- کد خبر: 5279
- بازدید: 726
- 1393/02/18 - 21:59:22
همایش روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه در بورسا آغاز شد
هشتمین همایش روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه با شرکت اساتید دانشگاه های دو کشور به منظور تحکیم روابط دو جانبه در شهر ˈبورساˈ محل تبعید بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درترکیه از روز پنجشنبه آغاز شد.
به گزارش سبلانه به نقل از ایرنا ، این همایش با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه و بنیاد عالی تاریخ ترکیه با شرکت شماری از اساتید دانشگاه ها طی دو روز برگزار می شود.
ˈ متین هولاگو ˈ رییس بنیاد عالی تاریخ ترکیه در مراسم گشایش این نشست در سخنانی با اشاره به فراز و فرودهای روابط فرهنگی ایران و ترکیه گفت : دو کشور اکنون از روابط خوبی برخوردار هستند .
وی با اشاره به مشترکات فرهنگی و تاریخی دو کشور ایران و ترکیه افزود : این کشور دارای مشترکات بسیاری دربخش های مختلف از جمله مرزهای مشترک هستند به همین علت نمی توان این دو کشور را از یکدیگر جدا کرد.
ˈ ابوالحسن خلج منفرد ˈ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکیه نیز در سخنانی به برگزاری هشت همایش روابط فرهنگی و تاریخی دو کشور اشاره کرد و گفت :در راستای تحکیم روابط دو کشور تاکنون هشت همایش روابط فرهنگی و تاریخی ایران و ترکیه در شهرهای مختلف دو کشور برگزار شده است.
وی از ایران و ترکیه به عنوان دو کشور بزرگ منطقه نام برد و افزود : مردم دو کشور ایران و ترکیه با تعامل در کنار یکدیگر زندگی می کنند ، هم اکنون منطقه در شرایط خاصی قرار دارد و نسل های جوان ایران وترکیه خواستار مطالباتی هستند.
خلج منفرد از ایران و ترکیه به عنوان دو کشور دارای تاریخ و فرهنگی مشترک و دارای نقشی سازنده در منطقه یاد کرد.
ˈ دریا ارسˈ رییس بنیاد عالی فرهنگ ، تاریخ و زبان آتاتورک ترکیه نیز در سخنانی در این مراسم گفت : برگزاری چنین نشست هایی فرصت های خوبی را برای دو طرف به منظور گسترش روابط فرهنگی ایجاد می کند که از این فرصت ها باید استفاده کرد.
ارس با اشاره به روابط خوب فرهنگی ایران و ترکیه اظهارداشت : در راستای این روابط به تازگی دو هزار جلد کتاب برای یک موسسه فرهنگی در ایران ارسال شده است .
وی برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب در تهران را با نمایشگاه فرانکفورت آلمان مقایسه کرد و افزود : فرصت هایی این چنین برای آشنایی جوانان ترکیه با کتاب در این کشور ایجاد نشده است .
ˈ علیرضا بیکدلی ˈ سفر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه نیز در سخنانی گفت : روابط ایران و ترکیه در طول چند سال گذشته به ویژه در بخش اقتصادی گسترش یافته است.
وی افزود : روابط فرهنگی دو کشور نیز بسان روابط اقتصادی می بایست گسترش یابد.
بیکدلی در ادامه گفت : روابط ایران و ترکیه در منطقه و جهان اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار است و جهانیان چشم به این روابط دوخته اند.
براساس این گزارش ، از حدود 40 نفر از اساتید و محققان دانشگاه های دو کشور ایران و ترکیه برای شرکت در این همایش دعوت به عمل آمده است و از میان یکصد مقاله ارائه شده به دبیرخانه این همایش 20 مقاله برگزیده شده بود.
در طول 15 سال گذشته هفت همایش در شهرهای تهران ( دو بار ) ، مشهد و اصفهان در ایران و شهرهای آنکارا ، قونیه و استانبول در ترکیه برگزار شده است.
محورهای این همایش عبارتند از:
- نقش اسلام در مدرن کردن جوامع ایران و ترکیه
- مقایسه بین انقلاب مشروطه در ایران و دوره تنظیمات در ترکیه
- موقعیت سیاسی ایران و ترکیه در تمدن اسلامی
- نقش و جایگاه گروه های مرجع در احیای تمدن اسلامی
- بررسی جایگاه ایران و ترکیه در رویارویی با پدیده استعمار، امیریالیسم و مدرنیته
- نقش سازمان های مردم نهاد ایران و ترکیه در فرهنگ و تمدن اسلامی
- جایگاه معماری اسلامی ایران و ترکیه در فرهنگ و تمدن اسلامی
- مهاجرت و مهاجرین ایران و ترکیه در فرهنگ و تمدن اسلامی
- موانع هم گرایی ارتباطات فرهنگی ایران و ترکیه
- چگونگی احیا و ترویج اندیشه امت واحده درجهان اسلام و نقش ایران و ترکیه در تحقق آن
دیدگاهها