیست اسکی و تله سیژ آلوارس، پیست اسکی اوجور و مجتمع‌های آب‌درمانی و آبگرم‌های متعدد که در سرعین وجود دارد که به‌خاطر فواید درمانی و طبیعی از محبوبیتی خاصی در ایران و حتی گردشگران کشورهای خارجی برخوردار است.

 

 حسینی در آخر سخنان خود با اشاره و معرفی صنایع‌دستی شهرستان گفت: سرعین نیز مانند دیگر منطقه‌های ایران، دارای فرهنگ و آداب‌ورسوم مخصوص به خودش است و بر اساس این تفاوت فرهنگ و سلیقه و نوع منطقه، صنایع‌دستی گوناگون و زیبایی دارد که نشان‌دهنده هنر و سرزندگی مردمان منطقه سرعین است. مهم‌ترین صنایع‌دستی این شهر شامل جاجیم، گلیم‌بافی، ورنی بافی، قالیبافی، جاجیم‌بافی، و سنگ‌تراشی است.

انتهای خبر/ 

اشتراک‌گذاری

  • برای حفظ میراث‌فرهنگی از ظرفیت رسانه‌ها استفاده شود

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
شش به‌اضافه سه