سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

جمعه 19 اردیبهشت 1404
  • کد خبر: 4988
  • بازدید: 1,085
  • 1391/09/30 - 09:31:50

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل:

مردم گول نان سفید را نخوردند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: در راستای بازرسی و ساماندهی بهداشتی نانوایان در استان اردبیل حدود 100 نانوایی متخلف به دادگاه معرفی شدند.

به گزارش  سبلانه، فرهاد پورفرضی صبح امروز در جلسه شورای آرد و نان در اردبیل با بیان اینکه در راستای بازرسی و ساماندهی بهداشتی نانوایان در استان اردبیل حدود 100 نانوایی متخلف به دادگاه معرفی شدند، اظهار داشت: از این تعداد با حکم دادگاه فعالیت هشت نانوایی تعطیل و در بقیه موارد نیز تذکر لازم به نانوایان داده شده است.

پورفرضی با بیان اینکه نان به عنوان قوت غالب مردم حاوی مواد غذایی اصلی و برطرف کننده کمبودهای آهن و افزایش برخی ویتامین‌ها در بدن است، افزود: به دلیل آنکه مردم ما در مصارف روزانه خود از نان استفاده می‌کنند، تهیه و تولید آن باید بهداشتی بوده تا سلامت مردم به خطر نیفتد.

وی ادامه داد: ما از مرحله آرد گندم تا عرضه نان به مردم از جنبه بهداشتی تمام فعالیت‌ها را مورد بررسی و ارزیابی بهداشتی قرار می‌دهیم تا آرد غنی‌سازی با آهن و با کیفیت پخت مناسب به مردم عرضه شود.

قائم‌مقام وزیر بهداشت در استان اردبیل اظهار داشت: این نظارت‌ها سبب شده پخت و پزها در سال‌های اخیر از کیفیت و موازین بهداشتی مناسب برخوردار باشد چرا که ما سعی می‌کنیم، نان با کیفیت بدون جوش شیرین و در محیط بهداشتی تولید شده را به مردم عرضه کنیم.

وی گفت: در مرحله اول طرح ساماندهی بهداشتی نانوایی‌ها 936 نانوایی در شهر اردبیل مورد بازدید و ارزیابی قرار گرفت و سعی شد نواقصات آنها برای برطرف شدن به نانوایان گوشزد شود.

وی بیان داشت: مرحله دوم این طرح نیز که از آذرماه آغاز شده، کلیه نانوایی‌ها مورد بازرسی قرار می‌گیرند تا در صورت نیاز با خبازان متخلف برخورد شده و تعطیلی واحد آنها را شاهد باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل افزود: کارخانه‌های تولید آرد باید به غنی‌سازی آرد با آهن مناسب و افزودنی‌های مجاز همت کنند چرا که هر فرد باید روزانه از طریق نان بخشی از آهن مورد نیاز بدنش را جذب کند تا به مشکل کم‌خونی و فقر آهن دچار نشود.

وی در ادامه ابراز داشت: به هیچ وجه مردم نباید احساس کنند تولید نان سفید مطلوب و مرغوب است چرا که تولید این نان از آرد سبوس گرفته شده انجام می‌شود در حالی که نان سبوس‌دار منبع فیبر بوده و پر از ویتامین B12 و B6 می‌باشد که به همین دلیل امروزه تولید نان سفید توصیه نمی‌شود.

پورفرضی بیان داشت: نانی که سبوس آن گرفته شده و فاقد فیبر باشد به سیستم گوارشی صدمه زده و اسباب کم خونی را فراهم می‌آورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل یادآور شد: در گذشته شاهد آن بودیم برخی نانوایان در عمل‌آوری سریع خمیر نان از جوش شیرین استفاده می‌کردند که استفاده از این ماده به سوء تغذیه منجر شده و ناراحتی‌های گوارشی را به شدت افزایش می‌دهد.

 پورفرضی در پایان اظهار داشت: در حال حاضر اکثر نانوایی‌ها سعی می‌کنند از جوش شیرین استفاده نکنند.

منبع: فارس

انتهای پیام/

اشتراک‌گذاری

  • مردم گول نان سفید را نخوردند

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
چهارده به‌اضافه هشت