سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404
  • کد خبر: 5566
  • بازدید: 1,467
  • 1393/02/30 - 00:49:42

مسابقه سازه‌های ماکارونی دانشگاه پیام‌نور اردبیل واکاوی شود

مسئولین تشکل‌های دانشجویی و دبیر انجمن علمی اين تشكل‌ها خواستار واكاوي مسابقه سازه‌های ماکارونی دانشگاه پیام‌نور اردبیل شدند.

به گزارش سبلانه به نقل از دانشجویان اردبیل، جهت روشن شدن افکار عمومی در رابطه با وقایع رخ داده در برگزاری مسابقه سازه‌های ماکارونی، با مسئولین تشکل‌های دانشجویی بخصوص دبیر انجمن علمی و تنی چند از دانشجویان شاهد مسابقه به گفتگو پرداخته‌ایم.

در این گفتگو ابتدا به شرح واقعه و سپس بیانیه های طرفین در این خصوص، گفتگو با دانشجویان حاضر در دانشگاه و شاهد مسابقه و نهایتا نمایندگان تشکل های موجود در دانشگاه پرداخته شده است تا بدون هیچگونه ابهامی مسئله فوق برای همه روشن شود.

الف) شرح واقعه:

در تاریخ 25 اردیبهشت 93 مسابقه سازه های ماکارونی بعنوان اولین و بزرگترین مسابقه علمی تاریخ دانشگاه پیام نور اردبیل به همت انجمن علمی دانشگاه در محل کارگاه برگزار شد. این مسابقه با استقبال بیش از 500 نفر از دانشجویان مواجه شد، طبیعت برگزاری مسابقات ایجاد شور و نشاط و تخلیه درونی همراه با موسیقی و هیاهو است و این غیر قابل انکار است نکته قابل تأمل در برگزاری این مسابقه مصادف شدن آن با سالروز شهادت حضرت زینب(س) بود که می توانست به زمان دیگری موکول شود و نکته بعدی حضور نداشتن هیچ یک از مسئولین  ذی ربط دانشگاه در زمان اجرای مسابقه بود، که می توانستند در کنترل جو مسابقه نقش ایفا کنند. در پی تذکر برخی دانشجویان مبنی بر قطع کردن موسیقی و کنترل احساسات تماشگران و عدم توجه برگزار کنندکان مسابقه، تشکل های دانشجویی دانشگاه با صدور بیانیه ای خواستار رسیدگی مسئولین شدند در مقابل انجمن علمی نیز با صدور بیانیه ای متقابل در فضای مجازی و خبرگزاری ها در صدد دفاع از خود برآمد.

ب) بیانیه ها:

در بیانیه تشکل‌های اسلامی دانشگاه پیام نور اردبیل آمده است: هنوز زخم بی‌حرمتی به سرزمین و شهری که در آن بانوی بیدارگر عرصه عاشورا حضرت زینب کبری (س) آرام گرفتند، التیام نیافته که بار دیگر دشمنی و جسارت برخی افراد با اهانت به اهل بیت حضرت رسول اکرم (ص) و شیعیان واقعی امیرالمؤمنین قلب مسلمانان را به درد آوردند.

در روز وفات حضرت زینب (س) شاهد برگزاری مسابقه‌ای با عنوان سازه‌های ماکارونی از سوی انجمن به ظاهر علمی دانشگاه پیام نور مرکز اردبیل بودیم در حالی که پخش موسیقی توسط آن انجمن همراه با کف‌زنی، ایجاد شور و شادی و هلهله در بین دانشجویان و هتک حرمت در روز وفات این بانوی بزرگ اسلام و حضور نیافتن هیچ یک از مسئولان دانشگاه در این برنامه ، تشکل‌های اسلامی دانشگاه به شدت این حرکت وقیح را محکوم و به نمایندگی از دانشجویان مؤمن و متعهد اعلام می‌کند که در چنین برهه‌ای از زمان که سال مزین به نام فرهنگ و اقتصاد از سوی مقام معظم رهبری است به جای حرکت علمی، اسلامی و فرهنگی در فضای دانشگاه در روز وفات پیام‌آور عاشورا اقدام به هتک حرمت آن بانوی بزرگ کردند.

در این بیانیه آمده است: مسئولان امر باید پاسخگوی صریح و شفاف این موضوع باشند که این برنامه با چه زمانبندی لازم انجام شده که در سالروز وفات این بانوی بزرگ اسلام با چنین حرکات موهونی مواجه شده است در حالی که این برنامه اجرا شد که بارها مسئول انجمن علمی حتی در کرسی آزاداندیشی بر علیه نیروهای ولایی سخنرانی کرد اما شاهد برگزاری دومین برنامه از سوی نام برده هستیم و چرا تاکنون این فرد برکنار نشده است.

 

انجمن علمی دانشجویی دانشگاه پیام نور اردبیل در توضیح بیانیه تشکل‌های اسلامی دانشگاه پیام نور اعلام می کند: به منظور حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاه و فراهم آوردن زمینه‌های مناسب برای فعالیت‌های جمعی علمی و بهره‌گیری از توانمندی‌ها و خلاقیت دانشجویان در تحقق توسعه علمی و نهضت تولید علم در حوزه‌های مختلف دانش و فناوری اولین دوره مسابقات سازه‌های ماکارونی در دانشگاه پیام نور و در بین دانشجویان رشته‌های مهندسی و فنی با همت انجمن علمی دانشجویان در فضایی معنوی با گرامیداشت مقام شامخ حضرت زینب کبری (س) برگزار شد.

انجمن علمی دانشجویان مرکز اردبیل با رد موارد منتسب در این بیانیه اعلام کردند که هیچگونه خطایی در اجرای این مسابقه علمی انجام نشده و به منویات مقتدایمان مقام معظم رهبری عمل کردیم که فرموده‌اند «جوانان و نوجوانان ما اهل فکر کردن، دریافتن و تحلیل کردن هستند این هم امتیاز دیگری است همه آنچه در تحلیل‌های دشمنان این ملت و کشور به عنوان نقطه مرکزی مشاهده می‌شود این است که این نسل جوان و پرشور آینده‌ساز از راه‌های مختلف برای ساختن ایران آباد، آزاد و مؤمن تلاش کنند». عمل کردیم.

بدون شک فرهنگ با عزم ملی مردم ایران اسلامی و برنامه‌ریزی‌های کارشناسی و منسجم شکوفا می‌شود و توجه جدی به کار کارشناسی و علمی دانشگاه‌ها از ضروریات انکارناپذیر است که برای رسیدن به استقلال اقتصادی و خودکفایی کامل لازم است سهم جوانان در تحقق شعار سال 93 می‌تواند نقطه عطف رشد، تکامل و بالندگی در تاریخ این کشور باشد.

پ)گفتگو با دانشجویان حاضر در دانشگاه و شاهد مسابقه) :بنا به درخواست خود دانشجویان از ذکر اسم این افراد خودداری می شود)

عباس ...  دانشجوی ادبیات گفت:

هیچ کس با فعالیت علمی هیچ تشکلی مخالف نیست، و اجرای منویات مقام معظم رهبری هم بهانه ای برای هتک حرمت شهادت حضرت زینب (س) نمی تواند درست باشد این برنامه می توانست درروز دیگر پرمحتواتر وپرشورتر برگزار گردد حضرت آقا در اکثر سخنرانی هایشان تاکید بیشتری به فرهنگ سازی وایجاد فضای معنوی در دانشگاهها تاکید دارند، نه شادی ودست زدن درشهادت حضرت زینب (س)

کیارش ... دانشجوی حقوق گفت:

متاسفانه اعضای انجمن علمی تصور میکنند که فقط آنها به خاطر اینکه در این تشکل اند به دنبال ترویج علم هستند بحث اینجاست که اگر خطایی صورت گرفت به عنوان مسئول برگزاری مراسم آن را بپذیریم نه اینکه بیانیه بدهیم که هیچ گونه خطایی صورت نگرفته است.

شادمان دانشجوی تربیت بدنی گفت:

چون مسابقه در محیطی عمومی برگزار شده و پرواضح است که چه فضایی در آن حاکم بوده است، ای کاش عجول نباشند و تصمیمات سنجیده ای بگیرند.

رضایی دانشجوی عمران گفت:

فکر نکنم فضای مسابقات سازه های ماکارونی ربطی به معنویات داشته باشه در مورد کیفیت مسابقات هم که بیشتر سازه های چسبی بود تا سازه های ماکارونی تو اجرای مسابقه هم کف زدن هم شادی کردن بهتر بود روز دیگه ای انجام میشد میتونید نظرهای داوران را هم در مورد کیفیت مسابقه بپرسید.

سید علی ... ، دانشجوی معماری گفت:

هیچ کس با فعالیت علمی هیچ تشکلی مخالف نیست، و اجرای منویات مقام معظم رهبری هم بهانه ای برای هتک حرمت شهادت حضرت زینب (س) نمی تواند درست باشد این برنامه می توانست درروز دیگر پرمحتواتر وپرشور تر برگزار گردد حضرت آقا در اکثر سخنرانی هایشان تاکید بیشتری به فرهنگ سازی وایجاد فضای معنوی در دانشگاهها تاکید دارند، نه شادی ودست زدن درشهادت حضرت زینب (س) و....

