سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

شنبه 30 فروردین 1404
  • گروه: اقتصادی
  • کد خبر: 70694
  • بازدید: 571
  • 1404/01/28 - 06:00:00

سبلان ما گزارش می‌دهد؛

پیش‌بینی اضافه برداشت ۱۰ درصدی گندم در کوثر

پیش‌بینی اضافه برداشت ۱۰ درصدی گندم در کوثر

کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان کوثر پیش‌بینی می‌کنند که در صورت تداوم بارش‌های بهاری و اجرای موفق طرح جهش تولید، شاهد افزایش ۱۰ درصدی محصول گندم و جو نسبت به سال گذشته در شهرستان کوثر باشیم.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، شهرستان کوثر در استان اردبیل با ویژگی‌های اقلیمی خاص و زمین‌های زراعی مناسب، یکی از مناطق کلیدی کشاورزی در این استان به شمار می‌رود؛ در این شهرستان، کشاورزی به‌ویژه کشت غلات به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های اقتصادی و غذایی، نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی منطقه و افزایش درآمد کشاورزان دارد، ازاین‌رو، بررسی دقیق وضعیت کشت و پیش‌بینی برداشت گندم و جو در این منطقه اهمیت ویژه‌ای دارد.


کشت غلات در ۲۵ هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان کوثر

 طبق آخرین آمار در شهرستان کوثر، کشت غلات در مجموع بر روی ۲۵ هزار هکتار از اراضی زراعی این شهرستان صورت می‌گیرد و امسال نیز پیش‌بینی کارشناسان حاکی از آن است که امسال با این میزان بارش‌ها شاهد اضافه برداشت گندم و جو در این شهرستان باشیم. 

 علی عاطفی سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان کوثر در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، در خصوص  جزئیات کاشت دو محصول استراتژیک گندم و جو در این شهرستان گفت:  عمده محصول کشت شده در این شهرستان به صورت دیم است و کشت دو محصول گندم و جو از اصلی‌ترین محصولات زراعی، عمدتاً در فصل پاییز و به‌ویژه در ماه آبان‌ماه انجام می‌شود؛ آمار نشان می‌دهد که  امسال حدود ۱۸هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شهرستان کوثر به کشت گندم دیم و ۵ هزار هکتار از اراضی این شهرستان به کشت جو دیم اختصاص یافته است.

 وی ادامه داد: علاوه بر این، کشت آبی نیز در این شهرستان با توجه به منابع آبی موجود انجام می‌شود در حال حاضر، یک هزار هکتار از اراضی به کشت گندم آبی و ۵۰۰ هکتار به کشت جو آبی اختصاص‌یافته است و  این تنوع در نوع کشت‌ها به کشاورزان این امکان را می‌دهد که با توجه به شرایط جوی و آبی، به بهترین شکل ممکن از منابع خود استفاده کنند.

  

بارش‌های اخیر زمین‌ها را زنده کرد

 جمعی از کشاورزان شهرستان کوثر نیز در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»، با اشاره به بارش‌های اخیر در شهرستان کوثر، اظهار داشتند: بارش‌های بهاری امیدواری‌های زیادی را برای کشاورزان به ارمغان آورده و تأثیر مثبتی بر رشد و توسعه مزارع غلات گذاشته است و تاکنون بارش‌های مناسب و پیوسته در این منطقه، به کشاورزان کمک کرده تا احساس کنند زمین‌ها به زندگی برگشته‌اند.

 یکی از کشاورزان با ابراز خشنودی از وضعیت بارندگی‌ها به خبرنگار ما گفت: «الحمدلله باران خوبی آمده و به برکت این بارش‌ها زمین‌ها زنده شده‌اند؛ ما امیدواریم که با ادامه این باران‌ها، محصولاتمان به‌خوبی رشد کرده و برداشت خوبی داشته باشیم.»


توصیه‌های کارشناسان برای زارعان کوثری: از کود ازته به‌صورت سرک استفاده کنید

 با توجه به اهمیت تغذیه مناسب مزارع در این دوره، متخصصان جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه‌هایی برای بهینه‌سازی رشد و توسعه مزارع غلات ارائه داده‌اند؛ عباس عاطفی کارشناس کشاورزی در شهرستان کوثر در گفتگو با خبرنگار «سبلان ما»،  با تأکید بر تغذیه مناسب مزارع و نظارت بر مزارع در شرایط کنونی گفت: در حال حاضر  و با توجه به بارش‌های بهاری استفاده از کودهای ازته به‌ صورت سرک می‌تواند به افزایش کیفیت و مقدار محصول کمک شایانی کند؛ این نوع کود می‌تواند به‌سرعت در دسترس گیاه قرار گیرد و موجب بهبود فرایندهای متابولیک در گیاهان شود.

وی ادامه داد: کشاورزان حتما توجه به سیستم آبیاری و اعمال مدیریت صحیح برای حفظ رطوبت خاک در مزارع به‌منظور کاهش افت محصول، استفاده از فناوری‌های نوین کشاورزی و به‌کارگیری تکنیک‌های به‌روز برای کنترل آفات و بیماری‌ها را مد نظر داشته باشند.

 طبق اعلام عاطفی و کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان کوثر، پیش‌بینی می‌شود که در صورت تداوم بارش‌های بهاری و اجرای موفق طرح جهش تولید، شاهد افزایش ۱۰ درصدی محصول غلات نسبت به سال گذشته در شهرستان کوثر باشیم که این افزایش می‌تواند ناشی از بهبود در شرایط آب و هوایی، رعایت اصول کشت صحیح و تأمین نهاده‌های مورد نیاز باشد؛ در نتیجه، پیش‌بینی می‌شود که با اتخاذ تدابیر و برنامه‌های مناسب، محصولاتی باکیفیت بالا و مقدار زیاد برداشت شود.

 در نهایت، با توجه به شرایط مطلوب جوی و بارش‌های اخیر، به نظر می‌رسد که سال جاری، سال پرباری برای کشاورزی در شهرستان کوثر خواهد بود، بنابراین از کشاورزان انتظار می‌رود که با نظارت صحیح و رعایت توصیه‌های کارشناسان، بتوانند به بهره‌وری بهتری دست یابند و  البته امیدواری‎ها بر این است که که این تلاش‌ها به رونق اقتصادی شهرستان و تأمین نیازهای غذایی کشور کمک کند و کشاورزان با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح از منابع خود بهره‌برداری کنند.

سالانه ۴۴ هزار هکتار محصولات کشاورزی از اراضی دیم و آبی شهرستان کوثر برداشت می‌شود؛ همچنین این شهرستان محصولات باغی مشهوری همچون سیب، گردو، به، زردآلو، گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل دارد. 

محصولات زراعی کشت شده در شهرستان کوثر نیز از گندم، جو، حبوبات، سیفی‌جات، دانه‌های روغنی، گیاهان دارویی و علوفه دامی است.

انتهای خبر/ ش

اشتراک‌گذاری

  • پیش‌بینی اضافه برداشت ۱۰ درصدی گندم در کوثر

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
بیست‌وچهار به‌اضافه ده