سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

چهارشنبه 24 اردیبهشت 1404
  • کد خبر: 5618
  • بازدید: 867
  • 1393/02/31 - 18:43:09

امام جمعه سرعین:

حماسه سوم خرداد حقانیت ایران را به دنیا ثابت کرد

امام جمعه سرعین با بیان اینکه دفاع ما الهی بوده، گفت: حماسه غرورآفرین سوم خرداد در واقع حقانیت ایران را به دنیا ثابت کرد.

به گزارش سبلانه به نقل از چشمه لر، در آستانه فرارسیدن سالروز حماسه با شکوه آزادسازی خرمشهر به دفتر حجت الاسلام" محمود اصغری" امام جمعه سرعین  رفتیم و گفتگویی را با وی انجام دادیم که در زیر بخشهای مرتبط با حماسه خرمشهر و دفاع مقدس را می خوانید:

شما چه مدت در جنگ حضور داشتید و در چه عملیات هایی؟

بنده از سال 1358 در سپاه مشغول بودم و اما بصورت پاسدار رسمی به سال 18/8/59 بر می گردد در حدود 34 ماه بود و در این زمان مدتی به عنوان روابط عمومی و بعد بعنوان فرمانده سپاه میاندوآب مشغول بودم و در عملیات "مطلع فجر" که اولین عملیاتی بود که در غرب کشور  و در کوههای" بازی دراز" اتفاق افتاد حضور داشتم  و بعد از این عملیات از سپاه استعفا دادم.

 من  در آن زمان که فرمانده سپاه بودم بعد از چندین روز که در دوره های توجیهی آموزشی فرماندهان سپاه را گذراندم به دلیل حضور نیروهای کومله و دموکرات در منطقه نگران اوضاع میاندوآب بودم اما طی سرکشی که به پایگاه ها انجام دادم و از انسجام و آمادگی نیروها مطلع شدم خواستم تا نیروهای جدید پای کار بیایند و به همین خاطر استعفا داده و بعنوان بسیجی عازم جبهه های جنگ شدم.

اولین حضور من بعنوان بسیجی در بهمن ماه سال 60 و به مدت یکسال بطول انجامید و بعد از آن در عملیات والفجر مقدماتی حضور داشتم و و سومین عملیات بیت المقدس که به آزاد سازی خرمشهر انجامید و بعد از این حماسه غرور آفرین به حوزه علمیه قم رفتم و چون بنده در حوزه علمیه حضور داشتم به تناوب درسال حدود6 ماه در جبهه و در حوزه علمیه والبته در زمان اعلام نیاز گفته بودیم من را نیز در جریان بگذارید تا بعنوان طلبه رزمی تبلیغی در جبهه  حضور داشته باشم این خلاصه از حضور بنده در جبهه های جنگ که در کل 64ماه بود .

چرا روز سوم خرداد را روز مقاومت، ایثار و پیروزی نامگذاری کردند؟

ماه اول جنگ عراقی ها فکر می کردند خرمشهر را چند روزه می گیرند در حالی که مردم 34 روز مقاومت کردند و بعد این چند روز مقاومت و رشادت ها رژیم بعث  این شهر را به سختی اشغال و تسلیحات سنگین  به راه انداخته و شعار معروف صدام این بود (با آزادی خرمشهر کلید بصره را به بسیجیان خمینی  خواهم داد) پس بنده هم می پسندم اسم این حماسه روز مقاومت باشد که یعنی ایستادگی در مقابل دشمن و ناکام کردن دشمن و دلیلش این است که ما در چنین ایامی توانستیم در اثر ایستادگی که بخرج دادیم بالاخره خرمشهر آزاد شود که رژیم بعث باور میکرد این شهر از اشغال آنها در اید. و امام (ره) پیام تاریخی این روزیعنی "خرمشهر را خدا ازاد کرد"را بیان فرمودند.

سهم سپاه ارتش در آزاد سازی خرمشهر؟

سهم بسزا وعمده در درجه اول برعهده بسیجیان,سپاه و ارتش بود البته من از زبان خود شهید صیاد شیرازی اینگونه شنیدم که گفتند: ((اگر بسیجیان نبودند ما ارتشیان از جنگ کلاسیک دست نمی کشیدیم ودر دانشگاه جنگ اینگونه به ما گفته اند که در مقابل یک تن ویک گلوله  باید همسان بوده  ویا در مقابل  دو نفر می توان استقامت کرد اما در نفرات وادوات جنگی  بیشتر این امر ممکن نخواهد بود)) ولی نیرو های بسیجی اینگونه بودند وقتی تسلیحات وابزارات جنگ در اختیارمان نبود با دستان خالی می رفتند واز دشمن غنایم جنگی می آوردند و این امر جای تعجب برای ما داشت که با اصول جنگ کلاسیک که در دانشگاه فرا گرفته بودیم منافات داشت.

  گرفتن غنایم جنگی هم در زمان آزاد سازی خرمشهر و فتح فاو بیشتر مشهود بود و عملیات والفجر 8 که منجر به فتح فاو شد واز آن جایی كه این عملیات به وسیله  حفاظت  اطلاعات اداره می شد و نتوانستیم تبلیغات برای این فتح انجام دهیم زیرا بیم ان می رفت که کشور ما را بعنوان متجاوز تبلیغ کنند .

 زمین منطقه در میان آب محصور بود به همین دلیل، قسمت عمده ای از زمین منطقه باتلاقی، نمك زار و سست می باشد ,وبه علت این که رژیم بعث این مناطق را بصورت کامل می شناخت مورد اماج گلوله ها قرار می دادند و در آن منطقه سه راهی بود که به "سه راه مرگ" معروف بود بسیاری از نیروهای ما در آن منطقه به شهادت رسیدند.

 بفرمائید چه کسی زودتر از بقیه وارد شهر شد؟

سپاه وارتش نیروهای هماهنگ باهم بودند والبته من روز دوم بعد آزاد سازی به خرمشهر رسیدم که وقتی جویا شدم گفتند نیروها خط شکن  لشکر عاشورا  و به نظرم  لشکر 14 امام حسین  اصفهان بودند که وقتی بررسی می کنیم بیشتر شهید در آن برهه از زمان از این لشکر بودند  ولذا نقش ارتش را هم که شهید صیاد شیرازی بعنوان هماهنگ کننده بودند نمی شود انکار کرد.

جنگ روانی رژیم بعث چگونه بود؟

جنگ روانی رژیم بعث بسیار سنگین بود اعم از رادیو  وتلویزیون   وهر روز این کار ادامه داشت و صدام اینگونه تبلیغ می کرد که وبه مردم عراق می گفت:چون ایران  تازه از جریانات انقلاب فارغ شده  مقامات این کشورتوانایی اداره کردن امورات را  ندارند واز نظر کشاورزی هم به نقصان رسیدانده و می خواهند زمین های کشاورزی و آذوقه ما را تصرف کنند من در مقابله با  حمله احتمالی ایران می خواهم ایران را تسخیر کنم .

اثرات فرهنگی و روانی  آزاد سازی خرمشهر چگونه بود؟

نتیجه رزمی و فیزیکی این حماسه بیرون راندن دشمن از خاک میهن بود که حتی رسانه های  جمعی دنیا  این  آزاد سازی را 1 یا 2 روز کتمان می کردند  وشاید بخاطر تضعیف نشدن رژیم بعث این کار را می کردند ویا شاید خودشان هم باورشان نمی شد،و رسانه  های که به گونه ای با ایران ارتباط داشتند به این صورت می گفتند که ))  :نیروهای ایرانی میگویند خرمشهر آزاد شده )).اثر روانی این پیروزی شکست کمر شکن و تضعیف روحیه دشمن را در پی داشت.

اما اثر فرهنگی  آزادسازی خرمشهر هم اینگونه بود که از آن چندین هزارنفری که در زمان عملیات بیت المقدس  به دستان نیروهای ایرانی  اسیر شده بودند سیلی هم به اسرا زده نشد و حتی رزمندگان از قمقمه های  خود به اسرا اب می دادند که مبادا تشنه باشند و آنها را برادر مسلمان خود می دانستند واین برای آنها متعجب کننده بود ولی در دنیا و رژیم بعث اینگونه نبود ومطمئنا 60درصد اسرا را  قتل عام می کردند.

بعد از این پیروزی  توانستیم حقانیت خود را به دنیا  ثابت کرده ونشان بدهیم  دفاع ما الهی بوده نه از روی غرض ، ورزمندگان  ما در جبهه ها از نماز روزه دست نمی کشیدند و قبل از عملیات دعای توسل می خواندند وبا این تعاریف اکثر رسانه های دنیا بعد از آزاد سازی خرمشهر  ایران را بعنوان مدافع شناختند.

پیام خاص امام (ره)در زمان آزاد شدن واشغال خرمشهر ؟

در هنگام پیروزی گفتند: "خرمشهر را خدا آزاد کرد "و در زمان اشغال فرمودند: "جنگ جنگ تا رفع فتنه از عالم"

دلیل پیشروی نیروهای ایرانی به خاک عراق؟

امام (ره) هیچگاه به اشغال خاک موافق نبودند و دلیل پیشروی هم بخاطر نشان دادن قدرت به دشمن بود و در مکتب ما اینطور نیست که هنگام  فرار دشمن با او بجنگیم بلکه به هنگام مبارزه رو در رو با دشمن مقابله می کنیم . و البته امام (ره) اعتقاد به این شعار داشتند که "جنگ جنگ تا رفع فتنه از عالم " یعنی اینکه ما می خواستیم رژیم بعثی را بیرون برانیم وحکومت جدید  اسلامی و مردمی را پایه ریزی کنیم همانگونه که الان با انتخاب نوری المالکی شکل گرفته است .

نظرتان در رابطه با قطعنامه 598چیست؟

چون در قانون اساسی اعلان وپذیرش  جنگ و صلح در اختیار رهبری است و امام (ره) به دلیل حفظ نظام اسلامی که عوامل داخلی وخارجی  آن را تهدید می نمود صلاح در پذیرش قطعنامه 598دیدند و بنده هم مطیع فرمان رهبری بوده وهستم ولی درآن برهه که رزمندگان با مشقات عمده ای روبه رو بودند قبول این سخن سخت وتلخ بود .

خاطره جالب ؟

یک خاطره جالب به این صورت بود که  وقتی می خواستم در  عملیات بیت المقدس شرکت کنم متوجه جریانی شدم که فردی چندین خودرو استیشن که در ان زمان بعنوان "اهوی بیابان" مشهور بود بصورت یکی یکی سوار شده و به مناطق دورتر از خط آتش دشمن هدایت می کند وقتی جویای امر شدم فهمیدم اقای خدادادی که در آن زمان مشغول کارهای مهندسی در جنگ بود انجام می گیرد و بخاطر اینکه به خودروهای اسیب نرسد آنها را به تنهایی به مناطق امن در حدود 2 کلیومتر هدایت کرده.

سخن پایانی؟

ما همه مدیون خون شهدا هستیم و نباید راه آنها را فراموش کنیم و خانواده و بخصوص همسران ومادران شهدا راکه تحمل دشواری ها و سختی  ها را به دوش کشیدند.

انتهای پیام/

اشتراک‌گذاری

  • حماسه سوم خرداد حقانیت ایران را به دنیا ثابت کرد

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
هفده منهای چهار