سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

یک‌شنبه 31 فروردین 1404
  • گروه: اقتصادی
  • کد خبر: 70126
  • بازدید: 1,100
  • 1403/12/14 - 04:00:00

گوشت وارداتی ارزان‌تر از تولیدی است؛

علت اصلی نوسانات قیمت گوشت در اردبیل

علت اصلی نوسانات قیمت گوشت در اردبیل

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: وقتی قیمت دستمزد و هزینه جاری بالا برود به‌تبع قیمت تمام‌شده گوشت نیز روند تصاعدی و افزایشی خواهد داشت به‌گونه‌ای که اکنون با احتساب هزینه‌ها قیمت هر کیلو گوشت ۶۰۰ هزار خواهد بود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، با اشاره به اینکه وقتی قیمت دستمزد و هزینه جاری بالا برود به‌تبع قیمت تمام‌شده گوشت نیز روند تصاعدی و افزایشی خواهد داشت، گفت: تمام هزینه گوشت افزایش‌یافته که با احتساب قیمت دام زنده ۲۰۰ تا ۲۲۰ هزارتومانی و هزینه کشتار، به طور میانگین قیمت هر کیلو گوشت برای قصاب ۵۶۰ هزار تومان در می‌آید که وقتی به بازار برسد قیمت گوشت قطعاً برای مصرف‌کننده ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود.

 وی با اشاره به اینکه در طی سه ماه اخیر قیمت دام زنده یک الی سه درصد منفی است، بیان داشت: الان قیمت دام زنده ۲۰۰ هزار تومان است؛ اما اینکه قیمت دام زنده پایین آمده چرا قیمت گوشت پایین نمی‌آید؟ عوامل مختلفی در ایجاد این شرایط دخیل است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: کشتارگاه عامل اصلی در بخشی از گرانی قیمت گوشت است به این شکل که یک عده از قصاب‌ها که کشتارشان در کشتارگاه انجام می‌شود هزینه تمام شده گوشتشان به‌خاطر برداشتن محتویات داخل کشتار بالاتر می‌رود و بنابراین گوشت برای این قصاب گران‌تر در می‌آید.

 وی در مورد تفاوت قیمت گوشت وارداتی و گوشت تولیدی در مراکز عرضه نیز گفت: در استان اردبیل گوشت گاوی از ۵۲۰ هزار گوشت تا پرواری ۶۸۰ هزار تومان عرضه می‌شود که میانگین قیمت گوشت گاوی ۵۲۰ هزار و گوشت گوسفندی ۷۰۰ هزار تومان است.

اژدری تصریح کرد: گوشت وارداتی با قیمت ۲۹۹ هزار تومان عرضه می‌شود که دلیل آن این است که دولت برای تعادل بازار این گوشت‌ها را با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی عرضه می‌کند؛ یعنی دولت هزینه را تقبل می‌کند و وگرنه این گوشت بدون ارز ترجیحی به همان قیمت ۵۰۰ هزارتومانی باید به دست مصرف‌کننده می‌رسید.

۴۲ درصد میزان خرید گوشت قرمز در کشور کاهش‌یافته است

وی از عرضه ۷۸۶ تن گوشت گوساله وکیومی برای ایجاد تعادل در بازار اردبیل خبر داد و گفت: در حوزه بخش تولید ما مشکل اساسی نداریم و چون هزینه جاری روزبه‌روز صعودی می‌شود؛ بنابراین قدرت خرید مردم روزبه‌روز کمتر می‌شود و میزان خرید گوشت قرمز در کشور نیز کاهش می‌یابد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: طبق برآوردها در کشور ۴۲ درصد میزان خرید گوشت قرمز در کشور کاهش‌یافته است و در اردبیل نیز حدودا همین طور بوده است البته افزایش قیمت تمام شده تنها در محصولات کشاورزی اتفاق نیفتاده است بلکه در بخش صنعتی نیز افزایش قیمت شدت بیشتری داشته است.

وی در رابطه با افزایش قیمت حبوبات در اردبیل گفت: با اینکه استان ما تولیدکننده است؛ اما کشور ما واردکننده است و اگر در مقطعی این کالا وارد نشود و برنامه‌ریزی نباشد قیمت قطعاً بالا خواهد رفت.


انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • علت اصلی نوسانات قیمت گوشت در اردبیل

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وسه به‌اضافه پنج