- کد خبر: 5145
- بازدید: 1,083
- 1391/10/05 - 09:48:41
نایب رئیس کمسیون امنیت ملی مجلس:
70 درصد نارساییهای اقتصادی مربوط به بیتدبیریها است
نایب رئیس کمسیون امنیت ملی مجلس گفت: 70 درصد نابسامانیهای داخلی به ویژه در حوزه اقتصادی نشأت گرفته از بیتدبیری بعضی مسئولان است.
به گزارش سبلانه، منصور حقیقتپور امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس، اظهار داشت: ما اگر در شرایط فعلی 30 درصد مشکلات و نابسامانیهای اقتصادی را برگرفته از شرایط خاص تحریم بدانیم اما 70 درصد این نابسامانیها با یک مدیریت صحیح اقتصادی قابل حل و برطرف شدن است.
وی تصریح کرد: در این آشفته بازار اقتصادی دولت توان کنترل قیمت ارز را نداشته به طوریکه یک شبه قیمت آن تا چهار هزار تومان افزایش یافت که در خوشبینانهترین شرایط ما این نابسامانیها را نشانی از بیتدبیری در برخی حوزهها میدانیم.
حقیقتپور خاطر نشان کرد: اگر بحث تحریمها روی عرضه بسیاری از کالاها نظیر مرغ تأثیرگذار بود، چگونه ممکن است باور کنیم که قیمت مرغ در مقطعی از سال به هشت هزار تومان رسید ولی در شرایط کنونی این رقم به حدود نصف تقلیل یافته در حالی که همان شرایط تحریم و حتی شرایط سختتری از آن نیز در حال حاضر بر این کشور حاکم است.
این مسئول با انتقاد شدید از بیتدبیری دولت در قیمتگذاری نامناسب گندم و ذخیرهسازیهای آن بیان کرد: میزان تولید کشورمان 11 میلیون تن است در حالی که تنها دو میلیون تن گندم داخلی خریداری و ذخیرهسازی شده است در حالی که 9 میلیون تن مابقی به دلیل تفاوت قیمت فاحش تضمینی و داخلی یا به خوراک دام و طیور تبدیل شده و یا از مرزهای این کشور خارج شده است.
وی در ادامه اضافه کرد: ما در این شرایط اقتصادی و وضعیت ارزی کشور باید سه میلیارد دلار صرف واردات گندم از هند و پاکستانی کنیم که گندم گندیده خود را به ما میفروشند و ما نیز در یک بیتدبیری مجبور هستیم این گندم گندیده را خریداری و برای سه چهار ماه آینده ذخیرهسازی کنیم.
نایب رئیس کمسیون امنیت ملی مجلس یادآور شد: آیا چنین اقدامی بیتدبیری در کار نیست که بخواهند بر آن نام آثار تحریم و تهدید استکبار بگذارند چرا که عدهای در داخل این کشور با رانتخواری تلاش میکنند در روند اقتصادی کشور اختلال ایجاد کنند.
وضعیت نابسامان صنعت ربطی به تحریم ندارد
عضو فراکسیون تولید ملی مجلس در ادامه به هدفمند کردن یارانهها به عنوان یک تدبیر عالمانه از سوی دولت اشاره کرد و گفت: آنچه در این بین حلقه مفقوده به شمار میرود واریز نشدن سهم تولید از محل هدفمندی یارانهها است که سبب شده در وضعیت فعلی واحدهای صنعتی و تولیدی ما در رکود قرار گیرند.
حقیقتپور افزود: 70 درصد واحدهای تولیدی و صنعتی این استان یا تعطیل شدند و یا به دلیل کمبود نقدینگی در آستانه تعطیلی قرار دارند در حالی که ما در مجلس بررسی کردیم نابسامانیهای بخش صنعت ما با توجه به توانمندیهای متخصصانمان ربطی به تحریم ندارد و ضعف مدیریت در این حوزه مشهود و معلوم است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی مدعی شد: دولت با اجرا نکردن پارهای از قوانین و حرکت خودخواهانه سعی دارد بسیاری از مسایل را دور زده و با رفتار گزینشی به تورم و نابسامانیها دامن بزند که در این زمینه چندین بار از طرف مجلس تذکر و هشدارهای لازم داده شده است تا دولت خود را موظف بداند قوانین مصوب مجلس را اجرایی کند.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: ما چارهای نداریم جز اینکه شش ماه آینده که مقطع حساسی برای کشور است با صبر و حوصله تحمل کنیم تا بعد از انتخابات ریاست جمهوری که به نظر میرسد سه قطبی متکثر باشد گفتمان تعامل و همدلی قوای مجریه و مقننه را با حضور رئیس جمهور آینده شایسته و مطلوب پیگیری کنیم.
انتهای پیام/
دیدگاهها