- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 70803
- بازدید: 272
- 1404/02/03 - 02:44:00
سبلان ما گزارش میدهد؛
رونق تولید در اردبیل؛ از وعده تا واقعیت

اردبیل سال سرمایهگذاری را با عزمی راسخ برای تسهیل سرمایهگذاری و تدوین نقشه راهی مدون آغاز کرده است؛ هدف، ارتقای شاخصهای توسعه از طریق سرمایهگذاری آسان است، این استان مصمم است تا فاصله بین وعدهها و واقعیت را پُر کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، استان اردبیل، سال سرمایهگذاری برای تولید را با عزمی راسخ در جهت تسهیل سرمایهگذاری آغاز کرده است و با تدوین نقشه راهی مدون برای سرمایهگذاری آسان، این استان در تلاش است تا شاخصهای توسعه را ارتقا بخشیده و در آیندهای نزدیک، بهعنوان قطب جدید تولید و اشتغال در کشور مطرح شود؛ در این راستا، جذب سرمایهگذاران و حمایت از واحدهای تولیدی، در صدر اولویتهای برنامههای دولت قرار گرفته تا اردبیل به مقصدی جذاب برای فعالان اقتصادی تبدیل شود و با توجه به شرایط کنونی اقتصاد کشور، حمایت از تولید داخلی و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار، اهمیتی مضاعف دارد و اردبیل با درک این ضرورت، تمام توان خود را برای تحقق این هدف به کار گرفته است.
واحدهای تولیدی اردبیل در ابتدای لیست اولویتها
مسئولان ارشد استانی برنامههای ویژهای را برای حمایت از واحدهای تولیدی نیمهفعال و طرحهای توسعهای در اردبیل در نظر گرفتهاند که هدف از این برنامهها، افزایش ظرفیت تولید، ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی منطقه است، برایناساس واحدهای تولیدی نیمهفعال و طرحهای توسعهای موجود، مورد توجه ویژهای قرار دارند تا با تزریق سرمایه و رفع موانع، به چرخه تولید بازگردند و نقش مؤثری در توسعه اقتصادی استان ایفا کنند.
بر اساس اخبار منتشر شده در خبرگزاریهای رسمی از همان ابتدای سال اراده جدی برای حمایت از سرمایهگذاری و تسهیل امر سرمایهگذاری در استان اردبیل صورت گرفته است بهگونهای که دادستان عمومی و انقلاب اردبیل در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، ضمن اعلام حمایت همهجانبه از سرمایهگذاری در اردبیل، تأکید کرد که هیچ دستگاهی حق ندارد در این مسیر مانعتراشی کرده یا در انجام وظایف خود کوتاهی کند.
وی خواستار حضور فعال و قدرتمند دستگاهها در تأمین امنیت سرمایهگذاری و حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران شد.
تلاشهای مستمر برای تأمین مالی طرحهای تولیدی اردبیل
استاندار اردبیل و تیم اجرایی وی، علاوه بر اختصاص روزهای سهشنبه به پیگیری امور اقتصادی و برگزاری جلسات ستاد تسهیل بهصورت میدانی و رفع بروکراسیهای زائد، رایزنیهای گستردهای را با مسئولان کشوری انجام دادهاند، از جمله این اقدامات، دیدار استاندار اردبیل با مدیرعامل بانک صنعت و معدن کشور در تهران بود.
در این دیدار، استاندار اردبیل ضمن تأکید بر ظرفیتها و توانمندیهای بخش صنعت و معدن استان از جمله تولید لاستیک سبک و سنگین، آبمعدنی، مصنوعات چوبی و معدن بر ضرورت استمرار حمایت بانک از طرحها و پروژههای استان برای افزایش ظرفیت و بهرهوری واحدهای تولیدی تأکید کرد.
نتیجه این دیدار، اعلام آمادگی بانک صنعت و معدن برای تأمین مالی طرحها و پروژههای استان اردبیل و صدور دستور تأمین ۴۸۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرحهای اقتصادی و تولیدی این استان بود.

سوق سرمایهها به سمت تولید؛ اردبیل یک هزار و ۴۱۵ واحد تولیدی و صنعتی دارد
مسعود ایرانی مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار سبلان ما ضمن اعلام این مطلب که امسال با تکمیل و راهاندازی طرحهای مختلف اقتصادی ۱۰ هزار فرصت شغلی جدید در استان ایجاد میشود، بیان داشت: این فرصت اشتغال میتواند به بهبود شاخصهای اقتصادی استان ما کمک کند.
وی یادآور شد: در حال حاضر از جمعیت حدود یک میلیون و ۲۸۰ هزارنفری استان اردبیل، ۴۰ هزار و ۸۴۰ نفر در یک هزار و ۴۱۵ واحد تولیدی و صنعتی استان فعالیت دارند که امیدواریم با اعتماد آفرینی بیشتر و رفع خلأها و نارساییهای گذشته افراد بیشتری سرمایههای خود را به سمت تولید و اشتغال بیاورند.
