- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 70018
- بازدید: 1,088
- 1403/12/06 - 22:44:53
فعال حوزه رسانه:
نرمافزارهای مخرب میتواند زیرساختها را نابود کند

فعال حوزه رسانه گفت: وابستگی به اینترنت، نرمافزارهای مخرب و اطلاعات نادرست بهراحتی میتوانند به زیرساختهای حیاتی حمله کنند و افکار عمومی را تحتتأثیر قرار دهند.
علیرضا زمانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با اشاره به اینکه تهدیدات نرمافزاری و جنگهای شناختی به یکی از چالشهای بزرگ برای کشورها و جوامع تبدیل شده است؛ گفت: با پیشرفت فناوری و افزایش وابستگی به اینترنت، نرمافزارهای مخرب و اطلاعات نادرست بهراحتی میتوانند به زیرساختهای حیاتی حمله کنند و افکار عمومی را تحتتأثیر قرار دهند.
وی ارتقا آگاهی عمومی را یکی از اولین و مؤثرترین راهکارها درباره تهدیدات نرمافزاری و جنگشناختی دانست و خاطرنشان کرد: ایجاد کمپینهای آموزشی در مدارس، دانشگاهها و رسانهها میتواند به مردم کمک کند تا از تکنیکهای مورد استفاده در جنگشناختی آگاه شوند؛ این آموزشها باید شامل شناسایی اطلاعات نادرست، نحوه مقابله با آن و اهمیت تأیید منابع اطلاعاتی باشد.
فعال حوزه رسانه تولید محتوای معتبر و پویا را یکی از ابزارهای کلیدی در مقابله با جنگشناختی برشمرد و اظهار کرد: رسانهها و فعالان این حوزه باید به تولید محتوای واقعگرایانه و مبتنی بر دادههای صحیح پرداخته و این محتوا باید بهگونهای طراحی شود که جذابیت داشته و قادر به جلبتوجه جوانان و نسلهای جدید باشد؛ همچنین، استفاده از پلتفرمهای اجتماعی برای انتشار این محتوا میتواند تأثیر بیشتری داشته باشد.
وی تحقیق، تحلیل دقیق و درک عمیق از شبهافکنیهای دشمن در فضای مجازی را راهکاری مثبت برای مقابله با جنگشناختی دانست و افزود: این مؤلفهها شامل شناسایی منابع اطلاعاتی نادرست، الگوهای انتشار و نقاط ضعف و قوت آنها بوده که با این تحلیل، میتوان محتوای هدفمندی تولید کرد که بهروشنی پاسخگوی شبهات باشد.
وی تولید محتوای ویدئویی و چندرسانهای را از دیگر راهکارهای تولید محتوای پویا در جهت مقابله با جنگشناختی دانست و گفت: محتوای ویدئویی و چندرسانهای به دلیل جذابیت بصری و امکان انتقال سریع اطلاعات، از تأثیرگذارترین اشکال محتوا محسوب میشود؛ تولید مستندها، ویدئوهای آموزشی، پادکستها و انیمیشنها میتواند به انتقال پیامهای مهم به شکل مؤثرتری کمک کند.
زمانی با اشاره به اینکه تولید محتوای پاسخدهنده به شبهات بهروز و سریع از اهمیت بالایی برخوردار است؛ تصریح کرد: این محتوا باید بهسرعت به شبهات جدید پاسخ دهد و بهروز نگهداری شود تا مخاطبان احساس کنند که اطلاعات درست و بهموقع در اختیارشان قرار میگیرد.
وی گفت: مقابله با تهدیدات نرمافزاری و جنگشناختی نیازمند یک رویکرد جامع و چندجانبه است بهطوریکه از ارتقا آگاهی عمومی گرفته تا توسعه نرمافزارهای امنیتی و تولید محتوای معتبر، همه این اقدامات باید به طور هماهنگ انجام شوند.
انتهای خبر/
انتهای خبر/ ح
دیدگاهها