- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 68759
- بازدید: 660
- 1403/09/09 - 11:28:46
امامجمعه سرعین:
شیخ مفید مرجعی معتبر برای محققان است
امامجمعه سرعین گفت: گستردگی دانش شیخ مفید وی را به یکی از تأثیرگذارترین متفکران شیعه و بزرگترین علمای برجسته تبدیل کرد و این عالم همچنان مرجعی معتبر برای محققان و دانشپژوهان علوم اسلامی به شمار میرود.
حجتالاسلام محمد شیرعلیپور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، گفت :شیخ مفید یکی از بزرگترین علمای شیعه و از متفکران برجسته قرون چهارم و پنجم هجری بود؛ وی نهتنها به دلیل دانش گستردهاش در علوم اسلامی، بلکه به خاطر تأثیر عمیقی که بر نظام فکری و دینی شیعه گذاشت، شناخته میشود و نام اصلی او محمد بن محمد بن نعمان بود که بهدلیل دانش وسیع و تواناییاش در مناظره و استدلال به «شیخ مفید» شهرت یافت.
وی افزود: شیخ مفید
در سال ۳۳۶ قمری در
عکبرا (شهری کوچک در نزدیکی بغداد) به دنیا آمد؛ وی در محیطی علمی پرورش یافت و از
همان کودکی به علوم اسلامی علاقهمند شد و تحصیلات خود را در بغداد ادامه داد و
از اساتید بزرگی همچون ابنقولویه قمی، شیخ صدوق، و دیگر علمای برجسته
زمان بهرهمند شد.
وی خاطرنشان کرد: شیخ مفید بیش از ۲۰۰ کتاب و رساله علمی نگاشته است که بسیاری از آنها به موضوعات مهم فقهی، کلامی و حدیثی میپردازند که از مهمترین اثار های می تواند به الارشاد، اوائل المقالات، تصحیح الاعتقاد و المسائلالعسکریة اشاره کرد.
شیرعلیپور افزود: شیخ مفید یکی از پایهگذاران نظام فقه و کلام شیعه بود؛ با استفاده از منطق و استدلال عقلی، به دفاع از عقاید شیعه در برابر مخالفان اهل سنت و گروههای دیگر پرداخت و مناظرات وی با علمای دیگر ادیان و مذاهب از جمله معتزله و اشاعره، نشاندهنده توانایی بینظیر او در استدلال و ارائه دلایل منطقی بود.
وی تصریح کرد: از جمله مهمترین شاگردان شیخ مفید میتوان به سید مرتضی علمالهدی و شیخ طوسی اشاره کرد؛ این دو عالم بزرگ، میراث علمی شیخ مفید را ادامه داده و نقش مهمی در گسترش مکتب فکری او داشتند.
امامجمعه سرعین گفت: شیخ مفید در سال ۴۱۳ قمری در بغداد درگذشت و پیکرش در نزدیکی مرقد امام کاظم (ع) و امام جواد (ع) در کاظمین به خاک سپرده شد؛ مراسم تشییع جنازه او با حضور گسترده مردم و علما برگزار شد که نشاندهنده جایگاه والای او در میان مسلمانان بود.
دیدگاهها