صدای تولیدکننده شنیده شود
دراینبین که مسئولان از بهبود فضای کسب و کار اردبیل سخن میگویند، فعالان اقتصادی استان اردبیل بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان در شرایط دشوار اقتصادی کنونی تأکید دارند؛ آنان خواستار همکاری و هماهنگی همه نهادها و سازمانها برای حمایت از واحدهای تولیدی و جلوگیری از بیکاری کارگران هستند؛ ایجاد فضای تسهیلگر و رفع موانع پیش روی تولید مطالبه بیشتر تولیدکنندگان از مسئولان است.
نادر فتحی زاده، یکی از فعالان اقتصادی استان اردبیل که راه صنعت را به شهرستان گرمی گشود و بیش از ۱۵ سال است که روی پای خود ایستاده و اینک با توجه به تورم نیازمند تسهیلات چندمیلیاردی برای ادامه فعالیت خود است، در گفتگو با خبرنگار ما ضمن تأکید بر اهمیت حمایت از تولیدکنندگان، گفت: در شرایط دشوار اقتصادی کنونی، حمایت از واحدهای تولیدی یک وظیفه ملی است. نیاز است که همه نهادها و سازمانها با هم همکاری کنند تا واحدهای تولیدی بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و از بیکاری کارگران جلوگیری شود. ما بهعنوان سرمایهگذار، تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا با افزایش تولید و ایجاد اشتغال، به توسعه اقتصادی استان کمک کنیم، اما این مهم نیازمند حمایت همهجانبه دولت و مردم است.
وی با گلایه از وعدههای محقق نشده برخی از مسئولان در طول سالهای گذشته، یادآور شد: در این ۱۵ سال فعالیتم دیدهام که مسئولانی آمدند، وعده وعید دادند، عکس یادگاری گرفتند و رفتند؛ اما امیدوارم امسال در سال سرمایهگذاری برای تولید واقعاً وعده تأمین تسهیلاتی که به واحدهای تولیدی در استان اردبیل داده میشود محقق شود.
مالک کارخانه شیرآلات بارش هر زمان، ادامه داد: در حال حاضر واحد ریختهگری ما تعطیل است و در واحد مونتاژ نیز تولیدات قبلی در حال مونتاژ هستند؛ این وضعیت برای کارخانهای که آبروی شهرستان گرمی است، اصلاً خوب نیست و امیدواریم هرچه سریعتر تسهیلات وعدهدادهشده به این کارخانه تزریق شود.
این سرمایهگذار به قول مساعد معاون اقتصادی استاندار برای تأمین تسهیلات مورد نیاز واحدهای تولیدی استان اشاره کرد و گفت: اگر این حمایتها بهموقع باشد تولید استان جهش قابلتوجهی خواهد داشت.
به گفته این سرمایهگذار تدوین نقشه راه اقتصادی استان امیدواریها را برای شنیدهشدن صدای تولیدکننده و حمایت از تولید بومی افزایش داده است.
وعده معاون استاندار اردبیل: تسهیلات موردنیاز واحدهای تولیدی تأمین میشود
بهروز خلیلی معاون اقتصادی استاندار اردبیل در گفتگو با سبلان ما با اشاره به برنامههای حمایتی دولت از واحدهای تولیدی، اظهار داشت: ما به دنبال ایجاد یک فضای کسب و کار پایدار و جذاب در استان هستیم تا سرمایهگذاران با اطمینان خاطر در این منطقه سرمایهگذاری کنند و دولت مصمم است تا با رفع موانع تولید و ارائه تسهیلات مناسب، زمینه را برای فعالیت و توسعه این واحدها فراهم کند و از همین رو است که تمام واحدهای متقاضی افزایش ظرفیت، واحدهای نیمهفعال و راکد و همچنین واحدهای تولیدی نیازمند تسهیلات نیز تا پایان سال تعیین تکلیف خواهند شد.
وی تصریح کرد: علت طولانیشدن بازه زمانی پرداخت تسهیلات به برخی از واحدهای تولیدی از بهمن سال گذشته تا به امروز این است که سیستم بانک مرکزی در این بازه زمانی قفل است و از اردیبهشتماه بانکها تسهیلات پرداخت میکنند.
گذار از اظهارات به عمل در مسیر رونق تولید
استان اردبیل با برنامهریزی و تلاشهای اعلام شده، در صدد تبدیلشدن به یکی از مراکز مهم تولید و سرمایهگذاری در کشور است که در این بین حمایت از واحدهای تولیدی، جذب سرمایهگذاران و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار بهعنوان اهداف اصلی استان مطرح شده و همکاری دولت و بخش خصوصی برای دستیابی به این اهداف ضروری به نظر میرسد.
بااینحال، علیرغم اظهارات و برنامهریزیهای انجام شده، گذر زمان و مشاهده نتایج ملموس، تعیینکننده میزان موفقیت این تلاشها در تبدیل اردبیل به یکی از استانهای پیشرو در زمینه فضای کسبوکار خواهد بود؛ در واقع فاصله بین وعدهها و عمل، چالشی است که همواره پیش روی طرحهای توسعهای قرار دارد و تحقق اهداف مشخص شده استان، مستلزم عبور موفق از این چالش و تبدیل برنامهها به واقعیتهای ملموس در عرصه تولید و اشتغال است.
بهعبارتدیگر، تنها با مشاهده نتایج واقعی در شاخصهای اقتصادی و معیشتی استان، میتوان بهدرستی ارزیابی کرد که آیا اردبیل توانسته است به اهداف تعیین شده دست یابد یا خیر.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها