- گروه: سیاسی
- کد خبر: 72032
- بازدید: 274
- 1404/04/27 - 14:59:07
امامجمعه موقت اردبیل:
حضور مردم بزرگترین پیروزی ایران در جنگ بود

امامجمعه موقت گفت: حضور مردم یکی از ارکان اساسی بود که موجبات پیروزی را فراهم آورد؛ اما باید توجه شود که ما بالاتر از موشکهای نقطهزن مردم نقطهزن داریم که شرایط زمان را تشخیص دادند و نقطهزن شدند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، آیتالله محمدعلی فروغی امامجمعه موقت اردبیل در خطبههای این هفته نماز جمعه ضمن توصیه خود و نمازگزاران به رعایت تقوای الهی اظهار داشت: مشی زندگی ما بایستی بر اساس تقوای الهی باشد و خداوند را در تمام امورات خود از یاد نبریم.
وی افزود: تقوا پیشه کنید، بهترین زاد سفر آخرت تقوای الهی است انسان بایستی اهل مراقبه باشد و مراقبت کند که هیچ خطایی از او سر نزند این مفهوم تقوا است.
نگاه سطحی به دین آفت دینداری است
امامجمعه موقت اردبیل با تأکید بر لزوم تجلیل مکرر از عظمت حادثه عاشورا گفت: بسیار ضرورت دارد تا پیامهای عاشورا در وجود و زندگی ما ثبت شود و ما یک سبک زندگی پیدا کنیم که عاشورا خود را در آن نشان بدهد. نگاه ما به حوادث تاریخی، نباید نگاه سطحی باشد انسان باید در حوادث تاریخی با نظر عمیق به عمق حوادث برسد؛ نگاه سطحی به دین و حوادث تاریخی و توحیدی آفت دین و دینداری است. بنابراین آنچه که در تاریخ عاشورا مهم است هم تاریخی و هم حضوری است نه تاریخخوانی یعنی زمان و مکان نباید حجاب حضور ما در عاشور باشد.
وی اضافه کرد: صرف اینکه عاشورا را شبیهخوانی و تاریخ را بیان کنبم این به انسان رشد نمیدهد آنچه برای انسان تعالی میآورد این است که انسان همخوانی و هم حضوری با حوادث تاریخی و خصوصاً حادثه عاشورا داشته باشد.
معرفت و حماسه ارکان فرهنگ عاشورا است
آیت الله فروغی گفت: چرا میگویند کل یوم عاشورا و کل عرض کربلا؟ یعنی تمام تاریخ، زمان و مکان تحت شعاع حرکت عاشورا است. حرکت عاشورا فوق زمان و مکان است همه انسانها باید هم افق با عاشورا باوری باشد لذا ما باید بدانیم مشرق و مغرب زندگی ما کجاست؛ زندگی ما نباید از عاشورا خالی باشد انسان حماسهساز ثمره این هم حضوری و هم تاریخی است، معرفت و حماسه ارکان فرهنگ عاشورا است.
سلوک در تمام ابعاد زندگی انسانها از درسهای عاشورا است
وی خاطرنشان کرد: عاشورا مشوق است شوق انسانها را زنده میکند و در درون انسان انقلاب میآفریند انقلابی که باعث تحول انسانی میشود و اندیشه و کرامت انسانی را زنده میکند و در دل انسانها حسرت ایجاد میکند این نوعی سلوک است و سلوک در تمام ابعاد زندگی انسانها رمز پیروزی و موفقیت است که از درسهای عاشورا است.
امامجمعه موقت اردبیل گفت: وقتی نام امام حسین(ع) میآید عالم تازه میشود «هین سخن تازه بگو تا دو جهان تازه شود» و این وسعت وجودی انسان را نشان میدهد که انسان از کجا به کجا میتواند رشد پیدا میکند اگر میخواهید وسعت وجودی آدمی را دریابید به امام حسین(ع) نگاه بکنید؛ ما باید با دَم و نفس اباعبدالله تازه بشویم رشد تازه و کمال تازه پیدا کنیم و به افکار کهنه بسنده نکنیم و هر اصل و نسل به این احتیاج دارند لذا باید طوری زندگی کنیم که ببینیم آیا کنار حضرت اباعبدالله ایستادیم یا خیر؟!
