- گروه: اجتماعی
- کد خبر: 71019
- بازدید: 150
- 1404/02/16 - 15:24:46
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل:
بقاع متبرکه سنگر اقتصاد مقاومتی هستند

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: امامزادگان و بقاع متبرکه پایگاه فرهنگی و سنگر اقتصاد مقاومتی هستند و نقش تأثیرگذاری در تربیت نسل قرآنی برای آینده کشور دارند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، حجتالاسلام مهدی ستوده ظهر امروز در همایش تکریم و بزرگداشت امامزادگان و بقاع متبرکه استان اردبیل مه در امامزاده صالح اردبیل برگزار شد با بیان اینکه نگاه مدیریت در امامزادگان از حالت تشریفاتی و شعاری خارج شده است گفت: امروز به برکت کارکردهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بقاع متبرکه، امامزادگان به سنگرهای هویتبخشی مردم تبدیل شدهاند.
وی افزود: مدیریت مساجد و امامزادگان باید به دست مردم اداره شود و در این میان نقش علما هم مهم و اساسی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در ادامه سخنان خود به کارکردهای بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: در بحث کارکرد اجتماعی بهعنوانمثال در قرار دوازدهم به دنبال جذب مشارکت مردم برای کمک به نیازمندان هستیم.
استفاده از ظرفیتهای بقاع متبرکه برای حل مشکلات اقتصادی مردم
وی تصریح کرد: تلاش میشود بنا به اقتضائات مکانی در امامزادگان و بقاع متبرکه برنامههای فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی مبتنی در فعالیتهای اجتماعی برگزار شود تا آحاد مردم از برکات امامزادگان در همه ابعاد برخوردار شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به طرح شمیم نیز اشاره کرد و گفت: حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم نیز از جمله محورها و کارکردهایی است که درصدد برنامهریزی برای انجام در بقاع متبرکه هستیم تا با گرهگشایی از زندگی نیازمندان کارکرد اقتصادی بقاع متبرکه نیز در جامعه عینیت یابد.
وی گفت: استفاده از ظرفیتهای وقف ماندگار و همچنین پنلهای خورشیدی در زمینه درآمدزایی از جمله راهکارهای و امدادرسانیهای بقاع متبرکه در زمینه برطرفکردن مشکلات اقتصادی نیازمندان است.
ستوده به تولید و اشتغال نیز اشاره کرد و گفت: تسهیلگری در این زمینه نیز از جمله کارکردهای اقتصادی و اجتماعی بقاع متبرکه است؛ چراکه خادمین بقا و خیرین میتوانند با توجه به توانمندیها و ارتباطات سازندهای که دارند از نیازمندان گرهگشایی کنند.
وی با بیان اینکه امروز کارکرد بقاع متبرکه صرف سخنرانی و روضهخوانی نیست گفت: امروز باید به سمت فعالسازی همه کارکردهای بقاع متبرکه برای بهرهمندی آحاد مردم از برکات امامزادگان و بقای متبرکه باشیم؛ چراکه همین کارکردها زمینهساز اتحاد و انسجام مردم، تقویت تعاون و همکاری و نشاط اجتماعی و مذهبی در جامعه میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل کارکرد قرآنی و تربیتی را مهمترین کارکرد بقاع متبرکه نام برد و گفت: تربیت نسل جوان همهترین دغدغه خانوادهها است؛ چراکه این نسل صالح است که زمینهساز مدینه فاضله و تعالی امت میشود.
ظهور نسل فرهیخته قرآنی در دارالارشاد اردبیل
وی به تشریح افتخارات تربیت مسجدی در استان اردبیل پرداخت و گفت: در سایه تربیت مسجدی است که امروزه شاهد ظهور نسل فرهیخته قرآنی در دارالارشاد اردبیل هستم وجود حافظان متعدد قران کریم، منتخبین مسابقات قرانی، نفرات ممتاز رشته نهجالبلاغه از شهرستان خلخال و همچنین ظهور داوران ممتاز بینالمللی بانوان که از جمله شاخصههای توسعه قرانی است در استان اردبیل روبهرشد است.
ستوده در ادامه سخنان خود به کمکهای خیرین نیز اشاره کرد و گفت: بدون وجود خیرین نمیتوان کارها را پیش برد؛ چراکه مأموریتهای اوقاف بهقدری هزینهبردار است که با بودجههای دولت و همچنین منابع سازمان اوقاف نمیتوان از عهده هزینهها برآمد.
وی به مردمداری و مردمیاری امامزادگان و بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: در فصول میهمانپذیر سال ازجمله نوروز و تابستان که مردم مسافرت میکنند این بقاع متبرکه است که پذیرای مسافرین و میهمانان بوده و کاستیهای موجود در استان در زمینه اسکان و استراحت گاه را رفع میکند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به مسائل حکمرانی نیز اشاره کرد و گفت: بقاع متبرکه از دیدگاه حکمرانی تفکیکپذیر نیستند؛ چراکه در راستای اهداف ولایت در حرکت هستند.
وی به تشریح اقدامات عمرانی اوقاف و امور خیریه استان اردبیل پرداخت و گفت: احداث ۵۱ مدرسه، ۱۷ مرکز درمان در کنار ساماندهی ملک باتمان قلیچ که کاربرد درمانی برای ناباروری دارد از جمله فعالیتهای عمرانی اوقاف و امور خیریه طی سالهای گذشته است.
ستوده با بیان اینکه بسیاری از مشکلات با نگاه اهل بیتی حل میشود گفت: اوقاف و امور خیریه سازمانی مردمی در کنار مردم و برای خدمت به مردم است.
وی از احیای موقوفه میرزا محسن مجتهدی در اردبیل خبر داد و گفت: این حسینیه که از دیرباز مرکز حسینیت (ع) و هویت عزاداری دارالارشاد اردبیل بود به حاشیه رفته و مخروبه شده بود که با تلاشهای انجامگرفته طی سال گذشته این مجموعه عظیم فرهنگی بازسازی و هویت تاریخی را بازیافته و سال گذشته شاهد برگزاری عزاداری دهه اول محرم بود، از امسال نیز این حسینیه با حضور دستههای عزاداری و تعزیه جلال و شکوه گذشته خود را نظارهگر خواهد بود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به فعالیتهای اجتماعی اوقاف و امروز خیریه استان اردبیل اشاره کرد و گفت: نگهداری از کودکان بیسرپرست، سالمندان و توانبخشی نیازمندان از جمله فعالیتهای اجتماعی اوقاف و امور خیریه است که با کمک خیرین نیکاندیش در حال انجام است.
وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: امامزادگان و بقاع متبرکه پایگاه فرهنگی و سنگر اقتصاد مقاومتی هستند و نقش تأثیرگذاری در تربیت نسل قرآنی برای آینده کشور دارند.
انتهای پیام/ج
دیدگاهها