سبلان ما

پایگاه خبری تحلیلی

سبلان ما

جمعه 19 اردیبهشت 1404
  • گروه: سیاسی
  • کد خبر: 70839
  • بازدید: 407
  • 1404/02/05 - 15:55:29

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع):

جایگاه سپاه برگرفته از مکتب امام راحل است

جایگاه سپاه برگرفته از مکتب امام راحل است

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) گفت: جایگاه والای سپاه، برآمده از مکتب امام خمینی (ره) بوده و این نیروهای انقلابی نمونه سرباز راستین را به نمایش گذاشته‌اند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، حجت‌الاسلام‌ حسین علیی، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نمازجمعه اردبیل با گرامیداشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اشاره به تقارن این مناسبت با هفته‌های عقیدتی سیاسی در سپاه و بسیج، هفته معلم در آموزش‌وپرورش، هفته کار و کارگر و همچنین هفته سلامت، این ایام را فرصتی مغتنم برای یادآوری نقش و جایگاه اقشار مختلف جامعه در پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی دانست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با استناد به سیره پیامبر اکرم (ص) در تشکیل حکومت، اسلامی گفت: هدف غایی دین اسلام، تشکیل حکومت اسلامی است و در این راه پیامبر (ص) پس از سال‌ها تبلیغ دین در مکه جهت تشکیل حکومت اسلامی با بررسی شرایط منطقه شهر مدینه را برای تحقق این امر انتخاب کرد و با پیمان بستن با سران آن شر، زمینه هجرت و تأسیس حکومت اسلامی را فراهم کرد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) با یادآوری بعثت پیامبر اکرم (ص) در شهر مکه به‌منظور انجام رسالت الهی، اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) پس از گذشت سه سال از بعثت و ۱۰ سال تبلیغ مستمر اسلام، هدف نهایی دعوت خود را برپایی حکومت اسلامی قرار دادند.

علیی با اشاره به محدودیت‌ها و موجود در مکه برای تحقق این هدف، افزود: پیامبر اسلام (ص) پس از سه سال تلاش و ارزیابی شرایط، دریافت که محیط مدینه از آماده‌سازی بیشتری برای تشکیل حکومت اسلامی برخوردار است.

وی افزود: بر همین اساس، پیامبر اکرم (ص) در موسم‌های حج طی سه سال متوالی (دهم، یازدهم و دوازدهم بعثت) با سران مدینه دیدار کرده و با انعقاد پیمان‌های اول، دوم و سوم، زمینه هجرت و استقرار در این شهر را فراهم کرد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) گفت: تأسیس مسجد  اولین اقدام پیامبر (ص) پس از هجرت به مدینه بود و ایشان با این اقدام زیربنای تشکیل حکومت اسلامی را بنا نهادند و با بیعت ۷۰۰ نفر از یاران خود، حاکمیت اسلامی را به طور کامل اعلام کردند.

علیی به دستور پیامبر اکرم (ص) مبنی بر تعیین تاریخ هجرت به‌عنوان مبدأ تاریخ اسلام اشاره کرد و گفت: این اقدام به دلیل تشکیل حکومت اسلامی در مدینه صورت گرفت، چرا که با برپایی حکومت، هدف غایی دین محقق و اسلام به معنای واقعی شکل گرفت.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) گفت: پیامبر اکرم (ص) سیزده سال نخست بعثت در مکه را به‌عنوان بخشی از تاریخ اسلام به شماره نیاوردند، چراکه در آن دوره حکومت اسلامی تشکیل نشده بود و این موضوع به‌خوبی بیانگر این موضوع است.

وی با اشاره به تفاوت نیروهای مسلح در زمان گذشته  با وضعیت کنونی، اظهار داشت: نیروهای نظامی در صدر اسلام به شکل فراخوانی و مردمی بودند. رزمندگان با هزینه شخصی، شامل مرکب جنگی، زره و شمشیر، در میدان نبرد حاضر می‌شوند و به‌محض فراخوان جهاد، همگی به‌سوی میدان نبرد می‌شتافتند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) گفت: پیامبر اکرم (ص) با سازماندهی این افراد مردمی، گروه‌های نظامی را شکل دادند که از اولین اقدام این گروه‌ها مقابله با دشمنان در قالب کاروان‌های تجاری قریش بود.

وی در ادامه سخنان خود به مدیریت هوشمندانه امام راحل پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ اشاره کرد و تأسیس سپاه پاسداران را از تدابیر راهبردی ایشان برای حفظ و صیانت انقلاب برشمرد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع)، با تأکید بر اولویت‌های امام خمینی (ره) پس از پیروزی انقلاب، اظهار داشت: اولین اقدام امام راحل، تشکیل نیروی مردمی، مذهبی و عقیدتی بود که ضمن داشتن قدرت نظامی با بنیان‌های اعتقادی مستحکم، بتواند از انقلاب اسلامی در برابر تهدیدات صیانت کند.

وی افزود: برای حفظ انقلاب، تربیت نیروی انسانی با اعتقادات راسخ و همچنین دارابودن قدرت نظامی لازم و ضروری است.

علیی با بیان اینکه جرقه تشکیل سپاه در اسفند سال ۱۳۵۷ زده شد، گفت: علی‌رغم مخالفت‌هایی از سوی منافقین امام خمینی (ره) با حفظ ارتش، اقدام به تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرد.

وی با یادآوری اعلام رسمی تأسیس سپاه توسط امام خمینی (ره)، اظهار داشت: در طول ۴۶ سال افتخار، سپاه پاسداران همیشه درخشیده و به عاملی برای قدرت‌یافتن انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف تبدیل شده است. این نهاد مقدس همیشه وظیفه دفاع از انقلاب در برابر دشمنان را بر عهده داشت و با مقاومت تمام‌عیار در برابر تهدیدات دشمنان، به نیروی برتر در منطقه تبدیل شد، به‌گونه‌ای که قوی‌ترین دشمنان نیز از تهاجم به انقلاب اسلامی هراس دارند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) با تأکید بر ماهیت عقیدتی سپاه پاسداران، گفت: سپاه پیش از اینکه یک نیروی نظامی صرف باشد، یک نیروی برخاسته از اعتقادات دینی است به همین مناسبت، دهه اول اردیبهشت‌ماه که در آموزش‌وپرورش به مناسبت شهادت استاد مطهری به‌عنوان هفته معلم نام‌گذاری شده، در سپاه و بسیج نیز به‌عنوان هفته عقیدتی و سیاسی شناخته می‌شود.

وی افزود: هفته عقیدتی سیاسی در سپاه، نماد فعالیت‌های مستمر عقیدتی و سیاسی در طول سال است؛ چراکه برنامه‌های متنوع اخلاقی، اعتقادی، سیاسی و طرح‌هایی به‌عنوان صادقین و ناصرین در کنار دوره‌های تربیت و تعالی به‌صورت پیوسته در این نهاد برگزار می‌شود و تعطیلی ندارد.

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه حضرت عباس (ع) با اشاره به بنیان‌های اعتقادی مستحکم سپاه پاسداران، تصریح کرد: ازآنجاکه شالوده سپاه بر اعتقادات استوار است، در مقابله با دشمن و در هنگام استفاده از سلاح برای دفاع از انقلاب و تمامیت ارضی کشور، هیچ تردیدی در میان پاسداران وجود ندارد. هرگاه انقلاب با خطر و تهدید مواجهه است و تدابیر فرماندهان مبنی بر اقدام قاطع شد سپاه پاسداران همچون عملیات صادق، بدون ذره‌ای ترس و باقدرت تمام وارد عمل شده و دشمن را منکوب می‌کند.

وی در پایان سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، گفت: شهید مطهری یک مرابط واقعی و مرزبان اعتقادی در گفتار و نوشتار بود، این شهید والامقام اجازه ورود اندیشه‌های منحرف به فضای فکری دین را نمی‌داد و مبارزه با التقاط، سبک و روش او بود. وی در واقع عالمی عامل بود و علت شهادتش نیز دفاع از اسلام بود.

انتهای خبر/ ح

اشتراک‌گذاری

  • جایگاه سپاه برگرفته از مکتب امام راحل است

برچسب‌ها

دیدگاه‌ها

  • وارد کردن نام، ایمیل و پیام الزامی است. (نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد)
دیدگاه شما برای ما مهم است
یازده منهای یک