- گروه: اقتصادی
- کد خبر: 69712
- بازدید: 488
- 1403/11/18 - 04:30:26
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی:
صنعت و دانشگاه باید ارتباط پیدا کنند

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی گفت: صنعت و دانشگاه باید ارتباط پیدا کنند و تحقیقات علمی استادان و دانشجویان نیز به حل مشکلات استان سوق داده شود که تلاش میکنیم این مهم محقق شود.
اسماعیل چمنی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با اشاره به موفقیت چشمگیر دانشگاه محقق اردبیل و رتبهبندیهای قابلتوجه و پراهمیت بینالمللی این دانشگاه در سالهای اخیر اظهار داشت: این دانشگاه که مولد انقلاب اسلامی است جزو ۷۳ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران است که در جمع دانشگاههای برتر جهان قرار گرفته است؛ دانشگاه محقق در سال ۲۰۰۴ در رتبهبندی جهانی در بازه ۱۰۰۰-۸۰۱ جهانی و در بین دانشگاههای جامع کشور به همراه دانشگاههای فردوسی مشهد، کردستان، شیراز و ارومیه رتبه پنجم در بین دانشگاههای تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رتبه ۱۱ و در بین کل دانشگاههای کشور رتبه ۲۲ را کسب کرده است.
وی از تداوم حضور دانشگاه محقق اردبیلی در بین دانشگاههای برتر جهان در رتبهبندی موضوعی تایمز ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: بر اساس این رتبهبندی دانشگاه محقق در سه حوزه مهندسی (Engineering)، علوم فیزیکی (Physical sciences) و علوم زیستی (Life sciences) در حوزه موضوعی مهندسی که شامل زیر حوزههای مهندسی عمومی، مهندسی برق و الکترونیک، مهندسی مکانیک و هوافضا، مهندسی عمران و مهندسی شیمی است، جایگاه ۸۰۰-۶۰۱ جهان را کسب کرده است.
تأثیر مقالات علمی در رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها مؤثر است
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با تأکید بر ادامه حرکت دانشگاه محقق اردبیلی در مسیر پیشرفت، بیان داشت: در این راستا تمام تلاشمان را بکار میگیریم تا موفقیتهای دانشگاه محقق روز افزون شود.
وی از افزایش تعداد دانشکدههای دانشگاه محقق اردبیلی به ۱۲
دانشکده و جذب دانشجویان خارجی در این دانشگاه خبر داد و گفت: دانشجویان دانشگاه محقق ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر هستند که از این تعداد ۱۳ هزار و
۶۰۰ دانشجو ایرانی و یک هزار و ۹۰۰ نفر دانشجوی خارجی هستند که با
فارغالتحصیل شدن دانشجویان خارجی در بهمنماه و مهرماه ۸۰۰ نفر دیگر جذب
خواهند شد و همچنین اخیراً یک دانشکده نیز با حضور وزیر افتتاح خواهد شد.
چمنی با اشاره به رتبه ۱۶ دانشگاه محقق در بین دانشگاههای کشور در خصوص تأثیر مقالات علمی در رتبهبندی بینالمللی دانشگاهها و ظرفیت جذب دانشجو گفت: رتبهبندی تایمز براساس فعالیت پنج سال قبل انجام میشود و در بخش علمی صورت میگیرد و این رتبهبندی در افزایش ظرفیتهای بودجه و جذب دانشجو مؤثر است.
دوره مهارتافزایی در دانشگاه محقق برگزار میشود
وی دررابطهبا برگزاری کارگاههای مهارتافزایی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: این دانشگاه ۲۷ دوره مهارتافزایی و فوقبرنامه با مشارکت دانشگاه فنی حرفهای برگزار میکند که در پایان این دورهها مدارک معتبر برای دانشآموختگان داده میشود تا این شرکتکنندگان بتوانند بعد از اتمام درس یک کسبوکار برای خود دستوپا کنند و حتی میتوانند تسهیلات بانکی دریافت کنند.
