- گروه: فرهنگی
- کد خبر: 71074
- بازدید: 431
- 1404/02/21 - 07:46:17
پژوهشگر حوزه ورزشهای همگانی مطرح کرد:
ورزش همگانی لازمه زندگی 119 هزار سالمند اردبیل

پژوهشگر حوزه ورزشهای همگانی گفت: از جمعیت یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفری استان اردبیل، ۱۱۹ هزار سالمند بالای ۶۰ سال داریم که این آمار بر لزوم برنامهریزیهای هدفمند از جمله نهادینهکردن ورزش همگانی در بین آنها تأکید دارد.
رضا بخشی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سبلان ما»، در رابطه با اهمیت ورزشهای همگانی در دوره سالمندی اظهار داشت: سالمندی دوره زمانی است که نیازمند مراقبت و توجه بهسلامت جسمی و روانی است.
وی گفت: در استان اردبیل از جمعیت یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفری، ۱۱۹ هزار سالمند بالای ۶۰ سال داریم که ۱۰/۳ درصد جمعیت این استان را شامل میشود.
این پژوهشگر حوزه ورزشهای همگانی افزود: این آمار نشاندهندهٔ سهم قابلتوجه سالمندان در جمعیت استان و لزوم برنامهریزیهای هدفمند برای بهبود کیفیت زندگی آنهاست؛ توزیع جغرافیایی سالمندان نیز نابرابر است و شهرستانهای نیر و گرمی بیشترین و پارسآباد کمترین جمعیت سالمند را در خود جایدادهاند. این تفاوتها نیازمند رویکردهای منطقهای و متناسب با نیازهای هر شهرستان است.
وی تصریح کرد: مشکلات جسمی و روانی بسیاری سالمندان را تهدید میکند، بازنشستگی از کار و به همراه آن افزایش اوقات فراغت، میتواند منجر به بیتحرکی و در نتیجه مشکلات جسمی مانند ضعف عضلانی، پوکیاستخوان و افزایش وزن شود؛ علاوه بر این، دوری از فرزندان به دلیل اشتغال یا ازدواج آنها و فقدان تعاملات اجتماعی بهتنهایی و افسردگی در سالمندان دامن میزند و این عوامل اهمیت ورزش همگانی را برای این گروه سنی دوچندان میکند.
این پژوهشگر که دکتری علوم ورزشی دارد، با بیان اینکه ورزش همگانی میتواند بهعنوان ابزاری مؤثر در پیشگیری و کنترل این مشکلات مورد استفاده قرار گیرد، بیان داشت: فعالیت بدنی منظم به تقویت عضلات، بهبود تعادل و انعطافپذیری، افزایش تراکم استخوان و در نهایت کاهش ریسک زمینخوردن و شکستگی کمک میکند و همچنین ورزش میتواند نقش مؤثری در بهبود خلقوخو، کاهش استرس و افسردگی، افزایش اعتمادبهنفس و بهبود کیفیت خواب داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: از دیدگاه اقتصادی نیز ترویج ورزش همگانی یک سرمایهگذاری سودمند به شمار میرود؛ در جوامع کمتحرک هزینههای درمانی بهشدت افزایش مییابد، اما با افزایش سطح فعالیت بدنی و بهبود سلامت عمومی، میتوان از بسیاری از بیماریها و هزینههای مربوط به درمان آنها پیشگیری کرد؛ در واقع، ورزش همگانی برای سالمندان مانند یک نسخه پزشک عمل میکند و آنها را از تمرکز بر درمان به سمت پیشگیری و ارتقای بهداشت سوق میدهد.
بخشی گفت: کاهش بار بیماریها و مصرف دارو، از جمله فواید اقتصادی ورزش همگانی است که به کاهش هزینههای سیستم سلامت کمک شایانی میکند؛ بنابراین، سرمایهگذاری در برنامههای ورزشی همگانی برای سالمندان، نهتنها به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک میکند، بلکه از نظر اقتصادی نیز بهصرفه و اثربخش است.
انتهای خبر/ ش
دیدگاهها