- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 68468
- بازدید: 671
- 1403/08/17 - 12:00:00
روانشناس اردبیلی:
استرس شدید و مزمن خطرناک است
روانشناس اردبیلی گفت: استرس شدید و مزمن خطرناک است چراکه فشار روحی و جسمی بیش از حد به فرد وارد میکند و تأثیر مخربی بر زندگی او دارد بهگونهای که حتی سبب بیماری میشود.
سمیه الماسی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با اشاره به اینکه استرس
واکنش طبیعی بدن در برابر عوامل محرک، تغییرات و فشارهای درونی یا بیرونی است، گفت: استرس خفیف و زودگذر مانند استرسی که قبل از یک آزمون ساده به ما دست میدهد، خطرناک نیست، در واقع کمی استرس قبل از انجام هر کاری
لازم است و میتواند به بهتر انجامشدن آن کار منجر شود.
وی ادامه داد: فشار روانی که بهخاطر عوامل بیرونی در بدن پیش میآید، میتواند کاملاً طبیعی باشد و مخصوصاً ایام امتحانات و روزهایی که با فشار کاری زیاد مواجه می شویم استرس و اضطراب هر دو بخش از مبارزهٔ طبیعی بدن یا یک جور واکنش فرار هستند.
این کارشناس ارشد و روانشناس اردبیلی تصریح کرد: وقتی فردی احساس خطر میکند، بدنش هورمونهای استرس رو ترشح میکند که این هورمونها باعث تپش سریع قلب شده و در نتیجه خون بیشتری به اندامها پمپاژ میشود و:این پاسخ به شما اجازه میدهد تا آمادهٔ جنگ یا فرار باشید و همچنین سریعتر نفس میکشید و فشارخون بالا رفته و درعینحال حواسجمعتر میشوید و بدن مواد مغذی را داخل خون آزاد میکند تا مطمئن شوید که تمام قسمتها انرژی موردنیازشان را دارند، این روند واقعاً سریع اتفاق میافتد و کارشناسان به این عمل استرس میگویند.
وی اضافه کرد: استرس به واکنش طبیعی بدن در برابر عوامل محرک، تغییرات و فشارهای درونی یا بیرونی گفته میشود و این عوامل در شرایط مختلف سبب برهمخوردن تعادل بدن شده و بدن هوشمند ما برای مقابله با این حالت تلاش میکند تا تعادل ازدسترفته را بازگرداند.
الماسی خاطرنشان کرد: استرس خفیف زودگذر خطرناک نیست اما اگر استرس حالت مزمن پیدا کند و شدید باشد، خطرناک خواهد بود.
وی گفت: استرس شدید و مزمنی
که فشارهای روحی و جسمی بیش از حد به فرد وارد میکند، میتواند تأثیر مخربی بر
زندگی او داشته باشد و حتی سبب بیماری فرد شود، بنابرین باید عوامل استرسزا را بشناسید و برای آنها راهکار مقابلهای صحیح پیدا کنیم تا از از مزمن شدن استرس جلوگیری کنیم.
دیدگاهها