- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 68186
- بازدید: 1,111
- 1403/07/28 - 14:00:00
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال:
۴۶ درصد مردم خلخال چاق هستند
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال گفت: اضافهوزن و چاقی در شهروندان بالای ۱۸ سال خلخال ۴۶ درصد است که این رقم در سنین پنج تا ۱۸ ساله نزدیک به ۱۷ درصد میرسد.
وی با اشاره به اقدامات صورتگرفته برای احیای سلامت غذایی در شهرستان خلخال، اظهار داشت: ارائه خدمات تغذیهای به جمعیت تحت پوشش طبق سند ملی تغذیه، ثابت نگهداشت میزان چاقی بر اساس اهداف WHO، کاهش شیوع سوءتغذیه پروتئین و انرژی در گروههای آسیبپذیر (کودکان زیر پنج سال، نوجوانان و مادران باردار و بیماران) از جمله اقداماتی است که برای حفظ سلامت غذایی در شهرستان خلخال انجام میشود.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال افزود: کاهش شیوع کمبود ریزمغذیها (ویتامین A، ویتامین D، روی، آهن)، پوشش حداقل ۹۶ درصدی مصرف نمک یددار در خانوارهای تحت پوشش، افزایش پوشش مشاور تغذیه در جمعیت تحت پوشش و افزایش پوشش آموزش تغذیهای جامعه از جمله اقدامات دانشکده علوم پزشکی خلخال برای احیای سلامت غذایی شهروندان است.
وی در ادامه به مسئله مهم امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: دسترسی فیزیکی و اقتصادی همه مردم در تمام زمانها به غذای کافی، سالم و مغذی تعریف جهانی از امنیت غذایی است و غذای در دسترس، نیازهای رژیم تغذیهای سازگار با ترجیحات آنان را برای یک زندگی فعال و سالم فراهم میسازد.
برای رسیدن به امنیت غذایی مهمترین موضوع اصلاح الگوی مصرف است
خسروی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به امنیت غذایی مهمترین موضوع اصلاح الگوی مصرف است که آن هم باید فرهنگسازی شود که حجم زیاد ضایعات کشاورزی و مواد غذایی، اتلاف زیاد منابع آبی از موضوعات نگرانکننده در این مورد است؛ ازاینرو برخورداری از یک الگوی سالم غذایی در خانواده میتواند در ارتقا و بهبود امنیت غذایی کمکی شایسته کند.
رئیس دانشکده علوم
پزشکی خلخال به مردم توصیه کرد: توجه بیشتر به مصرف غذاهای سالم داشته
باشند و مصرف نمک، شکر، روغن را کاهش دهند و استفاده از فرهنگ غذایی سنتی و
بومی منطقه و کاهش دورریز مواد غذایی در خانه، خانواده و محله خود را در
برنامه خود قرار دهند.
وی از کشف بیش از پنج تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی طی سال گذشته در سطح شهرستان خلخال خبر داد و گفت: در طول سال ۱۴۰۲ به میزان پنج تن و ۸۶۷ کیلوگرم و در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳، ۳ تن و ۹۵۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی از سطح عرضه و توزیع مواد غذایی جمعآوری شده و متخلفان به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
خسروی همچنین از مهروموم بیش از ۱۵ مورد مراکز و اماکن تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی به دلیل تخلفات بهداشتی در طول سال گذشته تا به امروز خبر داد و افزود: عرضه مواد غذایی فاسد و ناسالم، عدم رعایت مقررات بهداشتی، عرضه مواد غذایی بدون مجوز وزارت بهداشت یا پروانه بهداشت کاذب، عدم توجه به تذکرات کارشناسان بهداشت محیط و غذا و دارو از جمله دلایل اصلی مهروموم این مراکز بوده است.
وی به اهمیت روز جهانی غذا اشاره کرد و
گفت: بعد از هوا و آب، غذا سومین نیاز اساسی بشر برای حیات بوده که به همین
جهت هر سال از طرف سازمان ملل روز جهانی غذا در دنیا گرامی داشته میشود
که شعار امسال روز جهانی غذا نیز «حق داشتن غذا، برای زندگی بهتر و
آیندهای بهتر» است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خلخال ادامه داد: غذای
کافی، به مفهوم تنوع تغذیه، مقرونبهصرفه بودن آن، دسترسی و ایمنی غذایی
است نظر به اینکه قوت غالب آحاد جامعه در کشور، نان محسوب میشود؛ بنابراین
گسترش برنامه نان کامل یکی از اولویتهای اساسی وزارت بهداشت است.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها