- کد خبر: 4713
- بازدید: 1,219
- 1391/09/25 - 09:01:08
پژوهش دریچه ای به روشنای علم و توسعه کشور
شکی نیست که ذهن خلاق آدمی همواره در مواجهه با پرسش ها و مجهولات پیش رو تلاشگرانه از همیشه کلید قفل معماها را جستجو می کند و میوه شیرین نهال تفکر و تامل ، علم و پیشرفت است.
به گزارش سبلانه ، همه ساله با برگزاری جشنواره های جابربن حیان و نمایشگاه های دستاوردهای علمی در کشور بیشتر مراکز آموزشی کشور از جمله آموزش و پرورش شاهد تجلی توانمندی ها و تولیدات پژوهشگران در زمینه های مختلف می شود.
پژوهش عبارت از فعالیتی منسجم برای دستیابی به شناختی روشن تر از مفاهیم پیرامون یا راهی برای گسترش مرزهای علم و کشف افقهای تازه برای آیندگان است و فردی که به شیوه های گوناگون به انجام پژوهش می پردازد پژوهشگر یا محقق نامیده می شود.
اهمیت پژوهش زمانی روشن تر می شود که عقاید بزرگان را در باره تحقیق و پژوهش بخوانیم چنانچه رسول گرامی اسلام (ص) فرمده است: ˈپژوهنده دانش میان نادانان چون زنده ای است میان مردگانˈ و امام علی (ع) نیز در فرازی می فرمایند: ˈآن کسی که پژوهش را استمرار نمی بخشد از درک دانش بی نصیب استˈ.
امام راحل (ره) پایه گذار انقلاب اسلامی هم خطاب به پژوهندگان فرموده اند: ˈاگر بخواهید عزیز و سربلند باشید باید از سرمایه های عمر و استعداد جوانی استفاده کنید ، با اراده و عزم راسخ خود به طرف علم و عمل و کسب دانش و بینش حرکت کنید که زندگی زیرچتر علم و آگاهی آن قدر شیرین و انس با کتاب و قلم و اندوخته ها آن قدر خاطره آفرین و پایدار است که همه تلخی ها و ناکامی های دیگر را از بین می بردˈ.
صاحب نظران معتقدند پژوهش ها را می توان بر اساس موضوع آن ها طبقه بندی کرد و پژوهش های صنعتی ، مذهبی ، فرهنگی ، کشاورزی ، پزشکی و فنی را از انواع آن نام می برند.
یک دانشیار دانشگاه خودکفایی و استقلال را از فواید پژوهش می داند و معتقد است پژوهشگران متعهد می توانند برای رفع نیازهای صنعتی و تولیدی کشور دستاوردهای ارزشمندی داشته باشند.
دکتر ایرانی منش با تاکید بر نهادینه شدن فرهنگ پژوهش در جامعه افزود: از این طریق می توان از تهاجم فرهنگی جلوگیری کرد و اگر جوانان به ضرورت پژوهش و تحقیق در همه موضوعات واقف باشند و به گنجینه های بکر معارف اسلامی دست یابند هرگز فریب فرهنگ بیگانه را نخواهند خورد.
فرایند پژوهش شامل مراحل و دستورالعمل ویژه ای است که در نظر پژوهشگران برتر شامل طرح پرسش ، جستجو در منابع علمی ، گردآوری اطلاعات و داده ها ، سازماندهی و خلاصه نویسی اطلاعات ، تفسیر موضوعی پژوهش و در نهایت انتشار نتایج حاصله می باشد.
مهدی بهرامیان دهکردی پژوهشگر جوان و برتر جشنواره جابر بن حیان که در زمینه طراحی و ساخت انیمیشن های علمی فعالیت دارد علاقه و استعداد فطری را برای یک پژوهشگر ضروری دانست.
وی افزود: من از ساختن لذت می برم ، اسباب بازی هایم را خودم می سازم و همیشه با الگوهایم طرح های جدید درست می کنم.
بسیاری از مسوولان توسعه همه جانبه کشور را نیازمند ترویج فرهنگ پژوهش و تحقیق می دانند و بر توجه به عوامل سخت افزاری ، عوامل نرم افزاری و نیروی انسانی را در فراگیر شدن آن فرهنگ تاکید دارند.
پیشرفت های علمی ، صنعتی ، پزشکی و تولیدی کشور در سال های اخیر که خرسندی دوستان و عصبانیت دشمنان را در پی داشته محصول جوانان پژوهشگر و محققان خستگی ناپذیر است و عسلویه به عنوان جشنواره ای همیشگی از توانمندی های ایرانیان از آن نمونه است.
اهمیت این مجموعه عظیم به حدی است که دکتر احمدی نژاد با هدف انگیزش و به فعلیت رساندن استعدادهای نهفته جوانان خواستار برنامه ریزی برای حضور و بازدید جوانان و نخبگان کشور از پروژه های بزرگ کشور از جمله عسلویه شده است.
اگرچه فرارسیدن هفته پژوهش مجالی برای تامل در فواید این فرایند پربار ذهنی است اما به یقین هر ایرانی آرزو می کند اکسیر پژوهش و تحقیق ، مس امید را به زر حقیقت تبدیل کند و همه ساله شاهد افزایش تولید ملی و رونق کار و سرمایه ایرانی باشیم.
گزارش از عیسی پاشاپور
منبع: ایرنا
انتهای پیام /
دیدگاهها