اگر انسان زمانشناس نباشد او را فریب میدهند
آیت الله فروغی در خطبه دوم نماز جمعه با تبیین شکوه آثار حضور حماسی مردم در جریان جنگ ۱۲ روزه اظهار داشت: در جنگ ۱۲ روزه ملت ایران حماسه آفریدند این خیلی مهم بود تمام ملت به جبهه آمدند. پیامبر(ص) فرمود: از صفات مومن این است که زمانشناس باشد. اگر انسان زمانشناس نباشد او را فریب میدهند؛ دو عنصر اساسی که در پیروزی انقلابهای الهی موثر است و در جنگ ۱۲ روزه نیز بسیار موثر بود اول، رهبری شجاع و تدبیرگر بود و دوم مردم؛ ما وقتی تاریخ را بررسی میکنیم میبینیم که هر کجا که رهبری کامل و حضور مردم اتفاق افتاده توانستهاند قسط را اجرا کنند و این دو عنصر اساسی در تمام مراحل انقلاب خودش را نشان داده است.
بزرگترین پیروزی در جنگ ۱۲ روزه حضور مردم بود
وی افزود: رابطه عشق و محبت بین مردم و رهبر در حکومت ولایی و دینی اساس است. عشقی که ما نسبت به امام و رهبر داریم بر همگان عیان است و ملت ایران ملت ممتاز و بینظیر است بنابراین بزرگترین پیروزی ما در جنگ ۱۲ روزه حضور مردم بود.
امام جمعه موقت اردبیل تأکید کرد: حضور مردم یکی از ارکان اساسی بود که موجبات پیروزی را فراهم آورد. دشمن اگرچه به سلاح روز مسلط است، ما هم از این سلاحها داریم اما باید توجه شود که ما بالاتر از موشکهای نقطهزن مردم نقطهزن داریم که شرایط زمان را تشخیص دادند و نقطهزن شدند.
ما موشکهایی داریم که بازدارنده دشمن است اما بالاتر از این موشکها مردمی داریم که با بصیرت خود دشمن را برای همیشه مأیوس کردند. ملت ایران هوشیار، بیدار و بصیر است و میبینند که دشمن درصدد این است که ایران را به هم بریزد اما هیهات من الذله.
وی در بخش دیگری از خطبهها با تبیین موضوع مذاکره اظهار داشت: در خصوص مذاکره ای که با دشمن داریم ابتدا به یک قاعده در مذاکرات سیاسی از نهج البلاغه اشاره میکنم: امیرالمومنین(ع) میفرماید: اگر با یک نفر پیمان بستید و او پیمان را شکست و شما گفتید خیر من باز هم روی پیمان هستم شما خود در پیشگاه خداوند به عنوان یک پیمان شکن شناخته میشوید یعنی اگر بگویید من با پیمان شکن هنوز هم پیمان دارم و باز به او اعتماد کنید به خداوند خیانت کردهاید اما اگر پیمان او را بشکنید خداوند نام شما را در محضر خود، «با وفا» مینویسد؛ انسان باوفا، جامعه با وفا و حکومت با وفا.
وی گفت: دشمن در مذاکرات همان خط را تعقیب میکند که در میدان جنگ همان خط را تعقیب میکرد. چرا مراکز هسته ای ما را بمباران کردند ؟ در واقع مردم ایران را بمباران کردند حقیقت این است؛ اما موفق نشدند، ولی نقشه آنها این بود؛ ما مذاکره را پذیرش کردیم که بگوییم، اهل منطق هستیم و برای اینکه دشمن را خلع سلاح کنیم تا نگوید این جمعیت جنگ طلب هستند. مطلب دوم این است که باید عزت ما حفظ شود و غنیسازی اندازهای که جمهوری اسلامی تعیین کرده حق مسلم ماست غنیسازی صفر یعنی شکستن عزت ایرانی!
وی در پایان ضمن قدردانی از حرکت مجلس در این خصوص اظهار داشت: از حرکت مجلس تشکر میکنم آژانس حق ندارد بیاید مگر اینکه اول کسانی را که خلاف قوانین بینالمللی حرکت کردند محکوم کند، کسانی که خودشان مجهز به سلاح اتمی هستند آنها عزت ما را نشانه رفتند و میخواهند ملت ایران را نابود کنند لذا اول باید محکوم کنند سپس حضور پیدا کنند.
انتهای خبر/ س
دیدگاهها