دانشگاه محقق ۱۶۶ استاد تمام دارد
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی به نسبت استاندارد و مطلوب تعداد کارکنان، اساتید و دانشجوها در دانشگاه محقق اردبیلی اشاره کرد و بیان داشت: در شاخص استاندارد آموزشی بهازای هر استاد ۲۱ دانشجو و بهازای هر استاد یک کارمند باید وجود داشته باشد که نسبت میانگین آموزشی کشوری ۱ به ۳۱ است که در دانشگاه محقق این نسبت ۱ به ۰.۸ کارمند است و تعداد کارکنان این دانشگاه ۳۴۵ کارمند و ۸۵ نفر نیروی شرکتی است.
وی با بیان اینکه این دانشگاه ۱۶۶ استاد تمام دارد، دررابطهبا خبرهای اخیر استخدام نیروی کار در این دانشگاه اظهار داشت: اخبار اخیر استخدام هیأت علمی و کارمند در این دانشگاه صحت ندارد و استخدام سایر کارکنان در این دانشگاه در حوزه فضای سبز، حوزه آشپزخانه و پیمانکاری ساختمانها بر عهده دانشگاه نیست بلکه برعهده پیمانکار این حوزهها است که این کار نیز بر اساس مزایده در این حوزهها صورت میگیرد و مدت قرارداد فضای سبز ۶ماهه، آشپزخانه ۹ماهه و ساختمان مرتبط با پیمانکاران است.
چمنی افزود: در دانشگاه محقق از سال ۱۳۸۱ تاکنون ۸۵ نیروی شرکتی استخدام
شدهاند که از این تعداد در دوره ریاست گنجی ۱۳ نفر، صادقی ۳۲ نفر و حبیبی ۱۷ نفر استخدام شده است و تعداد
۱۲ نفر نیز در دوره ریاست من جذب شده است که طبق آمار دوره ریاست من
کمترین جذب صورتگرفته است.
سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیونی دانشگاه محقق در حوزه فرهنگی
رئیس
دانشگاه محقق اردبیلی گفت: این دانشگاه در حوزه فرهنگی ۱۵ میلیارد و ۹۰۰
میلیون سرمایهگذاری کرده است و نتیجه مطلوب نیز از این سرمایهگذاری کسب
شده است که بر اساس دستورالعمل برنامهوبودجه هر دانشگاه میتواند ۳ تا ۵
درصد از بودجه سالانه دانشگاه را در این عرصه صرف کند.
وی از انتخاب
خود بهعنوان محبوبترین رئیس دانشگاه کشور خبر داد و گفت: این انتخاب با
ارزیابی عملکرد و نظر اساتید هیئتعلمی انتخاب میشود.
چمنی خاطرنشان کرد: تاکنون ۶۰ میلیارد به کارمندان و اساتید هیئتعلمی دانشگاه محقق در بخش رفاهی داده شده است.
نیازمندی دانشگاه محقق در زمینه هوش مصنوعی است
وی در خصوص نیازمندی جدید دانشگاه محقق اردبیلی گفت: نیازمندی دانشگاه محقق در زمینه هوش مصنوعی است و تا زمانی که در این زمینه وارد تحقیقات هوش مصنوعی نشدهایم نمیتوان گفت کاری در این زمینه کردهایم؛ نیازمند واردشدن به عرصه هوش مصنوعی است در برخی کشورها حتی وزیر هوش مصنوعی مشاور هوش مصنوعی نیز داریم.
چمنی گفت: توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی و ساخت یک پژوهشسرا لازم است که برند استان اردبیل باشد که در فاز اول ۵ هزار تا ۱۰ هزار در فاز دوم و سوم ۱۵ هزار و برای افرادی که دانشجو نیستند مقدماتی مهیا شود تا نظر خود را ارائه دهند.
اگر رتبه فناوری به ۱۶ برسد مشکل بیکاری حل میشود
رئیس
دانشگاه محقق اردبیلی دررابطهبا ارائه متد علمی به نسل چهارم گفت: رتبه جهانی ما در حوزه علمی ۱۶ در رتبه ما در حوزه فناوری ۶۳ است که این فاصله ناشی از ضعف در بهرهبرداری
از منابع علمی است؛ اما در حوزه نظامی رتبه ۱۷ جهان را داریم این یعنی ورود علم در
حوزه نظامی در کشور ما بیشتر است اگر رتبه فناوری به ۱۶ برسد مشکل بیکاری
حل میشود.
