- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 70765
- بازدید: 268
- 1404/01/31 - 14:00:00
در گفتگوی «سبلان ما» با یک کارشناس طب سنتی بخوانید:
یک دل سیر با سیر زندگی کنید

کارشناس طب سنتی گفت: سیر بهعنوان پادشاه گیاهان دارویی و اکسیر جوانی حاوی آلیسین، فیبر، ویتامین C، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدان است که تقویت سیستم ایمنی، گوارشی، کاهش بیماریهای قلبی و عروقی بخشی از فواید این گیاه خاص است.
جواد قهرمانزاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در رابطه با فواید و خواص سیر در طب سنتی گفت: همانطور که میدانیم سیر یکی از گیاهان دارویی با قدمت طولانی است که از زمانهای قدیم در سراسر جهان بهعنوان یک ماده غذایی و دارو استفاده میشد، این گیاه دارای خواص بهداشتی فراوانی است و فواید بیشماری برای سلامت، لاغری و گوارشی دارد؛ سیر حاوی آلیسین، فیبر، ویتامین C، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدان است که به کاهش فشارخون، بهبود گرفتگی عضلات، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر بیماریهای قلبی و عروقی، و حتی بهبود عملکرد گوارش و سیستم هضمی کمک میکند و به دلیل این خاصیت گذشتگان ما گاهی از سیر بهعنوان پادشاه گیاهان دارویی و اکسیر جوانی یاد کردند.
وی افزود: سیر یک محصول غذایی و دارویی مهم هم در پیشگیری بیماریها وهم در درمان بیماریها شناخته میشود؛ از سیر، به دلیل مزه و خواص آن، بهعنوان یک ماده طبیعی و داروی گیاهی در طول تاریخ استفاده میشده است. خواص ضدباکتری، ضدقارچ و ضدویروسی آن باعث شده که نقش قابلتوجهی در بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش فشارخون، القای رشد مو، کاهش التهابات و حتی کاهش ریسک برخی از بیماریها مانند بیماری قلبی - عروقی داشته باشد.
کالریسوزی یکی از خواص سیر است
این کارشناس طب سنتی همچنین از سیر بهعنوان یک ضد اکسیدان قوی شناخته شده نام برد و بیان داشت: این گیاه میتواند در محافظت از سلولها در برابر آسیبهای اکسیداتیو مفید باشد؛ یکی از خواص سیر افزایش متابولیسم و کالریسوزی بیشتر است که باعث لاغری شکم میشود که در پزشکی مدرن هم کاربرد زیادی دارد و هم در منابع روایی تأکید بسیار بر مصرف این گیاه جادویی توصیه شده است و کتابهای متعدد در این زمینه نوشته شده است.
قهرمان زاده در ادامه گفت: سیر در اشکال مختلفی در دسترس قرار دارد که از جمله آنها می توان به سیر تازه در طبخ غذاها، سالادها، سسها و سیر خشک بهعنوان افزودنی در غذاها و تهیه پودر سیرف سیر ترشی در سرکه و نمک روغن سیر بهدستآمده از تکههای سیر تازه یا خشک، بهعنوان روغن طعمدهنده و افزودنی عصاره سیر یا پودر سیر و پماد سیر معجون سیر، روغن سیر، معجون سیر لیمو اشاره کرد که هرکدام دارای خواص بیشماری است.
وی گفت: ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم سیرخام شامل ۱۴۹ کیلوکالری انرژی، ۳۳ گرم کربوهیدرات، ۶ گرم پروتئین، ۰.۵گرم چربی، ۲.۱ گرم فیبر و انواع ویتامینها از جمله ویتامین C، ویتامین B۶ و B۱ را داراست؛ همچنین سیر خام دارای مواد معدنی، مس، سلنیوم، فسفر و منیزیم است.
این کارشناس طب سنتی در خصوص طبع سیر در طب سنتی بیان داشت: در طب سنتی، سیر با طبع گرم و خشک شناخته میشود و چون سیر خواص گرمی دارد، بنابراین باعث تقویت گرمای داخلی بدن میشود.
وی ادامه داد: میزان تلخی سیر بستگی به محل کاشت آن دارد در سالهای کمبارش و خشک سیر تلخ و تند است و در جاهای پر بارش مثل شمال کشور زیاد تند نیست و بسته به درجهحرارت تلخی سیر متفاوت است؛ مصرف سیر میتواند به افزایش سطح انرژی در بدن کمک کند و خستگی را کاهش دهد و بهتر است در فصل زمستان یکدرمیان مصرف شود .
قهرمان زاده درباره خواص سیر بیان داشت: سیر خواص بسیاری دارد و در طب سنتی بهعنوان مکمل مورد استفاده قرار میگیرد و خواص ضدباکتری و ضدقارچ برای مبارزه با عفونتهای قارچی و باکتریایی مانند عفونتهای روده، التهاب لثه و عفونتهای دستگاه تنفسی دارد؛ همچنین سیر اثرات ضدالتهابی جهت کاهش التهابهای مرتبط با بیماریهای التهابی مانند آرتریت، روماتوئید، التهاب مفاصل و التهاب ریه را دارد و سبب تقویت سیستم ایمنی میشود.
سیر سیاه از پیری زودرس جلوگیری میکند
این کارشناس طب سنتی به خواص سیر سیاه هم اشاره کرد و گفت: سیر سیاه، نوعی سیر است که پوسته آن رنگ سیاه دارد و خواصی متفاوت از سیر سفید دارد؛ آنتیاکسیدان قوی جهت جلوگیری از آسیب سلولی و پیری زودرس، تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی و مبارزه با عفونتها و بیماریها از جمله خواص سیر سیاه است.
وی ادامه داد: حفظ سلامت قلب و عروق، بهبود نمایههای خونی مانند فشارخون، سطح کلسترول و التهابات مرتبط با بیماریهای قلبی عروقی، خواص ضدقارچ و ضدباکتری، و بهبود وضعیت عفونتهای دستگاه تنفسی و گوارشی، بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون، ترکیبات موجود در سیر سیاه، از جمله آلیسین، میتوانند به حمایت از سیستم ایمنی کمک کند.
وی گفت: روغن سیر سیاه معمولاً از دانههای سیر سیاه استخراج میشود و بهعنوان یک ماده تغذیهای و محصول طبیعی، برای مراقبت از موها مورد استفاده قرار میگیرد. روغن سیر سیاه حاوی مواد مغذی مهمی از جمله ویتامینها و مواد معدنی است که استفاده از آن به تغذیه و تقویت موها کمک کرده و باعث افزایش لطافت و قدرت موها میشود.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها