- کد خبر: 4770
- بازدید: 1,364
- 1391/09/26 - 10:45:47
روز حمل و نقل
گرامی داشت سالروز بیعت رانندگان با امام امت (ره)
امام امت (ره) در 26 آذر 1362 فرمان اعزام کامیون ها را به بنادر جنوب کشور برای بارگیری کالاهای وارداتی و مورد نیاز مردم صادر کردند و کامیون داران سراسر کشور برای تخلیه بنادر و حمل و نقل مواد مورد نیاز مردم بسیج شدند.
به گزارش سبلانه ، در سال 1376 به پیشنهاد وزارت راه و ترابری وقت و برای آگاهی بیشتر جامعه از نقش و جایگاه بخش حمل و نقل در جامعه 26 آذر از سوی شورای فرهنگ عمومی کشور به عنوان روز حمل و نقل نامگذاری شد.
روز حمل و نقل ، روز تقدیر از زحمات و خدمات ارزشمند رانندگان و شاغلان بخش حمل و نقل کشور و مجالی مناسب برای بازنگری به نیازها و مشکلات این بخش است.
کارشناسان امر بلحاظ گستره صنعت حمل و نقل در ابعاد زمینی ، دریایی ، ریلی ، هوایی و تاثیرات آن در حوزه های اجتماعی ، اقتصادی و رفاهی مردم اهمیت زیادی به عنوان یکی از زیرساخت های توسعه به آن قائل هستند.
بر اساس آمار منتشره تبادل کالا و انرژی بین آسیا و اروپا در سال در حدود 1500 میلیارد دلار است که 120 میلیارد دلار آن به صنعت حمل و نقل مربوط می شود.
جمهوری اسلامی ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص در مرکز اتصال خاورمیانه ، آسیا و اروپا ، دسترسی آسان به آبهای آزاد با بیش از پنج هزار و 800 کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب ، بازار داخلی گسترده و نزدیکی به بازارهای کشورهای همسایه از ویژگی های اقتصادی خاصی برخوردار است که صنعت حمل و نقل در به فعلیت رساندن آن پتانسیل ها نقش بزرگی دارد.
به گفته وزیر راه و شهرسازی این وزارتخانه در سال 1390 حدود 196 کیلومتر راه آهن ، 149 کیلومتر آزاد راه ، یک هزار و 848 کیلومتر بزرگراه و یک هزار و 558 کیلومتر راه اصلی ، 150 هزار کیلومتر راه روستایی ، یک هزار و 50 پایانه بار و مسافر ، 404 مجتمع خدماتی و رفاهی بین راهی ، 284 دهنه تونل به طول 132 کیلومتر و 338 هزار دستگاه پل را افتتاح کرده و به بهره برداری رسانده است.
علی نیکزاد افزود: 10 هزار کیلومتر خط ریلی ، 54 فرودگاه فعال و 14 بندر بزرگ و کوچک و مراکز هواشناسی سراسر کشور از قابلیت های وزارت راه و شهرسازی در راستای خدمات رسانی به مردم است.
وی گفت: از آغاز سال 1390 تاکنون نسبت به توسعه 20 فروند ناوگان هوایی ، 62 دستگاه لوکوموتیو ، 95 دستگاه واگن مسافری و 241 دستگاه واگن باری در کشور اقدام شده است.
وی با اشاره به گستره طرح ها و پروژه های وزارت راه و شهرسازی در کشور افزود: این وزارتخانه 263 پروژه را در قالب 183 طرح مهر ماندگار ساماندهی کرده که با پایان آنها تا فعالیت دولت دهم گام بلندی در شکوفایی ایران اسلامی برداشته خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی نیز از الکترونیکی شدن بارنامه های چهار هزار و 300 شرکت حمل و نقل در کشور به مناسبت روز حمل و نقل خبر داد.
شهریار افندی زاده با اشاره به این که این سامانه به اداره ثبت اسناد نیز متصل است افزود:
اطلاعاتی در زمینه مقصد ، مبدا ، بارگیری وسایط نقلیه ، کد فروش و کرایه بار شرکت های حمل و نقل و راهداری در این سامانه وجود دارد.
وی امتداد راه های کشور را 200 هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت: سالانه 900 میلیون نفر در جاده های کشور جا به جا می شوند.
مدیر مرکز مدیریت راه ها نیز با اشاره به اهمیت ایمنی جاده ای در صنعت حمل و نقل از فعال بودن 281 دوربین نظارت تصویری در جاده های کشور خبر داد.
عباس محمودآبادی گفت: تا پایان سال جاری 140 دوربین نظارت تصویری ثابت و سیار دیگر در محور های مواصلاتی نصب می شود.
وی با اشاره به اهمیت مدیریت پویای جریان ترافیک در علم حمل و نقل نوین اظهار امیدواری کرد اقدامات مرکز مدیریت راه های کشور در تحقق اهداف سازمان راهداری و حمل و نقل موثر باشد.
از سوی دیگر پژوهشکده وزارت راه و شهرسازی هم با فعالیت پژوهشی در اقتصاد ، ایمنی و برنامه ریزی حمل و نقل ، زیرساخت ها ، حمل و نقل دریایی ، هوایی ، طرح و اجرای روسازی جاده ها ، مدیریت بحران و لجستیک ، مدیریت سیستم های حمل و نقل و مقاوم سازی راه ها نقش خود را در راستای توسعه و ایمنی صنعت حمل و نقل کشور ایفا می کند.
امید می رود روز حمل و نقل که یادآور تعلق خاطر رانندگان به امام راحل و تلاش فعالان این صنعت در استقلال کشور است با برگزاری آیین تجلیل از رانندگان ، گل افشانی بر مزار فعالان این عرصه ، برگزاری نمایشگاه های توانمندی های حمل و نقل و بررسی و رفع مشکلات رانندگان زحمتکش در سراسر کشور گرامی داشته شود.
گزارش : عیسی پاشاپور
منبع: ایرنا
انتهای پیام /
دیدگاهها