وی با اشاره به اینکه مراتب علمی اساتید دانشگاه محقق
اردبیلی بالا است، بیان داشت: از لحاظ علمی اساتید این دانشگاه در رتبههای
بالایی قرار دارند و لازم به حضور استاد دانشگاه خارجی نیست البته اساتید
ما از طریق ویدئو در کنفرانس بینالمللی شرکت میکنند و اساتید اردبیلی و
ایرانی تحصیلکرده هستند و بار علمی خوبی دارند حتی در حد و اندازه اساتید
خارجی هستند.
۵۰ درصد درآمدهای اختصاصی دانشگاه محقق به پروژههای عمرانی
اختصاصیافته است
چمنی دررابطهبا هزینهکرد درآمد در پروژههای عمرانی گفت: از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه ۵۰ درصد به پروژههای عمرانی اختصاصمییابد.
هزینه تأسیس گلخانه تحقیقاتی ۲۵ میلیارد است
وی افزود: ۲۵ میلیارد هزینه تأسیس گلخانه تحقیقاتی دانشگاه محقق اردبیلی است که با آخرین متد و ساختارهای روز دنیا در حال احداث است؛ این گلخانه میتوان در تمام حوزههای تحقیقاتی در ۱۶ بخش استفاده کرد.
رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: دو ماه بعد اسکلتبندی گلخانه تحقیقاتی دانشگاه محقق که به متراژ ۱۵۰۰ مترمربع است، تکمیل میشود و ناترازی برق دلیل عقبماندگی این پروژه است.
پیوند دانشگاه با صنعت برقرار شود
وی با اشاره به ضرورت پیوند دانشگاه و صنعت بیان داشت: باید تحقیقات علمی استادان و دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی به حل مشکلات استان سوق بدهیم که دراینرابطه این پیشنهاد از طرف دانشگاه محقق اردبیلی به دستگاهها، ارگانها و واحدهای صنعتی ارائه شده اما تاکنون به جز یک دستگاه اجرایی دراینخصوص با دانشگاه همکاری نشده است.
چمنی تصریح کرد: در این دانشگاه یک هزار و ۷۵۰ پایاننامه نوشته شده است و چهبهتر میشد که پایاننامهها به مسائل استان پرداخت میکرد.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط صنعت با دانشگاه، یک تعامل دوسویه و حیاتی است که هم برای توسعه علمی دانشگاه و هم برای پیشرفت تکنولوژیک و اقتصادی صنعت، بسیار سودمند است. دانشگاه با ارائه دانش و تحقیقات نوین، نیروی انسانی متخصص و تربیت شده، و ایجاد بستری برای نوآوری، به صنعت کمک میکند تا کارایی خود را افزایش دهد، محصولات و خدمات جدیدی ارائه کند و در عرصه رقابت جهانی، جایگاه بهتری پیدا کند. از سوی دیگر، صنعت با ارائه چالشها و نیازهای واقعی خود به دانشگاه، جهتدهی مناسبی به تحقیقات دانشگاهی میدهد، فرصتهای کارآموزی و شغلی برای فارغالتحصیلان فراهم میکند و از این طریق، به کاربردیتر شدن دانش و مهارتهای دانشگاهی کمک میکند.
دانشگاه محقق اردبیلی دانشگاه مادر استان اردبیل است که در سال ۱۳۵۷ با نام دانشکده کشاورزی تأسیس شده است و اکنون تعداد رشتههای مصوب این دانشگاه ۲۸۱ رشته شامل ۶۲ رشته در مقطع دکتری، ۱۳۳ رشته مقطع کارشناسیارشد، ۷۹ رشته مقطع کارشناسی و هفت رشته مقطع کاردانی است.
جایگاه برتر دانشگاه محقق در کشور و جهان سبب شده است تا روزبهروز دانشجویان خارجی بیشتری تقاضای تحصیل در این دانشگاه را داشته باشند.
انتهای خبر/ ح
دیدگاهها