خانم  صادقی .... دانشجوی کامپیوتر گفت:

متاسفانه بنده در همان روز که مصادف با وفات حضرت زینب (س) بود ، شادی و آهنگ را در سالن دانشکده دیدم و واقعا تعجب کردم که در چنین روزی چرا عده ای به شادی و هلهله می پردازند . در حالی که در یک روز دیگر می توانستند این مسابقه را برگزار کنند .

ت) گفتگو با نمایندگان تشکل های دانشجویی و  دبیر انجمن علمی

موسویان، دبیر کانون قرآن و عترت دانشگاه پیام نور اردبیل در گفتگویی با خبرنگار دانشجویان اردبیل اعلام داشت:

 ما هرگز مخالف برگزاری مسابقات علمی و هیجان انگیز در دانشگاه نیستیم منتهی باید حرمت ها را هم حفظ کرد و به اعتقادات رسمی خودمان هم احترام بگذاریم.

وی گفت؛ عرف مسابقات علمی این است که با هیجان و شور و شعف خاصی برگزار شود اما باید ملاحظه مقدسات و مناسبت هایی مذهبی را هم ارج بگذاریم.

موسویان با بیان اینکه برگزاری این مسابقه که اولین و بزرگترین مسابقه علمی اجرا شده در داخل دانشگاه محسوب می شود گفت: این برنامه قبلا در شورای فرهنگی به تصویب رسیده بود باید این ملاحظه نیز مد نظر قرار می گرفت.

وی افزود:در روز برگزاری مسابقه نیز عده ای از دانشجویان بر حسب وظیفه امر به معروف و نهی از منکر، این واجب فراموش شده را به جا آورده و به برگزار کنندگان مسابقه تذکر ات لازم را داده بودند که حداقل موسیقی قطع شود.

علیار،مسئول اردوهای جهادی بسیج دانشجویی نیز در گفتگو با خبرنگار دانشجویان اردبیل اظهار داشت: هر برنامه ای که بسیج می خواهد اجرا کند بعد از به تصویب رسیدن در شورای فرهنگی با نظر حراست و فرهنگی دانشگاه به مرحله اجرا در می آید، حال سؤال این است که در زمان برگزاری مسابقه فوق در این روز خاص که سالروز شهادت پیام رسان نهضت عاشورا بود مسئولین دانشگاه کجا بودند؟ آیا در زمان تصویب مسابقه به زمان اجرای آن توجهی نکردند؟ اگر حداقل یکی از مسئولین ذیربط در مسابقه حاضر می شد مطمئنتاً می توانست جلوی احساسات ناشی از جو مسابقه را تحت کنترل داشته باشد.

علیرضا سلطانی،از اعضای هلال احمر و شورای مرکزی انجمن علمی در گفتگو با خبرنگار دانشجویان اردبیل با اشاره به اهداف برگزاری مسابقه فوق گفت:بحث، بحث علمی است، برگزاری این مسابقه قبلا برنامه ریزی شده بود و بچه ها چندین روز در کارگاه سازه های ماکارونی تمرین کرده بودند تا خود را برای اولین و بزرگترین رخداد علمی دانشگاه آماده کنند.

وی با اشاره به اهمیت علمی مسابقه فوق در برابر هیجانات ناشی از حاشیه آن هم گفت: اگر به دقت توجه کنید در همان روز مسابقات جهانی کشتی فرنگی در سالن هفت تیر تهران برگزار شد که سوت و کف و هلهله آن به مراتب بیشتر از مسابقات ما بود بطوریکه اصلا قابل مقایسه هم نیست، چرا در مقابل آن موضع گیری نمی شود.

وی همه عوامل اجرایی مسابقه را زیر لوای پرچم حسینی نامید و افزود همه عوامل اجرایی از محبان اهل بیت(ع) و ائمه اطهار هستند و ارادتشان را هر سال قبل از رسیدن ایام سوگواری محرم با برگزاری آیین تشت گذاری در حسینیه دانشگاه نشان می دهند.

وی خاطرنشان کرد؛ منی که  خودم را زیر لوای حسینی می دانم و به حضرت زینب (س) بعنوان پیام رسان نهضت عاشورا اعتقاد دارم، هیچ وقت به خودم اجازه جسارت به حضرت،ائمه و ... را نخواهم داد تا چه رسد به هتک حرمت و مسائلی که یک طرفانه مطرح می شود.

وی در پایان گفت؛ برای من جای تعجب دارد که هیچکس به برگزاری چنین برنامه سنگین علمی، که آن هم برای اولین بار در دانشگاه مرکز اردبیل برگزار شد و بار علمی که با خود به همراه داشت توجهی نکرد و تنها حواشی بوجود آمده پر رنگ و لعاب شد. کاش چند خطی هم به تأثیر و بار علمی که هدف اصلی و تنها هدف از برگزاری این مسابقه بود هم توجهی می شد.

محسن ملکی، دبیر انجمن علمی دانشگاه پیام نور اردبیل و مجری مسابقه سازه های ماکارونی در رابطه با مسابقه، اهداف برگزاری و حواشی بوجود آمده هم اظهار داشت:به منظور حمایت و تقویت و ترویج فرهنگ و اخلاق علمی در دانشگاه و تقویت روحیه و بنیه علمی دانشجویان متعهد و توانمند و فراهم آوردن زمینه های مناسب برای فعالیت های جمعی علمی و بهره گیری از توانمندی و خلاقیت دانشجویان در تحقق توسعه علمی و نهضت تولید علم در حوزه های مختلف دانش و فناوری،اولین دوره مسابقات سازه های ماکارونی در دانشگاه پیام نور اردبیل،در بین دانشجویان رشته های فنی و مهندسی با همت انجمن علمی دانشجویان با حضور بیش از 500 نفز دانشجویان با گرامی داشتن مقام شامخ حضرت زینب(س) برگزار گردید که این مسابقه از سوی صدا و سیمای مرکز اردبیل هم پوشش خبری داده شد.

دبیر انجمن علمی دانشگاه پیام نور اردبیل با بیان اینکه حضرت زینب(س) با نثار جان خود اسلام را زنده نگه داشت افزود: هدف ما هم این بود که در این روز خاص با مدد گرفتن از حضرت با اندوخته های علمی مان گامی هر چند کوتاه در این راه برداریم و محبان اهل بیت را از طریق فعالیت های علمی جذب کنیم.

وی با اشاره به اینکه در اسلام یکی از برترین ارزش ها کسب علم و دانش است و راجع به علم و دانش بسیار سفارش شده است و قرآن هم اولین مرتبه که نازل شده سخن خود را با خواندن، علم و کتاب آغاز کرده است و مسلمانان خدمات بی مانندی به جامعه بشری در سایه علم و آگاهی کردند گفت؛ ما هم به عمل نه به سخن رهروان واقعی اهل بیت و ائمه اطهار هستیم که همچون دیگر شیعیان از سرشت پاک اهل بیت تبعیت می کنیم.

وی موارد منتسب به بیانیه منعکس شده توسط سایر تشکل های دانشجویی را رد کرده و اعلام داشت هیچگونه خطایی در روند اجرای این مسابقات انجام ندادیم، ابراز احساسات در هر مسابقه ای وجود دارد و  این امری طبیعی است.

وی تصریح کرد؛ما مسلمان،عاشق ولایت و اهل بیت هستیم و علاقمند علم و دانش، سزاوار نبود ما را با افراد تکفیری، سلفی و وهابی که در سوریه به حرم شریف اهانت کردند یکی دانسته و از الفاظ عمال کوردل و هتک حرمت اهل بیت (ع) و ...  استفاده نمایند.

وی ادامه داد هدف ما اجرای منویات مقام معظم رهبری بود که فرمودند: «جوانان و نوجوانان ما اهل فکر کردن،دریافتن و تحلیل کردن اند،این هم امتیاز دیگری است همه ی آنچه در تحلیل های دشمنان این ملت و این کشور بعنوان نقطه مرکزی مشاهده می شود، این است که این نسل جوان و پرشور  و آینده ساز را از راه های مختلف برای ساختن ایران آباد، آزاد و مؤمن و پاکیزه ی آینده ناتوان کنند؛ اما به رغم تلاشهای دشمنان، واقعیت عکس این است. من به هیچ وجه قبول نمی کنم حرف ها و تحلیل های کسانی را که گاهی در برخی از مطبوعات یا رسانه ها از انحراف نسل جوان سخن می گویند؛این طور نیست. اگر گاهی اشتباه و خطایی از جوان سر بزند،با توجه به دل پاک و نورانی جوان،این اشتباه کاملاً قابل جبران است. ...

وی در پایان با بیان اینکه اگر اشتباهی هم صورت گرفته است باید در همان مجاری داخلی دانشگاه حل و فصل شود و به بیرون درز نکند گفت:الان دوران جنگ نرم است، جنگی که ابزار آن فکر و اندیشه و علم است و دشمن هم دنبال همین منافذ است تا علاوه بر به هم زدن آرامش مردم به اهداف شوم خود نیز دست پیدا کند.

اشتراک‌گذاری

  • مسابقه سازه‌های ماکارونی دانشگاه پیام‌نور اردبیل واکاوی شود

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هیجده به‌اضافه شش